Новини

 • П и М Груп: Оптимизираната конструкция на новите HRS миксери на Homa предпазват от запушване

  П и М Груп: Оптимизираната конструкция на новите HRS миксери на Homa предпазват от запушване

  Новост в миксерите за отпадъчни води от немската компания Homa! Инженерите ѝ разработиха нов модел устройство, което, благодарение на оптимизираната си втулка на витлото, свежда до минимум зоните на мъртъв поток и предотвратява запушване. „В своята серия миксери HRS производителят се фокусира върху способността на хидравличната система да издържа на влакнести елементи, като едновременно с това са гарантирани и постоянни характеристики на работа“, коментираха от П и М Груп.

 • Хидро-Хикс България представя Sensiblue – иновативно устройство срещу Легионела от Fluxtek Europe

  Хидро-Хикс България представя Sensiblue – иновативно устройство срещу Легионела от Fluxtek Europe

  Осигуряването на чиста питейна вода е приоритет на съвремието ни, а пазарът поставя все по-високи изисквания по отношение на оборудването, което я гарантира. Ето защо, в отговор на търсенето, компанията Fluxtek Europe създаде иновативно устройство за дезинфекция, което освен че надеждно пречиства от бактерии, включително Легионела, е компактно, лесно за употреба и независимо от електроснабдителната мрежа. Какво още трябва да знаем за Sensiblue?

 • Аквастарт: Инверторните системи Sirio с водно охлаждане гарантират постоянно налягане на водата, докато пестят енергия

  Аквастарт: Инверторните системи Sirio с водно охлаждане гарантират постоянно налягане на водата, докато пестят енергия

  Имате помпено оборудване, но искате то да работи по-ефективно? От Аквастарт имат предложение за вас. Честотните преобразуватели Sirio на Italtecnica осигуряват постоянно налягане на водата в системата, като регулират оборотите на помпения двигател, според моментните параметри. Оборудвани с водно охлаждане, тези уреди пестят енергия, а при това са изключителни лесни за експлоатация. Нужно е само да зададете налягането, което ви е необходимо, и помпата започва да работи оптимално.

 • ДМ Арматурен: Откриване на течове с Kamstrup FlowIQ 2200 – когато водомерът чува това, което вие не виждате

  ДМ Арматурен: Откриване на течове с Kamstrup FlowIQ 2200 – когато водомерът чува това, което вие не виждате

  Ако измервателните уреди можеха да чуват това, което не може да се види, би било огромно улеснение, нали? Е, тогава имаме да ви разказваме! Защото иновативният ултразвуков водомер Kamstrup FlowIQ 2200 може точно това – акустичната му технология измерва прецизно водния дебит и дава информация за евентуални течове, преди те да са се превърнали в аварии, които да причинят сериозни загуби. Повече за водомера от последно поколение за Инженер.bg разказаха от ДМ Арматурен.

 • Аква Системи: Решение срещу котлен камък, вдъхновено от дъжда? Да – със системите Dropson

  Аква Системи: Решение срещу котлен камък, вдъхновено от дъжда? Да – със системите Dropson

  Има ли начин да се вдъхновим от красотата и свежестта на дъжда, за да се преборим с котления камък? Звучи ви несъвместимо? Не и за Dropson. Испанският производител заимства механизмите на изменението на калция във въглеродния баланс на водата в природата, за да създаде своята уникална технология срещу образуването на котлен камък. Повече за характеристиките и принципа на действие на системата разказаха за Инженер.bg от утвърдената българска компания Аква Системи.

 • Адара Инженеринг навърши 15 години с весел купон, много настроение и амбициозни планове за развитие

  Адара Инженеринг навърши 15 години с весел купон, много настроение и амбициозни планове за развитие

  Утвърдената компания в областта на помпеното оборудване Адара Инженеринг, навърши 15 години! На 24 август 2019 г. екипът на дружеството отпразнува юбилея в комплекса Старозагорски минерални бани. „В празника се включиха колегите от 6-те ни офиса в страната – София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Велико Търново. Пожелаеме си здраве, успехи и все повече поводи за тържества“, коментира за Инженер.bg инж. Здравка Атанасова, управител на фирмата.

 • Акварор – Бояджиев и синове: Оптимизирайте сметките за вода с надеждните водомери Residia от Sensus

  Акварор – Бояджиев и синове: Оптимизирайте сметките за вода с надеждните водомери Residia от Sensus

  Да притежаваш собствен дом или да си собственик на сграда е доста скъпа инвестиция. Поскъпването на ресурсите прави режийните разходи все по-голямо перо във всеки семеен или корпоративен бюджет, което ни кара да търсим по-надеждни решения за тяхното редуциране. Затова, нека се доверим на специалистите. Фирма Акварор – Бояджиев и синове е доказано инженерингово дружество в областта на сградните ВиК инсталации, което предлага богато разнообразие от водомери.

 • Хидро-Хикс България: Важно е да се стремим към устойчиво и активно управление на водата в световен мащаб

  Хидро-Хикс България: Важно е да се стремим към устойчиво и активно управление на водата в световен мащаб

  Знаете ли, че 1 от всеки 10 човека няма достъп до питейна вода? Звучи малко страшно, но такава е действителността. Ето защо, заедно с българското дружество Хидро-Хикс-България, насочваме вниманието ви към този проблем и в днешния наистина специален материал от компанията, специализирана в предоставянето на решения за третиране на вода, ще ни разкажат повече както за проблема, така и за обществените инициативи, поети за неговото решаване.

 • Електра Помп: С уникалната си конструкция, аераторите на Faggiolati са подходящи за битови и индустриални течности

  Електра Помп: С уникалната си конструкция, аераторите на Faggiolati са подходящи за битови и индустриални течности

  Изключително надеждни, гъвкави и уникални от конструктивна гледна точка са аераторите на италианския производител Faggiolati Pumps. Утвърдени в международен мащаб, продуктите са представени на българския пазар от фирма Електра Помп, специализирана в доставката, монтажа и обслужването на помпено оборудване. OSSI-MIX, Ossi-jet и Arial-jet са трите типа системи за аериране, които Faggiolati предлага. Всяка от тях се отличава със собствени специфики и характеристики.

 • Dura – гъвкаво и надеждно решение, което гарантира водоплътна и устойчива канализация. От Steinzeug-Keramo

  Dura – гъвкаво и надеждно решение, което гарантира водоплътна и устойчива канализация. От Steinzeug-Keramo

  Лидерът в производството на стъклокерамични тръби Steinzeug-Keramo отново впечатли с иновативно и ефективно решение, което е част от портфолиото ѝ – този път за реконструкция на канализационни мрежи. „Dura е уникална и гъвкава система за изграждане или реконструкция на канализационни участъци, включително и шахти. Компонентите се изработват от поликерамика“, заявиха за Инженер.bg от регионалното представителство на Steinzeug-Keramo.

Още от ВиК