Новини

 • Системи за омекотяване на вода и предпазване от Легионела бяха във фокуса на участието на Бис-Трейд на Water Tech

  Системи за омекотяване на вода и предпазване от Легионела бяха във фокуса на участието на Бис-Трейд на Water Tech

  Разнообразие от решения за водообработка представиха от фирма Бис-Трейд в рамките на специализирания форум Water Tech 2019. През март на щанда си в зала 4 на Интер Експо Център – София утвърдената българската компания демонстрира системите за омекотяване и дезинфекция на своя италиански партньор Pineco, както и разнообразни препарати за третиране на вода.
  Ето какво научихме от представителите на фирмата.

 • Честотен регулатор с водно охлаждане на Italtecnica бе сред новостите на Аквастарт по време на Water Tech

  Честотен регулатор с водно охлаждане на Italtecnica бе сред новостите на Аквастарт по време на Water Tech

  Честотен регулатор с водно охлаждане на Italtecnica е само една от новостите в продуктовата гама на Аквастарт, която утвърденото българско дружество показа на специализираното изложение Water Tech. Компанията бе част от единствения у нас B2B форум във водния сектор и през март се срещна с партньори, клиенти и експерти от бранша, за да ги запознае с разширеното си портфолио, в което присъстват имената на доказани международни производители.

 • Със старта на пролетта фирма Илва обяви пролетна кампания! Вижте избраните помпени решения с битово приложение

  Със старта на пролетта фирма Илва обяви пролетна кампания! Вижте избраните помпени решения с битово приложение

  Освен че идва с едни от най-светлите празници, пролетта ни вдъхновява и за по-делнични дела. Това е може би най-предпочитаният и подходящ момент да започнем ремонт у дома. Ето защо фирма Илва отправя специални пролетни предложения към всички свои клиенти. „Само сега можете да вземете топ продукти и доказани помпени решения за битово приложение на специални цени. Побързайте, защото количествата са ограничени“, заявиха за Инженер.bg от българската компания.

 • ДМ Арматурен: Новият шибърен кран Е3 на Hawle осигурява по-висока защита от корозия при същата ефективност

  ДМ Арматурен: Новият шибърен кран Е3 на Hawle осигурява по-висока защита от корозия при същата ефективност

  Нов продукт пусна на пазара утвърденият австрийски производител на ВиК арматура Hawle. „Шибърният кран, модел Е3, наследява изпитаната технология на своя предшественик Е2, като напълно оползотворява потенциала му за оптимизация. Новият модел предоставя несравнимо ниво на защита от корозия, без да жертва обичайната лекота на движение и функционалност“, съобщиха за Инженер.bg от ДМ Арматурен – официален партньор на Hawle у нас.

 • Аква Системи: UV пречиствателите за вода от серия 400 ТС на Sita – надеждно и ефективно решение с широко приложение

  Аква Системи: UV пречиствателите за вода от серия 400 ТС на Sita – надеждно и ефективно решение с широко приложение

  Един от щадящите методи за пречистване на вода е ултравиолетовото облъчване. Наред с нейната екологичност и сравнително висока икономичност, UV технологията крие още редица предимства и все по-активно се налага при обработката на вода за различни приложения. Повече по темата, както и за продуктите на един от лидерите в областта – италианския производител Sita, Инженер.bg научи от специалистите на утвърдената българска компания Аква Системи.

 • Wilo отговаря на нуждите от вода в отдалечени райони с Actun OPTI-MS – потопяема помпа, захранвана от Слънцето

  Wilo отговаря на нуждите от вода в отдалечени райони с Actun OPTI-MS – потопяема помпа, захранвана от Слънцето

  Нуждата от сладки води нараства все повече в световен мащаб, което налага и търсенето на все по-иновативни и ефективни решения за нейното осигуряване. В особена сила това е необходимо в засушените райони, както и в такива, отдалечени от обществена инфраструктура. „Липсата на електричество може да възпрепятства сериозно обезпечаването на вода. Провокирани от подобни случаи, от Wilo дават своя отговор с Actun OPTI-MS – помпа, захранвана със слънчева енергия“, съобщиха от Вило.

 • HTI България: „Вече предлагаме решения за слотово отводняване и ревизионни капаци с иновативен и ефективен дизайн“

  HTI България: „Вече предлагаме решения за слотово отводняване и ревизионни капаци с иновативен и ефективен дизайн“

  Искаме да са ефективни, но едва забележими. Искаме да са подходящи за всяка ситуация, но и да са издръжливи. И ако все още се чудите за какво става дума – говорим за отводнителни и ревизионни елементи, а такива са изискванията на проектанти, архитекти и техници към техните характеристики. В стремежа си да предостави високо ниво на качество, българското дружество HTI България разшири продуктовото си портфолио с модернистични изпълнения на слотово отводняване и ревизионни капаци.

 • Системата за хлорен диоксид Bello Zon на ProMinent е ефективно и дългосрочно спасение от Легионела във вашия хотел

  Системата за хлорен диоксид Bello Zon на ProMinent е ефективно и дългосрочно спасение от Легионела във вашия хотел

  Върху успеха на един хотелиерски бизнес влияят редица фактори. А един от тях е чистотата на водата в съответния комплекс. Наличието на патогени във ВиК мрежата, евентуалното заразяване на клиенти и разпространението на негативна информация за компанията и бранда могат да доведат до отлив на посетители и сериозни икономически последствия. Ефективен и устойчив начин да гарантирате чистота на водата във вашия хотел предлага утвърдената немска компания ProMinent.

 • Адара Инженеринг: Системата Oxiperm Pro осигурява един от най-„нежните“ подходи за борба с Легионела

  Адара Инженеринг: Системата Oxiperm Pro осигурява един от най-„нежните“ подходи за борба с Легионела

  Хотели, болници, спортни съоръжения, басейни, спа центрове, жилищни и обществени сгради – държим навсякъде водата, която използваме, да е чиста, да отговаря на необходимите хигиенни изисквания и същевременно да е с добър вкус и без мирис и цвят. Как обаче би могло да се постигне това, имайки предвид, че именно водата е най-логичното място за развитие на живи организми. Отговор дава утвърденото българско дружество Адара Инженеринг, специализирано в оборудването за ВиК сектора.

 • ДМ Арматурен: „Специалните изпълнения на други производители са стандарт в решенията на Nova Siria”

  ДМ Арматурен: „Специалните изпълнения на други производители са стандарт в решенията на Nova Siria”

  Какво прави продуктовото портфолио на италианската компания Nova Siria уникално? Отговор на този въпрос даде за Инженер.bg техният официален представител за българския пазар – утвърденото дружество ДМ Арматурен. Решенията на Nova Siria осигуряват бърз и лесен ремонт на аварирали водопроводи, при това в разнообразни и тежки ситуации на терен. Гарант за това са иновативните серии, които включват скоби, муфи и фитинги, за чиито монтаж не се изисква прекъсване на водния поток.

Още от ВиК