Новини

 • Аквастарт: Новият канализационен модул Sanicubic 2VX на SFA осигурява надеждна работа без запушване

  Аквастарт: Новият канализационен модул Sanicubic 2VX на SFA осигурява надеждна работа без запушване

  Компактните канализационни модули на френския производител SFA вече имат нов член в семейството си. „Усъвършенстваният модел Sanicubic 2VX разширява серията Sanicubic по новаторски начин, като дава на строители, проектанти и фасилити мениджъри още по-пълна гама от продукти, за да посрещнат също толкова широк спектър от приложения за тежък режим на работа в жилищни, обществени и търговски сгради”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Аквастарт.

 • Евротех: Бустерната система Hydro-Unit Premium Line на DP-Pumps вече е с по-добра енергийна ефективност от всякога

  Евротех: Бустерната система Hydro-Unit Premium Line на DP-Pumps вече е с по-добра енергийна ефективност от всякога

  Компанията DP-Pumps е разработчик и производител на помпени решения с гарантирано удобно и безпроблемно използване от страна на потребителите, както и с оптимално и надеждно транспортиране на работния флуид при ниско потребление на енергия. „Системата за повишаване на налягането във водоснабдителни мрежи Hydro-Unit Premium Line вече е по-енергийно-ефективна отвсякога“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Евротех.

 • Електра Помп отвори онлайн магазин! Изберете водещи продукти за ВиК системи бързо, лесно и ефективно

  Електра Помп отвори онлайн магазин! Изберете водещи продукти за ВиК системи бързо, лесно и ефективно

  Имате нужда от помпено оборудване, но нямате време за обикаляне по специализирани магазини? Електра Помп има решение на този проблем. От началото на април 2019 г. утвърденото българско дружество, позиционирано във Варна, вече има собствен онлайн магазин, от който лесно и удобно можете да закупите висококачествено оборудване на международни производители като Saer Elettropompe, Faggiolati pumps, Planus и Мatic.

 • Алмекс-БГ: Потопяемите хидрогенератори на Flygt осигуряват висока ефективност при ниски начални и експлоатационни разходи

  Алмекс-БГ: Потопяемите хидрогенератори на Flygt осигуряват висока ефективност при ниски начални и експлоатационни разходи

  Вече ви информирахме, че в България първите два хидрогенератора с марката Flygt функционират в минивецове край Велико Търново, благодарение на сътрудничеството между доказаното име във ВиК инженеринговата дейност у нас – Алмекс-БГ, и шведския разработчик и производител Xylem. Турбините Flygt, бранд на Xylem, събират цялата експертиза на компанията като един от водещите производители на потопяеми помпи в световен мащаб.

 • Wilo-Stratos MAXO – помпата, която затвърди позицията на Wilo като пионер в дигиталните помпени технологии

  Wilo-Stratos MAXO – помпата, която затвърди позицията на Wilo като пионер в дигиталните помпени технологии

  За пореден път Wilo затвърди позициите си на пионер в дигиталните технологии в помпеното оборудване със своята Wilo-Stratos MAXO, която поставя нови стандарти по отношение на енергийната ефективност и лекотата на управление. Високоефективната помпа, предназначена за приложение в големи сградни ОВК и ВиК системи, се отличава с изключителен дизайн и е оборудвана с иновативните енергоспестяващи функции Multi-Flow Adaptation и No-Flow Stop.

 • Аква Системи: Търсите хидрофор за малка домашна инсталация или промишлено приложение? Elbi е вашето решение

  Аква Системи: Търсите хидрофор за малка домашна инсталация или промишлено приложение? Elbi е вашето решение

  И вашата водоснабдителна система ли се нуждае от хидрофорен съд? Или като проектант търсите специфични решения за вашите различни проекти? От утвърдената българска компания Аква Системи могат да решат и този проблем. Специалистите от фирмата представят пред читателите на Инженер.bg хидрофорните съдове на италианския производител Elbi, а в днешния материал ще разгледаме по-подробно мембранните съдове от неръждаема стомана от серия Elbi HI-NOX.

 • Бис-Трейд: Водородният пероксид и среброто са ефективни срещу Легионела и предпазват от повторна контаминация

  Бис-Трейд: Водородният пероксид и среброто са ефективни срещу Легионела и предпазват от повторна контаминация

  Общо 50 вида са представителите на бактериите от семейство Legionella, но най-опасната сред тях е Legionella Pneumophila. Именно тя причинява 90% от случаите на Легионерска болест. „Според изследване на Световната здравна организация за 2003 г., проведено в 34 европейски държави с население от близо 468 милиона, са регистрирани 4578 случая на Легионерска болест. Учени от Дания смятат, че годишните случаи вероятна са 10 000 за всички 36 страни в Европа“, разказаха от Бис-Трейд.

 • Хидро-Хикс България произвежда препарати за борба с Легионела в индустриални съоръжения

  Хидро-Хикс България произвежда препарати за борба с Легионела в индустриални съоръжения

  Видяхте ли го вече? Лятото чака пред вратата. Всички очакваме с нетърпение дългите топли дни, в които ще търсим отмора в хладните сенки на горите и свежестта на морските вълни. Но дали може любимият сезон да ни изненада с нещо неприятно? „Високите температури на околната среда могат да покачат температурата и в мрежата за снабдяване със студена вода. Това от своя страна е предпоставка за бактериален растеж и развитие на Легионела“, заявиха за Инженер.bg от Хидро-Хикс-България.

 • HTI България: Важно е бъдещите експерти в индустрията и строителството да познават важността на логистичните процеси

  HTI България: Важно е бъдещите експерти в индустрията и строителството да познават важността на логистичните процеси

  Темата за логистиката е една от водещите по важност, когато говорим за ефективни и успешни индустриални процеси. Но запознати ли са с нея достатъчно добре младите експерти в бранша? За да потърси отговор на този въпрос, българското дружество HTI България взе участие в специализираното събитие Академия Лидерите – Reunion. „Радваме се, че имахме възможността да се включим в инициативата“, заявиха за Инженер.bg от компанията.

 • Великден продължава с фирма Илва! Грабнете сега качествени помпени предложения на специални цени

  Великден продължава с фирма Илва! Грабнете сега качествени помпени предложения на специални цени

  Не всеки ден е Великден, но пък беше съвсем скоро! А от доказаната българска компания Илва го отбелязват с още няколко страхотни продуктови предложения на специални цени. „Само сега предлагаме на всички наши клиенти висококачествени помпени решения Grundfos, включително потопяемата центробежна помпа SQ, както и дренажните помпи SB и Unilift – на празнични цени“, съобщиха за Инженер.bg от Илва. Количествата са ограничени, така че не ви съветваме да чакате.

Още от ВиК