Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

 • Бис-Трейд: Водородният пероксид и среброто са ефективни срещу Легионела и предпазват от повторна контаминация

  Бис-Трейд: Водородният пероксид и среброто са ефективни срещу Легионела и предпазват от повторна контаминация

  Общо 50 вида са представителите на бактериите от семейство Legionella, но най-опасната сред тях е Legionella Pneumophila. Именно тя причинява 90% от случаите на Легионерска болест. „Според изследване на Световната здравна организация за 2003 г., проведено в 34 европейски държави с население от близо 468 милиона, са регистрирани 4578 случая на Легионерска болест. Учени от Дания смятат, че годишните случаи вероятна са 10 000 за всички 36 страни в Европа“, разказаха от Бис-Трейд.

 • Хидро-Хикс България произвежда препарати за борба с Легионела в индустриални съоръжения

  Хидро-Хикс България произвежда препарати за борба с Легионела в индустриални съоръжения

  Видяхте ли го вече? Лятото чака пред вратата. Всички очакваме с нетърпение дългите топли дни, в които ще търсим отмора в хладните сенки на горите и свежестта на морските вълни. Но дали може любимият сезон да ни изненада с нещо неприятно? „Високите температури на околната среда могат да покачат температурата и в мрежата за снабдяване със студена вода. Това от своя страна е предпоставка за бактериален растеж и развитие на Легионела“, заявиха за Инженер.bg от Хидро-Хикс-България.

 • HTI България: Важно е бъдещите експерти в индустрията и строителството да познават важността на логистичните процеси

  HTI България: Важно е бъдещите експерти в индустрията и строителството да познават важността на логистичните процеси

  Темата за логистиката е една от водещите по важност, когато говорим за ефективни и успешни индустриални процеси. Но запознати ли са с нея достатъчно добре младите експерти в бранша? За да потърси отговор на този въпрос, българското дружество HTI България взе участие в специализираното събитие Академия Лидерите – Reunion. „Радваме се, че имахме възможността да се включим в инициативата“, заявиха за Инженер.bg от компанията.

 • Великден продължава с фирма Илва! Грабнете сега качествени помпени предложения на специални цени

  Великден продължава с фирма Илва! Грабнете сега качествени помпени предложения на специални цени

  Не всеки ден е Великден, но пък беше съвсем скоро! А от доказаната българска компания Илва го отбелязват с още няколко страхотни продуктови предложения на специални цени. „Само сега предлагаме на всички наши клиенти висококачествени помпени решения Grundfos, включително потопяемата центробежна помпа SQ, както и дренажните помпи SB и Unilift – на празнични цени“, съобщиха за Инженер.bg от Илва. Количествата са ограничени, така че не ви съветваме да чакате.

 • Steinzeug-Keramo от Water Tech: „Качествените продукти са начинът да бъдем справедливи към следващите поколения“

  Steinzeug-Keramo от Water Tech: „Качествените продукти са начинът да бъдем справедливи към следващите поколения“

  Tехническите иновации движат света напред, но какъв би бил техният смисъл, ако няма добре подготвено следващо поколение от инженери, което да поеме щафетата по пътя към една устойчива околна среда? Този въпрос поставиха от Steinzeug-Keramo по време на участието си на Water Tech. Поглеждайки бранша от кадрова гледна точка, един от най-големите производители на стъклокерамични тръбопроводи инициира обучение на студенти за предимствата на дълговечните материали в строителството.

 • Системи за омекотяване на вода и предпазване от Легионела бяха във фокуса на участието на Бис-Трейд на Water Tech

  Системи за омекотяване на вода и предпазване от Легионела бяха във фокуса на участието на Бис-Трейд на Water Tech

  Разнообразие от решения за водообработка представиха от фирма Бис-Трейд в рамките на специализирания форум Water Tech 2019. През март на щанда си в зала 4 на Интер Експо Център – София утвърдената българската компания демонстрира системите за омекотяване и дезинфекция на своя италиански партньор Pineco, както и разнообразни препарати за третиране на вода.
  Ето какво научихме от представителите на фирмата.

 • Честотен регулатор с водно охлаждане на Italtecnica бе сред новостите на Аквастарт по време на Water Tech

  Честотен регулатор с водно охлаждане на Italtecnica бе сред новостите на Аквастарт по време на Water Tech

  Честотен регулатор с водно охлаждане на Italtecnica е само една от новостите в продуктовата гама на Аквастарт, която утвърденото българско дружество показа на специализираното изложение Water Tech. Компанията бе част от единствения у нас B2B форум във водния сектор и през март се срещна с партньори, клиенти и експерти от бранша, за да ги запознае с разширеното си портфолио, в което присъстват имената на доказани международни производители.

 • Със старта на пролетта фирма Илва обяви пролетна кампания! Вижте избраните помпени решения с битово приложение

  Със старта на пролетта фирма Илва обяви пролетна кампания! Вижте избраните помпени решения с битово приложение

  Освен че идва с едни от най-светлите празници, пролетта ни вдъхновява и за по-делнични дела. Това е може би най-предпочитаният и подходящ момент да започнем ремонт у дома. Ето защо фирма Илва отправя специални пролетни предложения към всички свои клиенти. „Само сега можете да вземете топ продукти и доказани помпени решения за битово приложение на специални цени. Побързайте, защото количествата са ограничени“, заявиха за Инженер.bg от българската компания.

 • ДМ Арматурен: Новият шибърен кран Е3 на Hawle осигурява по-висока защита от корозия при същата ефективност

  ДМ Арматурен: Новият шибърен кран Е3 на Hawle осигурява по-висока защита от корозия при същата ефективност

  Нов продукт пусна на пазара утвърденият австрийски производител на ВиК арматура Hawle. „Шибърният кран, модел Е3, наследява изпитаната технология на своя предшественик Е2, като напълно оползотворява потенциала му за оптимизация. Новият модел предоставя несравнимо ниво на защита от корозия, без да жертва обичайната лекота на движение и функционалност“, съобщиха за Инженер.bg от ДМ Арматурен – официален партньор на Hawle у нас.

 • Аква Системи: UV пречиствателите за вода от серия 400 ТС на Sita – надеждно и ефективно решение с широко приложение

  Аква Системи: UV пречиствателите за вода от серия 400 ТС на Sita – надеждно и ефективно решение с широко приложение

  Един от щадящите методи за пречистване на вода е ултравиолетовото облъчване. Наред с нейната екологичност и сравнително висока икономичност, UV технологията крие още редица предимства и все по-активно се налага при обработката на вода за различни приложения. Повече по темата, както и за продуктите на един от лидерите в областта – италианския производител Sita, Инженер.bg научи от специалистите на утвърдената българска компания Аква Системи.

Още от ВиК