Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

 • Великден продължава с фирма Илва! Грабнете сега качествени помпени предложения на специални цени

  Великден продължава с фирма Илва! Грабнете сега качествени помпени предложения на специални цени

  Не всеки ден е Великден, но пък беше съвсем скоро! А от доказаната българска компания Илва го отбелязват с още няколко страхотни продуктови предложения на специални цени. „Само сега предлагаме на всички наши клиенти висококачествени помпени решения Grundfos, включително потопяемата центробежна помпа SQ, както и дренажните помпи SB и Unilift – на празнични цени“, съобщиха за Инженер.bg от Илва. Количествата са ограничени, така че не ви съветваме да чакате.

 • Steinzeug-Keramo от Water Tech: „Качествените продукти са начинът да бъдем справедливи към следващите поколения“

  Steinzeug-Keramo от Water Tech: „Качествените продукти са начинът да бъдем справедливи към следващите поколения“

  Tехническите иновации движат света напред, но какъв би бил техният смисъл, ако няма добре подготвено следващо поколение от инженери, което да поеме щафетата по пътя към една устойчива околна среда? Този въпрос поставиха от Steinzeug-Keramo по време на участието си на Water Tech. Поглеждайки бранша от кадрова гледна точка, един от най-големите производители на стъклокерамични тръбопроводи инициира обучение на студенти за предимствата на дълговечните материали в строителството.

 • Системи за омекотяване на вода и предпазване от Легионела бяха във фокуса на участието на Бис-Трейд на Water Tech

  Системи за омекотяване на вода и предпазване от Легионела бяха във фокуса на участието на Бис-Трейд на Water Tech

  Разнообразие от решения за водообработка представиха от фирма Бис-Трейд в рамките на специализирания форум Water Tech 2019. През март на щанда си в зала 4 на Интер Експо Център – София утвърдената българската компания демонстрира системите за омекотяване и дезинфекция на своя италиански партньор Pineco, както и разнообразни препарати за третиране на вода.
  Ето какво научихме от представителите на фирмата.

 • Честотен регулатор с водно охлаждане на Italtecnica бе сред новостите на Аквастарт по време на Water Tech

  Честотен регулатор с водно охлаждане на Italtecnica бе сред новостите на Аквастарт по време на Water Tech

  Честотен регулатор с водно охлаждане на Italtecnica е само една от новостите в продуктовата гама на Аквастарт, която утвърденото българско дружество показа на специализираното изложение Water Tech. Компанията бе част от единствения у нас B2B форум във водния сектор и през март се срещна с партньори, клиенти и експерти от бранша, за да ги запознае с разширеното си портфолио, в което присъстват имената на доказани международни производители.

 • Със старта на пролетта фирма Илва обяви пролетна кампания! Вижте избраните помпени решения с битово приложение

  Със старта на пролетта фирма Илва обяви пролетна кампания! Вижте избраните помпени решения с битово приложение

  Освен че идва с едни от най-светлите празници, пролетта ни вдъхновява и за по-делнични дела. Това е може би най-предпочитаният и подходящ момент да започнем ремонт у дома. Ето защо фирма Илва отправя специални пролетни предложения към всички свои клиенти. „Само сега можете да вземете топ продукти и доказани помпени решения за битово приложение на специални цени. Побързайте, защото количествата са ограничени“, заявиха за Инженер.bg от българската компания.

 • ДМ Арматурен: Новият шибърен кран Е3 на Hawle осигурява по-висока защита от корозия при същата ефективност

  ДМ Арматурен: Новият шибърен кран Е3 на Hawle осигурява по-висока защита от корозия при същата ефективност

  Нов продукт пусна на пазара утвърденият австрийски производител на ВиК арматура Hawle. „Шибърният кран, модел Е3, наследява изпитаната технология на своя предшественик Е2, като напълно оползотворява потенциала му за оптимизация. Новият модел предоставя несравнимо ниво на защита от корозия, без да жертва обичайната лекота на движение и функционалност“, съобщиха за Инженер.bg от ДМ Арматурен – официален партньор на Hawle у нас.

 • Аква Системи: UV пречиствателите за вода от серия 400 ТС на Sita – надеждно и ефективно решение с широко приложение

  Аква Системи: UV пречиствателите за вода от серия 400 ТС на Sita – надеждно и ефективно решение с широко приложение

  Един от щадящите методи за пречистване на вода е ултравиолетовото облъчване. Наред с нейната екологичност и сравнително висока икономичност, UV технологията крие още редица предимства и все по-активно се налага при обработката на вода за различни приложения. Повече по темата, както и за продуктите на един от лидерите в областта – италианския производител Sita, Инженер.bg научи от специалистите на утвърдената българска компания Аква Системи.

 • Wilo отговаря на нуждите от вода в отдалечени райони с Actun OPTI-MS – потопяема помпа, захранвана от Слънцето

  Wilo отговаря на нуждите от вода в отдалечени райони с Actun OPTI-MS – потопяема помпа, захранвана от Слънцето

  Нуждата от сладки води нараства все повече в световен мащаб, което налага и търсенето на все по-иновативни и ефективни решения за нейното осигуряване. В особена сила това е необходимо в засушените райони, както и в такива, отдалечени от обществена инфраструктура. „Липсата на електричество може да възпрепятства сериозно обезпечаването на вода. Провокирани от подобни случаи, от Wilo дават своя отговор с Actun OPTI-MS – помпа, захранвана със слънчева енергия“, съобщиха от Вило.

 • HTI България: „Вече предлагаме решения за слотово отводняване и ревизионни капаци с иновативен и ефективен дизайн“

  HTI България: „Вече предлагаме решения за слотово отводняване и ревизионни капаци с иновативен и ефективен дизайн“

  Искаме да са ефективни, но едва забележими. Искаме да са подходящи за всяка ситуация, но и да са издръжливи. И ако все още се чудите за какво става дума – говорим за отводнителни и ревизионни елементи, а такива са изискванията на проектанти, архитекти и техници към техните характеристики. В стремежа си да предостави високо ниво на качество, българското дружество HTI България разшири продуктовото си портфолио с модернистични изпълнения на слотово отводняване и ревизионни капаци.

 • Системата за хлорен диоксид Bello Zon на ProMinent е ефективно и дългосрочно спасение от Легионела във вашия хотел

  Системата за хлорен диоксид Bello Zon на ProMinent е ефективно и дългосрочно спасение от Легионела във вашия хотел

  Върху успеха на един хотелиерски бизнес влияят редица фактори. А един от тях е чистотата на водата в съответния комплекс. Наличието на патогени във ВиК мрежата, евентуалното заразяване на клиенти и разпространението на негативна информация за компанията и бранда могат да доведат до отлив на посетители и сериозни икономически последствия. Ефективен и устойчив начин да гарантирате чистота на водата във вашия хотел предлага утвърдената немска компания ProMinent.

Още от ВиК