Безплатна регистрация за втората балканска конференция за 3D принтиране - Additive days 2020, 20 - 23 февруари, Sofia Tech Park!

Новини

 • Адара Инженеринг с коментар за новата серия аератори за ПСОВ на немския производител Вusch

  Адара Инженеринг с коментар за новата серия аератори за ПСОВ на немския производител Вusch

  Нова серия аератори с ротационен двигател, предназначени за аериране на води в пречиствателните станции за отпадъчни води (ПСОВ), разработи немският производител Вusch. „Надеждно снабдяване с кислород и по-висока енергийна ефективност предлагат новите модели Tyr, а това е важно за общинските ПСОВ, където по-ниският разход на обществени средства е от съществено значение“, информираха за Инженер.bg от утвърденото българско дружество Адара Инженеринг.

 • Акварор: Повече от тишина предлага Poloplast със сградната си канализационна система POLO-KAL 3S

  Акварор: Повече от тишина предлага Poloplast със сградната си канализационна система POLO-KAL 3S

  Има ли нещо по-неприятно от шумна канализационна инсталация в сграда? От дълго време експертите се опитват да сведат до минимум този дискомфорт. Днес ви представяме решението, което утвърдената немска компания Poloplast дава на проблема. „Благодарение на трислойната технология, която се влага, тръбната система POLO-KAL 3S предлага изключително високо ниво на шумоизолация“, коментираха за Инженер.bg от българското дружество Акварор – Бояджиев и синове.

 • Интерметал: Безпроблемно водоснабдяване с хидрофорните системи Marina

  Интерметал: Безпроблемно водоснабдяване с хидрофорните системи Marina

  Интерметал е сред най-големите и утвърдени у нас доставчици на оборудване в областите водоснабдяване, канализация, отопление, вентилация и климатизация. Благодарение на сътрудничеството си с редица водещи производители, фирмата предлага богата гама от висококачествени продукти, подходящи както за битови, така и за промишлени цели. Сред компаниите, с които Интерметал си сътрудничи в област водоснабдяване, е италианският производител Speroni. Компанията разполага с богата гама от водни помпи и хидрофорни системи.

 • Вентех: Вграждаме дозиращи помпи на Doseuro в разработваните от нас системи за дезинфекция на води

  Вентех: Вграждаме дозиращи помпи на Doseuro в разработваните от нас системи за дезинфекция на води

  Вентех е фирма с богат опит в изграждането на системи за дезинфекция на води. Дружеството има многобройни успешно реализирани проекти, свързани с реконструкция и пуск в експлоатация на подобни инсталации, в пречиствателни станции за питейни и отпадъчни води в цялата страна. „При изграждането на инсталациите използваме техника от водещи производители. Един от тях е италианската компания Doseuro, специализирана в производството на дозиращи помпи“, разказаха от фирма Вентех.

 • Алмекс-БГ: Flygt Concertor – канализационната помпа, която работи като цял оркестър. Част II

  Алмекс-БГ: Flygt Concertor – канализационната помпа, която работи като цял оркестър. Част II

  Търсите канализационна помпа, която не се запушва и поддържа много широк диапазон на производителността? Има такава. Flygt Concertor на Xylem – помпата с функционалност, която работи в синхрон като цял оркестър! Вече ви разказахме за иновативната разработка и за основните ѝ предимства. Сега е време да обърнем внимание на подробностите – с 80% намалена необходимост от резервни помпи и пак с толкова по-малко разходи за вакуумно почистване на канализационната помпена система.

 • ДМ Арматурен: Скобите Duofit на Nova Siria позволяват ремонт на водопроводите без прекъсване на водоподаването

  ДМ Арматурен: Скобите Duofit на Nova Siria позволяват ремонт на водопроводите без прекъсване на водоподаването

  Отстраняването на аварии, възникнали по водопроводната мрежа, вече достига нови нива. Ремонт на спукан тръбопровод може да се извърши бързо и лесно, без да се налага спиране на водоподаването и едни от най-добрите решения за това идват от италианския производител Nova Siria. „Благодарение на черупковите скоби Duofit е възможно да се отстрани теч, без да се прекъсва водният поток“, коментираха от фирма ДМ Арматурен, която предлага продуктите на Nova Siria на пазара у нас.

 • КМТ Сервиз със сертификати за съответствие с международни стандарти за управление на качеството

  КМТ Сервиз със сертификати за съответствие с международни стандарти за управление на качеството

  „Фирма КМТ Сервиз внедри системи за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 и BS OHSAS 18001:2007“, обяви за Инженер.bg инж. Брайко Дублеков, управител на дружеството. Считано от 12 юни 2018 г. качеството на работа на КМТ Сервиз вече се удостоверява от международните стандарти за управление на качеството, околната среда, както и здравето и безопасността при работа.

 • Аквастарт: Xylem получи приз за „Компания за водни технологии на годината“ за 2018 г.

  Аквастарт: Xylem получи приз за „Компания за водни технологии на годината“ за 2018 г.

  Водещият световен концерн Xylem бе отличен с приза „Компания за водни технологии на годината“ (Water Technology Company of the Year) за 2018 г. от тазгодишните Global Water Awards (Глобални водни награди), съобщиха за Инженер.bg от фирма Аквастарт, един от българските партньори на международния производител. „Xylem получи приза заради своята несравнима концепция за развой на цялостни решения, която напълно се вписва в дигиталния 21-ви век“, изтъкнаха от българското дружество.

 • П и М Груп: „Гордеем се с всички изпълнени обекти и сме благодарни на партньорите ни за доверието“

  П и М Груп: „Гордеем се с всички изпълнени обекти и сме благодарни на партньорите ни за доверието“

  За да функционира добре едно експлоатационно дружество, предоставящо комунални услуги, е необходимо да разчита на стабилни партньорства с външни доставчици. Днес ви разказваме именно за една такава българска компания. П и М Груп извършва доставка, монтаж и поддръжка на компоненти и системи за секторите водоснабдяване, канализация, отопление и климатизация. През годините на своята дейност фирмата се e утвърдила като предпочитан партньор на редица ВиК дружества.

 • Илва: Включете се в нашия семинар, посветен на двигателя MGE на Grundfos, на 31 май и 1 юни 2018 г.

  Илва: Включете се в нашия семинар, посветен на двигателя MGE на Grundfos, на 31 май и 1 юни 2018 г.

  Утвърденото българско дружество Илва кани всички заинтересовани експерти на специализиран семинар, посветен на най-новия помпен двигател MGE на Grundfos. „Всички колеги и специалисти в областта на помпеното оборудване са добре дошли да се включат в събитието. Основният акцент ще бъдат изключителните възможности за енергийна ефективност“, съобщиха за Инженер.bg от Илва. Семинарът ще се състои на 31 май и 1 юни 2018 г., а негов съорганизатор е Грундфос България.

Още от ВиК