Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

 • Вило България: Wilo-Padus PRO е проектирана за надеждни и ефективни резултати при дренаж на изкопни работи

  Вило България: Wilo-Padus PRO е проектирана за надеждни и ефективни резултати при дренаж на изкопни работи

  Изкопните работи често пъти създават сериозни и непредвидими проблеми по време на строителния процес. Една от причините е, че потопяемите дренажни помпи понасят огромни натоварвания, причинени най-вече от абразивната среда, в която работят при дренирането на изкопи и строителни площадки. Надеждно и ефективно решение, разработено специално за подобни случаи, предлага Wilo. Моделът помпа Wilo-Padus PRO е конструиран така, че да устои на неблагоприятните условия.

 • Електра Помп обяви пазарния дебют на електронен флуидконтролер Hydromatic PRO 2Hp от Matic

  Електра Помп обяви пазарния дебют на електронен флуидконтролер Hydromatic PRO 2Hp от Matic

  Дебют за българския пазар на електронен флуидконтролер Hydromatic PRO 2Hp обяви Електра Помп. Утвърденото българско дружество стартира годината с представянето на новия продукт на неговия италиански партньор и доказан производител Matic. „Hydromatic PRO 2Hp е патентована разработка, която дава възможност за директно управление на помпи до 1.5 kW”, заявиха за Инженер.bg от Електра Помп. Електронният флуидконтролер на Matic е снабден с датчик против работа на сухо.

 • ДМ Арматурен: Управляваните от потока клапани Hawido гарантират швейцарска прецизност, надеждност и функционалност

  ДМ Арматурен: Управляваните от потока клапани Hawido гарантират швейцарска прецизност, надеждност и функционалност

  Швейцарските продукти са символ на най-високо качество. И не, това не важи само за шоколада и часовниците. Ако обърнем поглед към техниката, ще открием в швейцарските решения прецизност и ефективност, гарантирани от 100% предварително тествани изделия и висококачествени материали. Именно това дискутираме с експерти от доказаното българско дружество ДМ Арматурен, специализирано в областта на арматурата за ВиК и ОВК мрежи, а обект на вниманието ни е арматурата с марка Hawido.

 • Хидро-Хикс България: Предлагаме висококачествени водомери на турския ни партньор Klepsan

  Хидро-Хикс България: Предлагаме висококачествени водомери на турския ни партньор Klepsan

  С богатото си портфолио фирма Хидро-Хикс-България успява да отговори на все по-високите изисквания на пазара в сферата на водообработката. Част от продуктите, които компанията предлага у нас, са на нейния партньор Klepsan Vana – турски производител на фитинги и водомери. „Klepsan развива дейността си още от 70-те години на миналия век, като непрестанно разширява своите производствени бази и обогатява продуктовата си гама“, заявиха за Инженер.bg от българското дружество.

 • Искате чиста вода за вашия дом или бизнес? Решението е системата Dropson EMI-2500 – сега на специална цена от Аква Системи

  Искате чиста вода за вашия дом или бизнес? Решението е системата Dropson EMI-2500 – сега на специална цена от Аква Системи

  Писнало ви е от образуване на котлен камък в пералнята. Пие ви се вода от чешмата, но се притеснявате дали е годна? Стига вече! Само сега можете да закупите система против котлен камък Dropson EMI-2500 на специалната цена от 550.00 лв. Възползвайте се от изгодното предложение на фирма Аква Системи. Вашият нов любим продукт намира приложение както в домакинството, така и в земеделието, индустрията, плувните басейни, фонтаните и топлотехниката.

 • Акварор: Водомерна шахта HepBox осигурява защита от манипулации и неправомерни свързвания към СВО

  Акварор: Водомерна шахта HepBox осигурява защита от манипулации и неправомерни свързвания към СВО

  В духа на високото качество и технологичните нововъведения, част от портфолиото на фирма Акварор – Бояджиев и синове е комбинираната водомерна шахта HepBox на Wavin. „Този продукт е нашият начин да подпомогнем модернизирането на водомерното стопанство и намаляването на търговските загуби от питейна вода“, заявиха за Инженер.bg от утвърдената компания, специализирана в областта на ВиК инсталациите. Водомерната шахта е съставена от телескопична тръбна част, арматурен възел и водомер.

 • Steinzeug-Keramo представи най-новата си разработка KERA.iX – канализационни тръби с вградени кухини в стените

  Steinzeug-Keramo представи най-новата си разработка KERA.iX – канализационни тръби с вградени кухини в стените

  Нов продукт в портфолиото си анонсира Steinzeug-Keramo. Иновативните стъклопластови тръби KERA.iX са с интегрирани кухи камери в стените си, което подобрява в още по-висока степен физико-механичните им свойства. Пазарният дебют на продукта бе в рамките на тазгодишното специализирано изложение IFAT 2018, информираха Инженер.bg от компанията-производител, част от структурата на международния концерн Wienerberger.

 • HTI България: Предлагаме уплътнения за обсадни тръбопроводи за нови и изградени системи с доказаното качество на PSI

  HTI България: Предлагаме уплътнения за обсадни тръбопроводи за нови и изградени системи с доказаното качество на PSI

  Водопреносни, газови или канализационни – всички тръбопроводи срещат по пътя си препятствия като преминаване под пътища, магистрали, железопътни линии и други съоръжения. Ето защо те често се полагат в обсадни тръби, които ги предпазват както от динамичните натоварвания, така и от физикомеханичните въздействия на почвата. HTI предлага обаче, допълнителна сигурност с обсадните уплътнения на техния партньор PSI, за които ни разказаха от българското дружество.

 • Хидро-Хикс България: Партньорът ни Fluxtek залага изключително на развойна дейност в областта на решенията за водообработка

  Хидро-Хикс България: Партньорът ни Fluxtek залага изключително на развойна дейност в областта на решенията за водообработка

  Да предложат и осигурят висококачествени решения за обработка на вода – това е не просто дейността на специалистите от Хидро-Хикс-България, но и тяхна мисия. В богатото портфолио на българското дружество намират място редица световно доказани производители на продукти и оборудване за третиране на води. Сред тях се нарежда и испанската компания Fluxtek Europe, която повече от 20 години предоставя иновативни решения за водообработка в 45 държави по целия свят.

 • ДМ Арматурен: Кран с дистанционно управление на Kamstrup – интелигентно решение за ефективни ВиК оператори

  ДМ Арматурен: Кран с дистанционно управление на Kamstrup – интелигентно решение за ефективни ВиК оператори

  Интелигентна помощ за всяко съвременно ВиК дружество предлага утвърдената българска фирма ДМ Арматурен. „Новият спирателен кран с дистанционно управление на Kamstrup осигурява високо ниво на контрол на водоподаването, при това без да е необходим достъп до обекта или присъствие на потребителите“, заявиха за Инженер.bg от компанията, която предлага продуктите на Kamstrup у нас. Дистанционният кран на Kamstrup намира различно приложение и значително улеснява задачите на ВиК оператора.

Още от ВиК