Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

 • Акварор: Водомерна шахта HepBox осигурява защита от манипулации и неправомерни свързвания към СВО

  Акварор: Водомерна шахта HepBox осигурява защита от манипулации и неправомерни свързвания към СВО

  В духа на високото качество и технологичните нововъведения, част от портфолиото на фирма Акварор – Бояджиев и синове е комбинираната водомерна шахта HepBox на Wavin. „Този продукт е нашият начин да подпомогнем модернизирането на водомерното стопанство и намаляването на търговските загуби от питейна вода“, заявиха за Инженер.bg от утвърдената компания, специализирана в областта на ВиК инсталациите. Водомерната шахта е съставена от телескопична тръбна част, арматурен възел и водомер.

 • Steinzeug-Keramo представи най-новата си разработка KERA.iX – канализационни тръби с вградени кухини в стените

  Steinzeug-Keramo представи най-новата си разработка KERA.iX – канализационни тръби с вградени кухини в стените

  Нов продукт в портфолиото си анонсира Steinzeug-Keramo. Иновативните стъклопластови тръби KERA.iX са с интегрирани кухи камери в стените си, което подобрява в още по-висока степен физико-механичните им свойства. Пазарният дебют на продукта бе в рамките на тазгодишното специализирано изложение IFAT 2018, информираха Инженер.bg от компанията-производител, част от структурата на международния концерн Wienerberger.

 • HTI България: Предлагаме уплътнения за обсадни тръбопроводи за нови и изградени системи с доказаното качество на PSI

  HTI България: Предлагаме уплътнения за обсадни тръбопроводи за нови и изградени системи с доказаното качество на PSI

  Водопреносни, газови или канализационни – всички тръбопроводи срещат по пътя си препятствия като преминаване под пътища, магистрали, железопътни линии и други съоръжения. Ето защо те често се полагат в обсадни тръби, които ги предпазват както от динамичните натоварвания, така и от физикомеханичните въздействия на почвата. HTI предлага обаче, допълнителна сигурност с обсадните уплътнения на техния партньор PSI, за които ни разказаха от българското дружество.

 • Хидро-Хикс България: Партньорът ни Fluxtek залага изключително на развойна дейност в областта на решенията за водообработка

  Хидро-Хикс България: Партньорът ни Fluxtek залага изключително на развойна дейност в областта на решенията за водообработка

  Да предложат и осигурят висококачествени решения за обработка на вода – това е не просто дейността на специалистите от Хидро-Хикс-България, но и тяхна мисия. В богатото портфолио на българското дружество намират място редица световно доказани производители на продукти и оборудване за третиране на води. Сред тях се нарежда и испанската компания Fluxtek Europe, която повече от 20 години предоставя иновативни решения за водообработка в 45 държави по целия свят.

 • ДМ Арматурен: Кран с дистанционно управление на Kamstrup – интелигентно решение за ефективни ВиК оператори

  ДМ Арматурен: Кран с дистанционно управление на Kamstrup – интелигентно решение за ефективни ВиК оператори

  Интелигентна помощ за всяко съвременно ВиК дружество предлага утвърдената българска фирма ДМ Арматурен. „Новият спирателен кран с дистанционно управление на Kamstrup осигурява високо ниво на контрол на водоподаването, при това без да е необходим достъп до обекта или присъствие на потребителите“, заявиха за Инженер.bg от компанията, която предлага продуктите на Kamstrup у нас. Дистанционният кран на Kamstrup намира различно приложение и значително улеснява задачите на ВиК оператора.

 • КМТ Сервиз: Вече откриваме течове от Космоса, благодарение на иновативната технология на Utilis

  КМТ Сервиз: Вече откриваме течове от Космоса, благодарение на иновативната технология на Utilis

  Да откриеш теч на вода от Космоса? Вече е възможно с иновативната услуга на Utilis. „Компанията използва технология, разработена за откриване на прясна вода на други планети. Чрез сателитна снимка Utilis открива течове по водоснабдителните системи. Резултатите се предоставят в удобни за използване GIS доклади, като дават точно местоположение на точките на изтичане, включително и по улични мрежи“, съобщиха за Инженер.bg от утвърденото дружество КМТ Сервиз, което е партньор на Utilis.

 • Адара Инженеринг с коментар за новата серия аератори за ПСОВ на немския производител Вusch

  Адара Инженеринг с коментар за новата серия аератори за ПСОВ на немския производител Вusch

  Нова серия аератори с ротационен двигател, предназначени за аериране на води в пречиствателните станции за отпадъчни води (ПСОВ), разработи немският производител Вusch. „Надеждно снабдяване с кислород и по-висока енергийна ефективност предлагат новите модели Tyr, а това е важно за общинските ПСОВ, където по-ниският разход на обществени средства е от съществено значение“, информираха за Инженер.bg от утвърденото българско дружество Адара Инженеринг.

 • Акварор: Повече от тишина предлага Poloplast със сградната си канализационна система POLO-KAL 3S

  Акварор: Повече от тишина предлага Poloplast със сградната си канализационна система POLO-KAL 3S

  Има ли нещо по-неприятно от шумна канализационна инсталация в сграда? От дълго време експертите се опитват да сведат до минимум този дискомфорт. Днес ви представяме решението, което утвърдената немска компания Poloplast дава на проблема. „Благодарение на трислойната технология, която се влага, тръбната система POLO-KAL 3S предлага изключително високо ниво на шумоизолация“, коментираха за Инженер.bg от българското дружество Акварор – Бояджиев и синове.

 • Интерметал: Безпроблемно водоснабдяване с хидрофорните системи Marina

  Интерметал: Безпроблемно водоснабдяване с хидрофорните системи Marina

  Интерметал е сред най-големите и утвърдени у нас доставчици на оборудване в областите водоснабдяване, канализация, отопление, вентилация и климатизация. Благодарение на сътрудничеството си с редица водещи производители, фирмата предлага богата гама от висококачествени продукти, подходящи както за битови, така и за промишлени цели. Сред компаниите, с които Интерметал си сътрудничи в област водоснабдяване, е италианският производител Speroni. Компанията разполага с богата гама от водни помпи и хидрофорни системи.

 • Вентех: Вграждаме дозиращи помпи на Doseuro в разработваните от нас системи за дезинфекция на води

  Вентех: Вграждаме дозиращи помпи на Doseuro в разработваните от нас системи за дезинфекция на води

  Вентех е фирма с богат опит в изграждането на системи за дезинфекция на води. Дружеството има многобройни успешно реализирани проекти, свързани с реконструкция и пуск в експлоатация на подобни инсталации, в пречиствателни станции за питейни и отпадъчни води в цялата страна. „При изграждането на инсталациите използваме техника от водещи производители. Един от тях е италианската компания Doseuro, специализирана в производството на дозиращи помпи“, разказаха от фирма Вентех.

Още от ВиК