Новини

 • Аквастарт: Xylem получи приз за „Компания за водни технологии на годината“ за 2018 г.

  Аквастарт: Xylem получи приз за „Компания за водни технологии на годината“ за 2018 г.

  Водещият световен концерн Xylem бе отличен с приза „Компания за водни технологии на годината“ (Water Technology Company of the Year) за 2018 г. от тазгодишните Global Water Awards (Глобални водни награди), съобщиха за Инженер.bg от фирма Аквастарт, един от българските партньори на международния производител. „Xylem получи приза заради своята несравнима концепция за развой на цялостни решения, която напълно се вписва в дигиталния 21-ви век“, изтъкнаха от българското дружество.

 • П и М Груп: „Гордеем се с всички изпълнени обекти и сме благодарни на партньорите ни за доверието“

  П и М Груп: „Гордеем се с всички изпълнени обекти и сме благодарни на партньорите ни за доверието“

  За да функционира добре едно експлоатационно дружество, предоставящо комунални услуги, е необходимо да разчита на стабилни партньорства с външни доставчици. Днес ви разказваме именно за една такава българска компания. П и М Груп извършва доставка, монтаж и поддръжка на компоненти и системи за секторите водоснабдяване, канализация, отопление и климатизация. През годините на своята дейност фирмата се e утвърдила като предпочитан партньор на редица ВиК дружества.

 • Илва: Включете се в нашия семинар, посветен на двигателя MGE на Grundfos, на 31 май и 1 юни 2018 г.

  Илва: Включете се в нашия семинар, посветен на двигателя MGE на Grundfos, на 31 май и 1 юни 2018 г.

  Утвърденото българско дружество Илва кани всички заинтересовани експерти на специализиран семинар, посветен на най-новия помпен двигател MGE на Grundfos. „Всички колеги и специалисти в областта на помпеното оборудване са добре дошли да се включат в събитието. Основният акцент ще бъдат изключителните възможности за енергийна ефективност“, съобщиха за Инженер.bg от Илва. Семинарът ще се състои на 31 май и 1 юни 2018 г., а негов съорганизатор е Грундфос България.

 • Райкос Тех: Надежден мониторинг за течове със сензори за дебит на SIKA спестява главоболия и материални загуби

  Райкос Тех: Надежден мониторинг за течове със сензори за дебит на SIKA спестява главоболия и материални загуби

  Броят на щетите, причинени от домашни наводнения, расте с всяка изминала година, според статистиката на застрахователните компании. Това са едни от най-честите застрахователни събития – много повече от пожарите или природните бедствия. „Турбинните сензори за дебит на SIKA представляват оптимално решение за откриване на течове. Компанията е с доказан многогодишен опит и ноу-хау в тази област”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Райкос Тех, партньор на немската фирма в България.

 • Високоефективни продукти и дигитализация на производството поставят Wilo сред най-устойчивите предприятия в Германия

  Високоефективни продукти и дигитализация на производството поставят Wilo сред най-устойчивите предприятия в Германия

  Wilo Group получи престижно отличие от „Немските национални награди за устойчивост“ и се нареди сред трите най-устойчиви големи компании в Германия за 2018 г. „Това, с което Wilo спечели високопоставеното жури, e високоефективната и енергоспестяваща продукция и холистичният подход. Важен фактор бе и новото седалище на компанията, носещо името Campus 2020, в което се залага изключително на енергийно-ефективното оборудване и дигитализираното производство“, съобщиха от Вило България.

 • Централният офис на Рувекс с нов адрес в София - ул. „Проф. Александър Танев” № 11

  Централният офис на Рувекс с нов адрес в София - ул. „Проф. Александър Танев” № 11

  Отскоро фирма Рувекс, водещ български доставчик на продукти и системи в областите ОВК и ВиК, посреща своите клиенти и партньори на нов адрес. „Преместихме се в новия ни централен офис, който предлага несравнимо по-добри възможности да покажем богатството на палитрата от продукти и услуги, които предлагаме, веднага щом сградата, която строим, бе завършена. Тя се намира в ж.к. „Младост“ 4, на ул. „Проф. Александър Танев” № 11. Независимо от преместването, телефоните, на които можете да се свържете с нас, се запазват същите”, уточниха от Рувекс.

 • Аква Системи: Омекотителни системи H2O Optimo – решение за твърдата вода във вашия хотел или ресторант

  Аква Системи: Омекотителни системи H2O Optimo – решение за твърдата вода във вашия хотел или ресторант

  А вие имате ли мивки, тръби, кафемашини и кани с наслоен по тях котлен камък? И колко често се налага да купувате нови уреди заради този проблем? Българската компания Аква Системи може да ви избави от неприятните последици, които твърдата вода причинява на кухненското и санитарното оборудване, което е най-силно застъпено в ресторанти, сладкарници, барове и кафенета. „Erie Water Treatment предлага обновена гама омекотителни системи“, съобщиха от Аква Системи.

 • Акварор: Уплътнението е винаги на мястото си с канализационна система POLO-KAL-ХS и иновативна технология funTec от Poloplast

  Акварор: Уплътнението е винаги на мястото си с канализационна система POLO-KAL-ХS и иновативна технология funTec от Poloplast

  Бързият и лесен монтаж вече е сред водещите характеристики, когато става дума за избор на ВиК системи. Именно в тази посока работи и международният производител на тръби и фитинги Poloplast. Неговата система POLO-KAL-ХS впечатлява с безпроблемното си инсталиране не кой да е, а европейския шампион по водопроводни инсталации Маркус Търнъс (Markus Thurnes), който печели златото през 2016 г. в професионално направление „Санитарно-отоплителни технологии“.

 • ДМ Арматурен с напълно обновен и информационно обогатен фирмен сайт

  ДМ Арматурен с напълно обновен и информационно обогатен фирмен сайт

  Утвърденият доставчик на продукти за водопроводни и канализациони мрежи ДМ Арматурен стартира 2018 г. с нова, напълно променена визия на своя фирмен сайт, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „На обновения ни сайт, нашите клиенти и партньори ще намерят много повече и по-лесно достъпна информация за дейността на дружеството, за фирмите, с които си партнираме, както и каталожна техническа документация за предлаганите от нас продукти“, допълниха от ДМ Арматурен. Сайтът може да бъде посетен на адрес: www.hawle.bg.

 • КМТ Сервиз: Технология на DB Sediments за почистване на утайки предпазва от еко катастрофи и финансови загуби

  КМТ Сервиз: Технология на DB Sediments за почистване на утайки предпазва от еко катастрофи и финансови загуби

  Образуването на наноси в речните корита е природен процес, последствията от който се уравновесяват от естествения му противовес – ерозията. Не така обаче стои въпросът, когато говорим за язовири. „Натрупването на наноси в тези изкуствени водни басейни не просто отнема от полезния обем на съоръжението, но е и опасно за експлоатационния му живот“, коментираха за Инженер.bg от българското дружество КМТ Сервиз, партньор на немската фирма DB Sediments.

Още от ВиК