Новини

 • ДМ Арматурен: Локаторите SML на Komplex откриват точното местоположение на подземните мрежи

  ДМ Арматурен: Локаторите SML на Komplex откриват точното местоположение на подземните мрежи

  Komplex е словашка компания, чиято дейност е насочена към разработване и предлагане на интелигентни системи за радиочестотна идентификация на подземни комуникации, посредством маркери, локатори на маркери и софтуер. Сред доказаните продукти на дружеството е портативният интелигентен локатор SML xxx, предназначен за точно и бързо локализиране и разпознаване на всички аналогови маркери и смарт маркери от серията SM1500, информираха от фирма ДМ Арматурен.

 • Wilo-Foundation с благородна кауза, подкрепяща деца и юноши в Македония

  Wilo-Foundation с благородна кауза, подкрепяща деца и юноши в Македония

  В началото на 2011 г. Wilo създаде своя благотворителна фондация „Wilo-Foundation“, целяща да осигурява финансова подкрепа в областта на науката, образованието, културата и спорта. Една от последните благородни каузи на фондацията е в подкрепа на клуб „Lions District 132“, Македония, във финансирането на проект „Soft Room” на Института за рехабилитация на деца и юноши – Скопие. Организацията отпуска обща сума от 5 000 евро за 2017 г., благодарение на която са ремонтирани две помещения за малчуганите, съобщиха от дъщерното дружество на Wilo у нас.

 • П и М Груп: Потопяеми помпи за водоснабдяване от серия VS 6" на Franklin Electric

  П и М Груп: Потопяеми помпи за водоснабдяване от серия VS 6" на Franklin Electric

  Потопяемите помпи за водоснабдяване от серията VS 6" на международния производител Franklin Electric се отличават с иновативна конструкция. „Тя е проектирана, така че да повиши ефективността им до 80%, като намали използваната енергия. По този начин продуктът е далеч по-рентабилен. Конфигурации на помпите е възможно да се изработят от две марки стомана - AISI 304 и AISI 316”, коментираха за Инженер.bg от българската фирма П и М Груп, която предлага потопяемите помпи на Franklin Electric.

 • КМТ Сервиз: 50 години на иновации и прогрес прозират в историята на SEBA Hydrometrie

  КМТ Сервиз: 50 години на иновации и прогрес прозират в историята на SEBA Hydrometrie

  50 години в областта на хидрометрията и хидрологията! Половин век на иновации и прогрес вече стоят зад немския производител SEBA Hydrometrie, който тази година чества своя 50-годишен юбилей, съобщиха за Инженер.bg от фирма КМТ Сервиз. „Споделяйки общи цели, идеи и ценностни модели, заедно с личностните и професионални качества на всеки един член на екипа, компанията успя да се докаже като експерт в сферата на хидрометрията“, коментираха от КМТ Сервиз.

 • Грундфос България подарява донгъл за комуникация MI301 за всяка закупена помпа Hydro Multi-E

  Грундфос България подарява донгъл за комуникация MI301 за всяка закупена помпа Hydro Multi-E

  Грундфос България отправя поредно изключително атрактивно предложение към клиентите си от цялата страна. „Високоинтелигентните помпени системи Hydro Multi-E предлагат надеждно и гъвкаво управление, интегрирано в системата. При тях липсва стандартно табло за управление, а отделните помпи са в състояние да общуват помежду си. Само сега всеки, закупил помпа, изграждаща тези системи, ще получи и напълно безплатно донгъл за комуникация MI301”, съобщиха от Грундфос България.

 • КАД Пойнт: С нови инструменти и подобрени функции в Revit 2018 инженеринговият процес е все по-надежден

  КАД Пойнт: С нови инструменти и подобрени функции в Revit 2018 инженеринговият процес е все по-надежден

  Утвърденото българско търговско дружество КАД Пойнт, предлагащо CAD/CAM, EDA софтуер в областта на машиностроенето, архитектурата, строителството, електрониката и др., обяви новостите за 2018 г. в инженерния софтуер Revit. „Платформата Revit 2018 добавя много нови инструменти, а вече съществуващите функционалности са разширени. Конструктивните подобрения са главно в армировките и съединенията за стоманени конструкции”, разкриха пред Инженер.bg от българската компания.

 • Видео: ProMinent с нов висок клас диафрагмени дозиращи помпи Orlita Evolution

  Видео: ProMinent с нов висок клас диафрагмени дозиращи помпи Orlita Evolution

  ПроМинент Унгария Клон София КЧТ, дъщерно дружество на глобалния лидер в областта на дозиращите технологии и решенията за третиране на води ProMinent, представя една от най-новите си разработки – серията помпи Orlita Evolution. „Новата хидравлична диафрагмена дозираща помпа е устойчива, предлага се с ATEX сертификация и е невероятно гъвкава с модулната си конструкция. Клиентите могат да разчитат на високата й сигурност и надеждност на работа“, споделиха от българския офис на фирмата.

 • Промоционални цени на потопяеми помпи за отпадъчни води Lowara от фирма Аквастарт

  Промоционални цени на потопяеми помпи за отпадъчни води Lowara от фирма Аквастарт

  Фирма Аквастарт, специализирана в продажбата и монтажа на помпи и помпени системи, обяви атрактивна промоционална кампания на потопяеми помпи за дренажни и битово‐фекални води от серия DOMO. „До края на 2017 г. клиентите ни могат да се възползват от изгодните цени на различни видове помпи на италианския производител Lowara, част от глобалната компания Xylem. Моделите DOMO са подходящи за дренаж на отпадни и отводнителни шахти, дъждовни ями, наводнени помещения, изкопи и ями при строителството“, информираха от Аквастарт.

 • Нова серия трипътни и четирипътни смесителни вентили на BRV от Аква Системи

  Нова серия трипътни и четирипътни смесителни вентили на BRV от Аква Системи

  Фирма Аква Системи представя на българския пазар нова гама смесителни и отклоняващи (разделителни) ротационни вентили на водещия италиански производител BRV, съобщиха за Инженер.bg специалистите в областта на оборудването за обработка и пренос на вода, горива, въздух и други флуиди. „Серията включва 3-пътни и 4-пътни ротационни смесителни вентили с ротиращо тяло, изработени от месинг, с или без включена ел. задвижка, с вътрешни или външни резби, както и с функция за смесване или отклоняване на потока“, разясниха от българското дружество.

 • Хидро-Хикс България: Битови системи за обратна осмоза Pallas от Euraqua Europe отделят 99% от замърсителите

  Хидро-Хикс България: Битови системи за обратна осмоза Pallas от Euraqua Europe отделят 99% от замърсителите

  Водният цикъл в земната биосфера е непрестанен – водата се използва отново и отново. Това е основната причина, поради която питейната вода не е абсолютно чиста. „Въпреки задължението и усилията на държавата да пречиства водата за пиене, в нея могат да се открият над 75 000 химически съединения, много от които са потенциално вредни. Битовите системи за обратна осмоза Pallas на белгийската компания Euraqua отделят 99% от йоните, тежките метали, бактериите и вирусите от водата.

Още от ВиК