Новини

 • Акварор: Уплътнението е винаги на мястото си с канализационна система POLO-KAL-ХS и иновативна технология funTec от Poloplast

  Акварор: Уплътнението е винаги на мястото си с канализационна система POLO-KAL-ХS и иновативна технология funTec от Poloplast

  Бързият и лесен монтаж вече е сред водещите характеристики, когато става дума за избор на ВиК системи. Именно в тази посока работи и международният производител на тръби и фитинги Poloplast. Неговата система POLO-KAL-ХS впечатлява с безпроблемното си инсталиране не кой да е, а европейския шампион по водопроводни инсталации Маркус Търнъс (Markus Thurnes), който печели златото през 2016 г. в професионално направление „Санитарно-отоплителни технологии“.

 • ДМ Арматурен с напълно обновен и информационно обогатен фирмен сайт

  ДМ Арматурен с напълно обновен и информационно обогатен фирмен сайт

  Утвърденият доставчик на продукти за водопроводни и канализациони мрежи ДМ Арматурен стартира 2018 г. с нова, напълно променена визия на своя фирмен сайт, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „На обновения ни сайт, нашите клиенти и партньори ще намерят много повече и по-лесно достъпна информация за дейността на дружеството, за фирмите, с които си партнираме, както и каталожна техническа документация за предлаганите от нас продукти“, допълниха от ДМ Арматурен. Сайтът може да бъде посетен на адрес: www.hawle.bg.

 • КМТ Сервиз: Технология на DB Sediments за почистване на утайки предпазва от еко катастрофи и финансови загуби

  КМТ Сервиз: Технология на DB Sediments за почистване на утайки предпазва от еко катастрофи и финансови загуби

  Образуването на наноси в речните корита е природен процес, последствията от който се уравновесяват от естествения му противовес – ерозията. Не така обаче стои въпросът, когато говорим за язовири. „Натрупването на наноси в тези изкуствени водни басейни не просто отнема от полезния обем на съоръжението, но е и опасно за експлоатационния му живот“, коментираха за Инженер.bg от българското дружество КМТ Сервиз, партньор на немската фирма DB Sediments.

 • П и М Груп с нов партньор - индийският производител на помпени решения Shakti Pumps

  П и М Груп с нов партньор - индийският производител на помпени решения Shakti Pumps

  Българската компания П и М Груп, специализирана в доставката, монтажа и обслужването на обородудване за ВиК системи, разшири партньорската си мрежа с продуктите на индийския производител Shakti Pumps. „Впечатлени сме от качеството на потопяемите помпи, които Shakti Pumps предлага. Това са надеждни и лесни за поддръжка машини, заради които нашите нови партньори заемат челни пазарни позиции в областта на помпените решения“, коментираха от българското дружество.

 • Отводнителни решения на Godwin спасяват домове и строителни обекти при тежки природни условия

  Отводнителни решения на Godwin спасяват домове и строителни обекти при тежки природни условия

  Високи подпочвени води или внезапни, обилни дъждове – и двата случая ужасяват строителите и водят до необратими последици всеки строителен процес. За да бъдат възможни СМР-та и да се предпазят материалите и машините от повреда е нужно спешно и ефективно отводняване на строителната площадка. Утвърдената компания Godwin има решение за този проблем! В портфолиото им са включени както надеждни подвижни помпи, така и захранване, осветление, системи за управление и допълнителни аксесоари.

 • ДМ Арматурен: Ефективно филтриране на мътни течности с автоматичен филтър с обратно промиване Hawle-Optifil

  ДМ Арматурен: Ефективно филтриране на мътни течности с автоматичен филтър с обратно промиване Hawle-Optifil

  Автоматичният филтър с обратно промиване Hawle-Optifil, разработка на австрийския производител на водопроводни и газопроводни компоненти Hawle Armaturenwerke, е сред актуалните продуктови предложения на фирма ДМ Арматурен, която предлага продуктите с марка Hawle на българския пазар. Hawle-Optifil е напълно автоматизирана филтърна система, която използва принципа на повърхностното филтриране, дълбочинното филтриране или филтрирането с образуване на отлагания.

 • Пионерът Wilo изгражда първата си „умна” фабрика, базирана на Индустрия 4.0

  Пионерът Wilo изгражда първата си „умна” фабрика, базирана на Индустрия 4.0

  Ерата на Индустрия 4.0 настъпва и това вече не е новина за никого! Но кои са пионерите във въвеждането на интелигентната фабрика на бъдещето и как това променя начина им на работа. Представяме ви един пример от Германия – утвърденият производител на помпени решения Wilo е заложил още през 2016 г. в годишния си доклад преустройство на производствената си база си в Дортмунд според концепцията на Индустрия 4.0 за „умна” фабрика. Локацията в Дортмунд ще заеме първо място в семейството на Wilo по отношение на дигитализацията.

 • КАД Пойнт със специално предложение към ползвателите на AutoCAD и продуктите от фамилия AutoCAD LT

  КАД Пойнт със специално предложение към ползвателите на AutoCAD и продуктите от фамилия AutoCAD LT

  Фирма КАД Пойнт, златен партньор на Autodesk за България, отправя свое поредно специално предложение, насочено към всички клиенти на компанията, ползващи AutoCAD или продукт от фамилията AutoCAD LT. „Само сега, всеки наш клиент, избрал да закупи лиценз за някой от продуктите, включени в най-новото ни промоционално предложение, ще може да се възползва от отстъпка в размер на 25% от цената“, информираха от КАД Пойнт.

 • Аква Системи: Уникалното кенче за филтриране на вода Dropson търси своите партньори в България

  Аква Системи: Уникалното кенче за филтриране на вода Dropson търси своите партньори в България

  На българския пазар вече е супер иновативното кенче за пречистване на вода на испанския производител Dropson. „Този уникален продукт е отговор на все по-настойчивото търсене на здравословен начин на живот и грижа към хранителните продукти, които употребяваме. Същевременно филтриращото кенче е лесно за инсталация и употреба, пести време и пари“, съобщиха за Инженер.bg от българската компания Аква Системи, партньор на Dropson. Сега „магическото“ кенче търси и своите дистрибутори.

 • ДМ Арматурен: Локаторите SML на Komplex откриват точното местоположение на подземните мрежи

  ДМ Арматурен: Локаторите SML на Komplex откриват точното местоположение на подземните мрежи

  Komplex е словашка компания, чиято дейност е насочена към разработване и предлагане на интелигентни системи за радиочестотна идентификация на подземни комуникации, посредством маркери, локатори на маркери и софтуер. Сред доказаните продукти на дружеството е портативният интелигентен локатор SML xxx, предназначен за точно и бързо локализиране и разпознаване на всички аналогови маркери и смарт маркери от серията SM1500, информираха от фирма ДМ Арматурен.

Още от ВиК