Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

 • Илва: Включете се в нашия семинар, посветен на двигателя MGE на Grundfos, на 31 май и 1 юни 2018 г.

  Илва: Включете се в нашия семинар, посветен на двигателя MGE на Grundfos, на 31 май и 1 юни 2018 г.

  Утвърденото българско дружество Илва кани всички заинтересовани експерти на специализиран семинар, посветен на най-новия помпен двигател MGE на Grundfos. „Всички колеги и специалисти в областта на помпеното оборудване са добре дошли да се включат в събитието. Основният акцент ще бъдат изключителните възможности за енергийна ефективност“, съобщиха за Инженер.bg от Илва. Семинарът ще се състои на 31 май и 1 юни 2018 г., а негов съорганизатор е Грундфос България.

 • Райкос Тех: Надежден мониторинг за течове със сензори за дебит на SIKA спестява главоболия и материални загуби

  Райкос Тех: Надежден мониторинг за течове със сензори за дебит на SIKA спестява главоболия и материални загуби

  Броят на щетите, причинени от домашни наводнения, расте с всяка изминала година, според статистиката на застрахователните компании. Това са едни от най-честите застрахователни събития – много повече от пожарите или природните бедствия. „Турбинните сензори за дебит на SIKA представляват оптимално решение за откриване на течове. Компанията е с доказан многогодишен опит и ноу-хау в тази област”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Райкос Тех, партньор на немската фирма в България.

 • Високоефективни продукти и дигитализация на производството поставят Wilo сред най-устойчивите предприятия в Германия

  Високоефективни продукти и дигитализация на производството поставят Wilo сред най-устойчивите предприятия в Германия

  Wilo Group получи престижно отличие от „Немските национални награди за устойчивост“ и се нареди сред трите най-устойчиви големи компании в Германия за 2018 г. „Това, с което Wilo спечели високопоставеното жури, e високоефективната и енергоспестяваща продукция и холистичният подход. Важен фактор бе и новото седалище на компанията, носещо името Campus 2020, в което се залага изключително на енергийно-ефективното оборудване и дигитализираното производство“, съобщиха от Вило България.

 • Централният офис на Рувекс с нов адрес в София - ул. „Проф. Александър Танев” № 11

  Централният офис на Рувекс с нов адрес в София - ул. „Проф. Александър Танев” № 11

  Отскоро фирма Рувекс, водещ български доставчик на продукти и системи в областите ОВК и ВиК, посреща своите клиенти и партньори на нов адрес. „Преместихме се в новия ни централен офис, който предлага несравнимо по-добри възможности да покажем богатството на палитрата от продукти и услуги, които предлагаме, веднага щом сградата, която строим, бе завършена. Тя се намира в ж.к. „Младост“ 4, на ул. „Проф. Александър Танев” № 11. Независимо от преместването, телефоните, на които можете да се свържете с нас, се запазват същите”, уточниха от Рувекс.

 • Аква Системи: Омекотителни системи H2O Optimo – решение за твърдата вода във вашия хотел или ресторант

  Аква Системи: Омекотителни системи H2O Optimo – решение за твърдата вода във вашия хотел или ресторант

  А вие имате ли мивки, тръби, кафемашини и кани с наслоен по тях котлен камък? И колко често се налага да купувате нови уреди заради този проблем? Българската компания Аква Системи може да ви избави от неприятните последици, които твърдата вода причинява на кухненското и санитарното оборудване, което е най-силно застъпено в ресторанти, сладкарници, барове и кафенета. „Erie Water Treatment предлага обновена гама омекотителни системи“, съобщиха от Аква Системи.

 • Акварор: Уплътнението е винаги на мястото си с канализационна система POLO-KAL-ХS и иновативна технология funTec от Poloplast

  Акварор: Уплътнението е винаги на мястото си с канализационна система POLO-KAL-ХS и иновативна технология funTec от Poloplast

  Бързият и лесен монтаж вече е сред водещите характеристики, когато става дума за избор на ВиК системи. Именно в тази посока работи и международният производител на тръби и фитинги Poloplast. Неговата система POLO-KAL-ХS впечатлява с безпроблемното си инсталиране не кой да е, а европейския шампион по водопроводни инсталации Маркус Търнъс (Markus Thurnes), който печели златото през 2016 г. в професионално направление „Санитарно-отоплителни технологии“.

 • ДМ Арматурен с напълно обновен и информационно обогатен фирмен сайт

  ДМ Арматурен с напълно обновен и информационно обогатен фирмен сайт

  Утвърденият доставчик на продукти за водопроводни и канализациони мрежи ДМ Арматурен стартира 2018 г. с нова, напълно променена визия на своя фирмен сайт, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „На обновения ни сайт, нашите клиенти и партньори ще намерят много повече и по-лесно достъпна информация за дейността на дружеството, за фирмите, с които си партнираме, както и каталожна техническа документация за предлаганите от нас продукти“, допълниха от ДМ Арматурен. Сайтът може да бъде посетен на адрес: www.hawle.bg.

 • КМТ Сервиз: Технология на DB Sediments за почистване на утайки предпазва от еко катастрофи и финансови загуби

  КМТ Сервиз: Технология на DB Sediments за почистване на утайки предпазва от еко катастрофи и финансови загуби

  Образуването на наноси в речните корита е природен процес, последствията от който се уравновесяват от естествения му противовес – ерозията. Не така обаче стои въпросът, когато говорим за язовири. „Натрупването на наноси в тези изкуствени водни басейни не просто отнема от полезния обем на съоръжението, но е и опасно за експлоатационния му живот“, коментираха за Инженер.bg от българското дружество КМТ Сервиз, партньор на немската фирма DB Sediments.

 • П и М Груп с нов партньор - индийският производител на помпени решения Shakti Pumps

  П и М Груп с нов партньор - индийският производител на помпени решения Shakti Pumps

  Българската компания П и М Груп, специализирана в доставката, монтажа и обслужването на обородудване за ВиК системи, разшири партньорската си мрежа с продуктите на индийския производител Shakti Pumps. „Впечатлени сме от качеството на потопяемите помпи, които Shakti Pumps предлага. Това са надеждни и лесни за поддръжка машини, заради които нашите нови партньори заемат челни пазарни позиции в областта на помпените решения“, коментираха от българското дружество.

 • Отводнителни решения на Godwin спасяват домове и строителни обекти при тежки природни условия

  Отводнителни решения на Godwin спасяват домове и строителни обекти при тежки природни условия

  Високи подпочвени води или внезапни, обилни дъждове – и двата случая ужасяват строителите и водят до необратими последици всеки строителен процес. За да бъдат възможни СМР-та и да се предпазят материалите и машините от повреда е нужно спешно и ефективно отводняване на строителната площадка. Утвърдената компания Godwin има решение за този проблем! В портфолиото им са включени както надеждни подвижни помпи, така и захранване, осветление, системи за управление и допълнителни аксесоари.

Още от ВиК