Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

 • ДМ Арматурен: Ефективно филтриране на мътни течности с автоматичен филтър с обратно промиване Hawle-Optifil

  ДМ Арматурен: Ефективно филтриране на мътни течности с автоматичен филтър с обратно промиване Hawle-Optifil

  Автоматичният филтър с обратно промиване Hawle-Optifil, разработка на австрийския производител на водопроводни и газопроводни компоненти Hawle Armaturenwerke, е сред актуалните продуктови предложения на фирма ДМ Арматурен, която предлага продуктите с марка Hawle на българския пазар. Hawle-Optifil е напълно автоматизирана филтърна система, която използва принципа на повърхностното филтриране, дълбочинното филтриране или филтрирането с образуване на отлагания.

 • Пионерът Wilo изгражда първата си „умна” фабрика, базирана на Индустрия 4.0

  Пионерът Wilo изгражда първата си „умна” фабрика, базирана на Индустрия 4.0

  Ерата на Индустрия 4.0 настъпва и това вече не е новина за никого! Но кои са пионерите във въвеждането на интелигентната фабрика на бъдещето и как това променя начина им на работа. Представяме ви един пример от Германия – утвърденият производител на помпени решения Wilo е заложил още през 2016 г. в годишния си доклад преустройство на производствената си база си в Дортмунд според концепцията на Индустрия 4.0 за „умна” фабрика. Локацията в Дортмунд ще заеме първо място в семейството на Wilo по отношение на дигитализацията.

 • КАД Пойнт със специално предложение към ползвателите на AutoCAD и продуктите от фамилия AutoCAD LT

  КАД Пойнт със специално предложение към ползвателите на AutoCAD и продуктите от фамилия AutoCAD LT

  Фирма КАД Пойнт, златен партньор на Autodesk за България, отправя свое поредно специално предложение, насочено към всички клиенти на компанията, ползващи AutoCAD или продукт от фамилията AutoCAD LT. „Само сега, всеки наш клиент, избрал да закупи лиценз за някой от продуктите, включени в най-новото ни промоционално предложение, ще може да се възползва от отстъпка в размер на 25% от цената“, информираха от КАД Пойнт.

 • Аква Системи: Уникалното кенче за филтриране на вода Dropson търси своите партньори в България

  Аква Системи: Уникалното кенче за филтриране на вода Dropson търси своите партньори в България

  На българския пазар вече е супер иновативното кенче за пречистване на вода на испанския производител Dropson. „Този уникален продукт е отговор на все по-настойчивото търсене на здравословен начин на живот и грижа към хранителните продукти, които употребяваме. Същевременно филтриращото кенче е лесно за инсталация и употреба, пести време и пари“, съобщиха за Инженер.bg от българската компания Аква Системи, партньор на Dropson. Сега „магическото“ кенче търси и своите дистрибутори.

 • ДМ Арматурен: Локаторите SML на Komplex откриват точното местоположение на подземните мрежи

  ДМ Арматурен: Локаторите SML на Komplex откриват точното местоположение на подземните мрежи

  Komplex е словашка компания, чиято дейност е насочена към разработване и предлагане на интелигентни системи за радиочестотна идентификация на подземни комуникации, посредством маркери, локатори на маркери и софтуер. Сред доказаните продукти на дружеството е портативният интелигентен локатор SML xxx, предназначен за точно и бързо локализиране и разпознаване на всички аналогови маркери и смарт маркери от серията SM1500, информираха от фирма ДМ Арматурен.

 • Wilo-Foundation с благородна кауза, подкрепяща деца и юноши в Македония

  Wilo-Foundation с благородна кауза, подкрепяща деца и юноши в Македония

  В началото на 2011 г. Wilo създаде своя благотворителна фондация „Wilo-Foundation“, целяща да осигурява финансова подкрепа в областта на науката, образованието, културата и спорта. Една от последните благородни каузи на фондацията е в подкрепа на клуб „Lions District 132“, Македония, във финансирането на проект „Soft Room” на Института за рехабилитация на деца и юноши – Скопие. Организацията отпуска обща сума от 5 000 евро за 2017 г., благодарение на която са ремонтирани две помещения за малчуганите, съобщиха от дъщерното дружество на Wilo у нас.

 • П и М Груп: Потопяеми помпи за водоснабдяване от серия VS 6" на Franklin Electric

  П и М Груп: Потопяеми помпи за водоснабдяване от серия VS 6" на Franklin Electric

  Потопяемите помпи за водоснабдяване от серията VS 6" на международния производител Franklin Electric се отличават с иновативна конструкция. „Тя е проектирана, така че да повиши ефективността им до 80%, като намали използваната енергия. По този начин продуктът е далеч по-рентабилен. Конфигурации на помпите е възможно да се изработят от две марки стомана - AISI 304 и AISI 316”, коментираха за Инженер.bg от българската фирма П и М Груп, която предлага потопяемите помпи на Franklin Electric.

 • КМТ Сервиз: 50 години на иновации и прогрес прозират в историята на SEBA Hydrometrie

  КМТ Сервиз: 50 години на иновации и прогрес прозират в историята на SEBA Hydrometrie

  50 години в областта на хидрометрията и хидрологията! Половин век на иновации и прогрес вече стоят зад немския производител SEBA Hydrometrie, който тази година чества своя 50-годишен юбилей, съобщиха за Инженер.bg от фирма КМТ Сервиз. „Споделяйки общи цели, идеи и ценностни модели, заедно с личностните и професионални качества на всеки един член на екипа, компанията успя да се докаже като експерт в сферата на хидрометрията“, коментираха от КМТ Сервиз.

 • Грундфос България подарява донгъл за комуникация MI301 за всяка закупена помпа Hydro Multi-E

  Грундфос България подарява донгъл за комуникация MI301 за всяка закупена помпа Hydro Multi-E

  Грундфос България отправя поредно изключително атрактивно предложение към клиентите си от цялата страна. „Високоинтелигентните помпени системи Hydro Multi-E предлагат надеждно и гъвкаво управление, интегрирано в системата. При тях липсва стандартно табло за управление, а отделните помпи са в състояние да общуват помежду си. Само сега всеки, закупил помпа, изграждаща тези системи, ще получи и напълно безплатно донгъл за комуникация MI301”, съобщиха от Грундфос България.

 • КАД Пойнт: С нови инструменти и подобрени функции в Revit 2018 инженеринговият процес е все по-надежден

  КАД Пойнт: С нови инструменти и подобрени функции в Revit 2018 инженеринговият процес е все по-надежден

  Утвърденото българско търговско дружество КАД Пойнт, предлагащо CAD/CAM, EDA софтуер в областта на машиностроенето, архитектурата, строителството, електрониката и др., обяви новостите за 2018 г. в инженерния софтуер Revit. „Платформата Revit 2018 добавя много нови инструменти, а вече съществуващите функционалности са разширени. Конструктивните подобрения са главно в армировките и съединенията за стоманени конструкции”, разкриха пред Инженер.bg от българската компания.

Още от ВиК