Новини

Steinzeug-Keramo от Water Tech: „Качествените продукти са начинът да бъдем справедливи към следващите поколения“

17.04.2019 г.

Tехническите иновации движат света напред, но какъв би бил техният смисъл, ако няма добре подготвено следващо поколение от инженери, което да поеме щафетата по пътя към една устойчива околна среда? Този въпрос поставиха от Steinzeug-Keramo по време на участието си на Water Tech – специализирания b2b форум, посветен на водния сектор у нас. Поглеждайки бранша от социална и кадрова гледна точка, един от най-големите производители на стъклокерамични тръбопроводи инициира обучение за студенти във връзка с предимствата на дълговечните материали в инфраструктурното строителство.„От известно време във ВиК сектора се наблюдава липсата на бъдещи инженери и понижен интерес от страна на младите. Ето защо ние решихме да стимулираме интереса към материята, като организирахме своеобразно обучение, посветено на устойчивостта, високото качество и екологичността на продуктите на Steinzeug-Keramo”, заяви пред Инженер.bg г-н Емил Димитров, регионален мениджър на компанията-производител. Студенти от Университета по архитектура, строителство и геодезия, заедно с техни преподаватели, изнесоха част от заниманията си за деня извън университетските аули, като посетиха щанда на Steinzeug-Keramo и професионалната конференция Булаква.„Счетохме за важно да обърнем внимание на студентите, избрали сектора на строителството и водите, тъй като именно от тях ще очакваме да поемат и да довършат тежката работа в областта на водната инфраструктура у нас. Акцент по време на тяхното посещение бе жизненият цикъл на продуктите Steinzeug-Keramo, тъй като чрез използването на стъклокерамични тръбопроводи се спестява непрекъснатият финансов товар за следващите поколения“, коментира г-н Димитров. „Трябва да сме справедливи към следващите поколения – това е един от основните стълбове в идеологията на компанията“, подчерта още той.


Стъклокерамичните продукти се отличават с повече от 100 години експлоатационен живот и напълно затворен жизнен цикъл, благодарение на което се постига висока защита на ресурсите и финансовите средства, както и 100% екологичност и безопасност.„Най-общо, процесите на производство и експлоатация на продукцията ни преминава през 8 основни етапа, като за всеки от тях гарантираме оптимално използване на ресурсите. Използват се напълно естествени материали – глина, шамот и вода, като се добиват по най-щадящия за околната среда начин, избират се кратки маршрути, прилагат се програми за намаляване на енергопотреблението, изпълняват се критериите на Cradle to Cradle, а след изтичане на жизнения цикъл 100% от керамиката може да се рециклира“, обясниха от компанията.


Повече информация за Steinzeug-Keramo, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от ВиК