Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Toshiba задава нови стандарти в дизайна и ефективността на битовите климатични системи с новата серия SHORAI Edge

30.04.2020 г.

 

Toshiba, световен лидер в производството на висококачествени и високоефективни ОВК системи за жилищни и обществени сгради, обяви дебюта на SHORAI Edge – най-новите модели вътрешни и външни тела в продуктовата линия R32 за жилищни ОВК инсталации. „Серията SHORAI Edge задава нови стандарти в дизайна и ефективността с уникална и завладяваща естетика в комбинация с най-добрите постижения за този клас с енергийна ефективност (А+++) както в режим на отопление, така и режим на охлаждане. Уредите предоставят почти безшумна експлоатация и интелигентно управление“, съобщиха за Инженер.bg от АХИ Кериър HVAC България ЕООД – компанията с права за продажба и сервизна поддръжка на продуктите за климатизация с марка Carrier и Toshiba у нас.SHORAI Edge – стилен дизайн и безшумна работа за оптимален комфорт


Перфектно вписвайки се във всички видове интериор, новото матово покритие и прави контури на SHORAI Edge внасят стилен и съвременен дизайн в интериора. Подходящи са за градски апартаменти, тавански помещения и еднофамилни жилища. Кутията на вътрешното тяло може да бъде бързо и лесно монтирана на всяка стена чрез оптимизирана инсталация благодарение на изрязаната маркировка за тръбните връзки. Вътрешните тела могат да се свързват както в единични, така и в мултисплит системи.

 

Телата SHORAI Edge са проектирани за почти безшумна работа, като осигуряват оптимален комфорт в режими на отопление и охлаждане с клас на енергийна ефективност A+++, гарантирайки реална икономия на електроенергия. Външните тела SHORAI Edge са едни от най-тихите на пазара с номинално ниво на шум от 44 dB (A). Освен това тяхната функция Silent намалява нивото на шума на външното тяло с още 6 dB (A), за да даде спокойствие и тишина на съседите по всяко време на деня или нощта. Същевременно функцията им Quiet понижава шума от вътрешното тяло до едва доловимите 19 dB (A), за да осигури спокоен сън.

 

Оптимална енергийна ефективност с иновативна технология на Toshiba

 

Използваният хладилен агент R32 има минимално въздействие върху околната среда, а енергийната им ефективност е най-добрата при частичен товар в своята категория. Серията включва седем модела, обхващащи диапазона от 2.0 до 7.0 kW за охлаждане и от 2.5 до 8.0 kW за отопление. „Иновативната компресорна и инверторна технология на Toshiba, използвана в SHORAI Edge, позволява регулиране на мощността на отоплението и охлаждането по всяко време, като променя скоростта на компресора според текущите условия. Сезонните им показател за енергийна ефективност са съответно SEER 8.6 за охлаждане и SCOP 5.1 за отопление“, поясниха от АХИ Кериър HVAC България.Без фини прахови частици и суха кожа


В новата серия за първи път е използвана иновативната технологията за охлаждане HADA Care на Toshiba, която подобрява разпределението на въздуха в помещението и предпазва от изсушаване на кожата. „Дизайнът на жалузите генерира непряк въздушен поток, при който въздухът циркулира в горната част на помещението, за да регулира температурата в него и да подобри комфорта на обитателите. Освен това филтърът PM2.5 Ultra-Pure улавя до 94% от фините прахови частици с диаметър по-малък от 2.5 µm. Това е от особена важност, тъй като проучванията са установили тясна връзка между наличието на фини частици и дихателните неразположения“, уточниха от българското дружество.

 

Интуитивно управление за спокоен сън и по-ниски сметки за електроенергия


Проектирана за максимален комфорт, серията SHORAI Edge предлага интуитивни функции за дистанционно управление, включително предварителни настройки като избор на мощност и икономичен режим за намаляване на сметките за електроенергия, режим за комфортен сън, който оптимизира температурата на помещението през нощта, както и режим Hi-power за бързо охлаждане или отопление. Създаването на графици е лесно, а седмичният таймер позволява на потребителите да задават времето за включване и изключване.

 

SHORAI Edge може да бъде контролиран дистанционно и чрез Wi-Fi връзка благодарение на вградения безжичен адаптер и мобилното приложение Toshiba Home AC Control. По този начин е осигурено лесно управление и по-добра възможност за дистанционен контрол върху комфорта както в дома, така и от разстояние“, коментираха в заключение от АХИ Кериър HVAC България.


Източник на снимковия материал: Toshiba, pexels.com

Още от ВиК