Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Wilo-Stratos MAXO – помпата, която затвърди позицията на Wilo като пионер в дигиталните помпени технологии

11.06.2019 г.

За пореден път Wilo затвърди позициите си на пионер в дигиталните технологии в помпеното оборудване със своята Wilo-Stratos MAXO, която поставя нови стандарти по отношение на енергийната ефективност и лекотата на управление. „Високоефективната помпа, предназначена за приложение в големи сградни ОВК и ВиК системи, се отличава с изключителен дизайн и е оборудвана с иновативните енергоспестяващи функции Multi-Flow Adaptation и No-Flow Stop“, съобщиха за Инженер.bg от дъщерното дружество в България на Wilo.Какво представляват функциите Multi-Flow Adaptation и Dynamic Adapt plus?


Multi-Flow Adaptation е нова функция за пестене на енергия, която позволява на подаващата помпа да регулира своята мощност спрямо точната консумация на свързаните помпи в системата.

 

Dynamic Adapt plus, от своя страна, позволява на помпата автоматично да адаптира производителността си към променливите системни изисквания, без да е зададена целева стойност.

 

Wilo-Stratos MAXO – една от най-комуникативните помпи на пазара


„Благодарение на високата си степен на свързаност, моделът е изключително гъвкаво решение. Аналоговите и цифрови интерфейси са стандарт за Stratos MAXO, а Bluetooth позволява да се използва с директна връзка с мобилни устройства. В същото време Wilo Net предлага нов стандартен интерфейс за свързване между продуктите на Wilo, т.е. за управление на няколко помпи“, разясниха от българското дружество.

 

Достъпни са и допълнителни CIF модули, които предлагат безпроблемна интеграция в bus-системите. Помпата се конфигурира и управлява чрез специално разработено приложение, което може да прочете данните от нея и да ги използва за оптимизиране на системата.

 

„Комбинацията от най-новите сензорни технологии, иновативни контролни функции, двупосочна свързаност, софтуерни актуализации и лесна употреба правят от Stratos MAXO изцяло нова категория помпи, далеч надхвърлящи възможностите на конвенционалните енергийно-ефективни разработки“, заявиха от компанията.

 

По-лесна инсталация отвсякога


Да направят инсталацията на помпата още по-лесна задача е сред приоритетите на разработчиците от Wilo. „Съвременните терминални зали имат по-ясна структура и предлагат повече пространство. Оптимизираният Wilo-Connector се свързва отделно, включва се и след това захранва помпата с електричество. Това означава, че терминалното помещение вече не трябва да се отваря, за да се извърши основната инсталационна процедура“, посочиха от Вило България.

 

Функция за измерване на количеството топлина – още едно предимство на Wilo-Stratos MAXO


Сега е възможно превключване между режим на отопление и охлаждане. Тези режими на управление осигуряват гъвкавост и целева адаптация за всички приложения – постоянните зададени температури или постоянните диференциални температурни функции увеличават ефективността на помпата и цялата система още повече.

 

 

„Контролът на температурата в циркулационната мрежа спомага и за предотвратяване на растежа на Легионела в тръбите за питейна вода“, подчертаха още от компанията. В този смисъл, Stratos MAXO-Z е оптимално решение за специфични хигиенни изисквания, тъй като автоматично разпознава програмата за термична дезинфекция и промивка на тръбите, увеличавайки максималната си производителност.

 

Повече информация за Вило България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Вило България, Wilo

Още от ВиК