Пазарни акценти / Прегледи

 • П и М Груп с коментар за предимствата на потопяемите помпи за чисти води на индийския производител Shakti Pumps

  П и М Груп с коментар за предимствата на потопяемите помпи за чисти води на индийския производител Shakti Pumps

  След като ви представихме новия партньор на утвърденото българско търговско, производствено и инженерингово дружество П и М Груп - Shakti Pumps, с настоящия материал ще ви запознаем по-подробно с продуктовия асортимент на индийския производител. „Една от сериите на Shakti Pumps, която вече се предлага на българския пазар, включва потопяемите помпи за водоснабдяване QF. Изключително надеждни и ефективни, те са доминиращ избор в Индия“, заявиха за Инженер.bg от П и М Груп.

 • Алмекс-БГ: Flygt Concertor – канализационната помпа, която работи като цял оркестър. Част I

  Алмекс-БГ: Flygt Concertor – канализационната помпа, която работи като цял оркестър. Част I

  Кой е готов да се изправи пред предизвикателствата на канализационните системи в утрешния ден? Възможно ли е изобщо ВиК индустрията да се справи с нарастващото потребление и увеличаващите се разходи на енергия, имайки предвид очакванията, според които до 2050 г. 70% от световното население ще живее в градовете. Какво е най-новото иновативно предложение на производителя на канализационни помпи Flygt, бранд на Xylem, разказаха пред Инженер.bg от Алмекс-БГ.

 • Бандени разкрива предимствата на едни от най-ефективните честотни регулатори - VLT HVAC Basic Drive на Danfoss

  Бандени разкрива предимствата на едни от най-ефективните честотни регулатори - VLT HVAC Basic Drive на Danfoss

  VLT HVAC Basic Drive е честотен регулатор, разработен от фирма Danfoss, с вградена функционалност за оптимизиране на разходите и същевременно увеличаване на производителността чрез оптимално управление на помпи и вентилатори. Повече за продукта научихме от утвърденото българско дружество Бандени, чиито основен партньор е датският производител. „Представяме ви най-компактното задвижване в този клас“, съобщиха за Инженер.bg от Бандени.

 • Електра Помп: Помпената система Broysan 4 с подобрени технически параметри и степен на защита IP68

  Електра Помп: Помпената система Broysan 4 с подобрени технически параметри и степен на защита IP68

  Италианската компания Planus е водещ производител на помпени системи с дробилки. Наскоро компанията обяви пазарния дебют на обновена и подобрена версия на помпената система с дробилка за битови отпадни води Broysan 4. В стремежа си да предложи нови и по-добри решения и опирайки се на богатия си опит, Planus преработва изцяло системата Broysan 4. Подобрени са нейната ефективност и надеждност, а също така и електрическата й безопасност. Системата вече е със степен на защита IP 68.

 • Аква Системи обогати гамата си регулатори на налягане с продуктите на немския производител Berluto Armaturen

  Аква Системи обогати гамата си регулатори на налягане с продуктите на немския производител Berluto Armaturen

  Още по-богата гама висококачествени регулатори за понижаване на налягането може да предложи на клиентите си от цялата страна утвърдената българска компания Аква Системи. Новият партньор на българското дружество е немският производител Berluto Armaturen, чиято история започва още в 1920 г. „Уверихме се в качеството на продуктите с марка Berluto и с радост можем да представим техните прецизни регулатори от бронз и неръждаема стомана на българския пазар“, съобщиха от Аква Системи.

 • Хидро-Хикс България: Битовите омекотители на Euraqua подобряват комфорта на живот, пестейки енергия и вода

  Хидро-Хикс България: Битовите омекотители на Euraqua подобряват комфорта на живот, пестейки енергия и вода

  Преди водата да потече от крана в нашия дом и офис, тя се подлага на различни видове обработка. Въпреки това твърдата вода с високо съдържание на минерали, калциеви и магнезиеви йони води до отлагания в тръбите, душовете, нагревателите за вода и уредите. „Наслагванията могат да доведат до запушване на тръбите, както и до повреда на домакинските уреди. Решенията на Euraqua за битови нужди подобряват комфорта и пестят пари”, коментираха от Хидро-Хикс България.

 • Акварор – Бояджиев и синове: Вакуумната система за отводняване на покриви PoloUds намалява разходите

  Акварор – Бояджиев и синове: Вакуумната система за отводняване на покриви PoloUds намалява разходите

  „Системата за вакуумно отводняване на покриви PoloUds на австрийския производител Poloplast e надеждно решение, чиито предимства осигуряват сигурност и комфорт на ползвателите на сградите, в които тя е инсталирана”, коментираха за Инженер.bg от българската компания Акварор – Бояджиев и синове, предлагаща продуктите на Poloplast у нас. Разговаряхме със специалистите от дружеството, за да научим повече за добавената стойност на вакуумното отводняване на покривни площи.

 • ТермоДизайнТотал: Електронният смесител Legiomix 2.0 на Caleffi предпазва от изгаряне с топла вода и от Легионела

  ТермоДизайнТотал: Електронният смесител Legiomix 2.0 на Caleffi предпазва от изгаряне с топла вода и от Легионела

  Хибридният електронен смесител Legiomix 2.0, предназначен да регулира температурата на битовата гореща вода, така че да предпазва от изгаряния, като същевременно гарантира ефективна дезинфекция против заразяване с бактерията Легионела, е сред най-новите продуктови предложения на водещия италиански производител Caleffi. За първи път продуктът бе анонсиран по време на провелото се през март т.г. във Франкфурт, Германия, международно специализирано изложение ISH.

 • Чисти ли са водите по черноморските ни курорти?

  Чисти ли са водите по черноморските ни курорти?

  350 млн. лв. са били инвестирани в качеството на канализационните системи и в пречистването на отпадъчните води по българското Черноморие по време на първия програмен период на Оперативна програма „Околна среда“ (ОПОС). Усилията в тази посока продължават и при изпълнението на ОПОС 2014-2020 не само заради строгите европейски изисквания, но и за да можем да се радваме на чисти плажове и адекватни битови условия в черноморските градове и курорти. В края на лятото Инженер.bg ви представя кратък преглед на случилото се.

 • ДМ Арматурен: Hawle Synoflex – една система за присъединяване на всички видове тръби за ВиК

  ДМ Арматурен: Hawle Synoflex – една система за присъединяване на всички видове тръби за ВиК

  Водещият австрийски производител на компоненти за водопроводни и газопроводни мрежи Hawle Armaturenwerke разработи иновативна система за присъединяване на тръби – Hawle Synoflex. „Системата Hawle Synoflex е подходяща за присъединяване на тръби от различни материали, а патентованата й технология дава възможност за осъществяване на корозионно устойчиво и висококачествено присъединяване на тръбите”, съобщиха за Инженер.bg от ДМ Арматурен.

Още от ВиК