Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

 • Ю Ес Пи България: Градим портфолио с устойчиви концепции за отводняване на градска среда

  Ю Ес Пи България: Градим портфолио с устойчиви концепции за отводняване на градска среда

  Управлението на дъждовните води в урбанизираните територии отдавна не се свежда само до тяхното събиране и отвеждане в канализацията. Напротив, все по-често се търсят решения, които съчетават екологосъобразност, естетика и надеждност. Разбирайки това, младата компания Ю Ес Пи България изгражда своето портфолио с богато разнообразие от устойчиви концепции за отводняване на градска среда, като се доверява на доказани в международен мащаб производители.

 • Отстранете ефективно седиментите от водата със самопромивните филтри Atlas Filtri Hydra от Аква Системи

  Отстранете ефективно седиментите от водата със самопромивните филтри Atlas Filtri Hydra от Аква Системи

  Поредно компактно и надеждно решение за пречистване на вода представи фирма Аква Системи. „С едностепенните самопочистващи се филтри от гамата Hydra на италианския производител Atlas Filtri можете ефективно да отстранявате седиментни частици от водата“, заявиха за Инженер.bg от доказаната българска компания Аква Системи, специализирана в търговията и монтажа на компоненти за сградни ВиК и ОВК инсталации.

 • Съвременни CAD и BIM продукти и решения – крачка напред в проектирането – с Вашите верни партньори от фирма 4M

  Съвременни CAD и BIM продукти и решения – крачка напред в проектирането – с Вашите верни партньори от фирма 4M

  Фирма 4M предлага на инженерната общност съвременни CAD продукти от 1986 г. и иновативни BIM решения от 1994 г. Решенията на 4M могат да удовлетворят високите изисквания на цялата строителна индустрия, като включват професионална CAD среда, архитектурно проектиране, анализ и проектиране на конструкции, проектиране на ОВК, електро- и водопроводни инсталации, както и други софтуерни приложения. Фирмата е една от първите технически софтуерни компании в страната.

 • Индустриални системи за обратна осмоза на Fluxtek Europe – естествени процеси за чиста вода от Хидро-Хикс-България

  Индустриални системи за обратна осмоза на Fluxtek Europe – естествени процеси за чиста вода от Хидро-Хикс-България

  Обратната осмоза е процес, при който чрез полупропусклива мембрана се отстраняват йони, молекули или по-големи частици от водата, включително вируси и бактерии. Пречистването по тази технология намира приложения във все повече промишлени отрасли, а най-актуалното ѝ приложение е може би третирането на солена вода, така че да стане годна за питейно-битови или индустриални нужди. Днес ще ви представим индустриалните системи за обратна осмоза на Fluxtek Europe.

 • ДМ Арматурен: Ултразвуковите „умни“ водомери на Kamstrup са прецизни и надеждни, дори при малки дебити

  ДМ Арматурен: Ултразвуковите „умни“ водомери на Kamstrup са прецизни и надеждни, дори при малки дебити

  „Be ultrasonic. Be ultra-smart“, или казано на чист български: „Бъдете ултразвукови. Бъдете изключително умни“. Но тъй като по този начин не звучи толкова „ултра“, колкото ни се иска, си позволяваме да започнем с английската версия на слогана на Kamstrup – доказан разработчик и производител на интелигентни измервателни технологии. Негов представител за българския пазар е утвърденото дружество ДМ Арматурен, от което ни разказаха какъв е принципът на действие на съвременните ултразвукови водомери.

 • Оптимални помпени решения Grundfos за различни приложения. Вижте специалната селекция от Аква Системи

  Оптимални помпени решения Grundfos за различни приложения. Вижте специалната селекция от Аква Системи

  Имате къща извън града, но за съжаление слабото налягане на водата пречи на пълния ви комфорт? Стопанисвате малък хотел и осигурявате водоснабдяването със сондаж? Или пък имате производство, което се нуждае от бустерна система? От фирма Аква Системи могат да ви помогнат в избора на оптимално техническо решение за всички тези случаи. Разнообразието и приложенията на помпените решения с марка Grundfos са безкрайни. Вижте в Инженер.bg селекцията помпи през август.

 • АкваКом: Европейските държави обръщат сериозно внимание на риска от заразяване с Легионела и за това има причина

  АкваКом: Европейските държави обръщат сериозно внимание на риска от заразяване с Легионела и за това има причина

  Забързаното ежедневие ни кара да възприемаме голяма част от „водните“ удобства на съвремието като даденост. В това число попада топлата вода от чешмата. Наясно ли сме обаче дали този комфорт е безопасен за нашето здраве? Потърсихме мнението на специалистите от АкваКом Електроникс – българска компания с дългогодишен опит в решенията за обработка и дезинфекция на води. „Когато се касае до нашето здраве, трябва да сме безкомпромисни“, заявиха от българското дружество.

 • JUMO: Концепцията за работа в мрежа на сензори успешно се използва за измерване на pH на питейни и отпадъчни води

  JUMO: Концепцията за работа в мрежа на сензори успешно се използва за измерване на pH на питейни и отпадъчни води

  Концепцията Industry 4.0 е тази, която в днешния автоматизиран свят позволява на машините, задвижващите механизми, сензорите и системите за управление да взаимодействат помежду си чрез инфраструктура за прехвърляне на данни. Тя трябва по мрежови път да осигури достъп до всички активни нива на инсталацията, стигайки чак до единичния сензор. „Пример за това е измерването на pH на питейната вода или на отпадъчни води“, коментираха за Инженер.bg от ЮМО България.

 • П и М Груп с коментар за предимствата на потопяемите помпи за чисти води на индийския производител Shakti Pumps

  П и М Груп с коментар за предимствата на потопяемите помпи за чисти води на индийския производител Shakti Pumps

  След като ви представихме новия партньор на утвърденото българско търговско, производствено и инженерингово дружество П и М Груп - Shakti Pumps, с настоящия материал ще ви запознаем по-подробно с продуктовия асортимент на индийския производител. „Една от сериите на Shakti Pumps, която вече се предлага на българския пазар, включва потопяемите помпи за водоснабдяване QF. Изключително надеждни и ефективни, те са доминиращ избор в Индия“, заявиха за Инженер.bg от П и М Груп.

 • Алмекс-БГ: Flygt Concertor – канализационната помпа, която работи като цял оркестър. Част I

  Алмекс-БГ: Flygt Concertor – канализационната помпа, която работи като цял оркестър. Част I

  Кой е готов да се изправи пред предизвикателствата на канализационните системи в утрешния ден? Възможно ли е изобщо ВиК индустрията да се справи с нарастващото потребление и увеличаващите се разходи на енергия, имайки предвид очакванията, според които до 2050 г. 70% от световното население ще живее в градовете. Какво е най-новото иновативно предложение на производителя на канализационни помпи Flygt, бранд на Xylem, разказаха пред Инженер.bg от Алмекс-БГ.

Още от ВиК