Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

П и М Груп с коментар за предимствата на потопяемите помпи за чисти води на индийския производител Shakti Pumps

16.02.2018 г.


След като ви представихме новия партньор на утвърденото българско търговско, производствено и инженерингово дружество П и М Груп - Shakti Pumps, с настоящия материал ще ви запознаем по-подробно с продуктовия асортимент на индийския производител. „Една от сериите на Shakti Pumps, която вече се предлага на българския пазар, включва потопяемите помпи за водоснабдяване QF. Изключително надеждни и ефективни, те са доминиращ избор в Индия, когато става дума за качествени материали, устойчивост на корозия и съвременни производствени технологии“, заявиха за Инженер.bg от П и М Груп.


Серията потопяеми помпи QF предлага богато разнообразие от помпени агрегати с различни размери, както и опция за избор на брой стъпала (брой работни колела). „Моторите на QF са изработени от неръждаема стомана AISI-304, което гарантира устойчивост на износване и намалява риска от корозия“, посочиха от българската компания.


„Съвременните технологии допринасят изключително за повишаване на ефективността на помпените системи. Но все още цената е водещ фактор при избора на помпа от гледна точка на потребителите и често взима превес над класа на енергийна ефективност“, коментираха от П и М Груп, като разясниха: „Нашите партньори от Shakti са направили една елементарна сметка. Ако приемем, че изпомпваме 125 m3/h при напор 200 m, а цената за 1 kW е 0.1 долара, то за период от 10 години ще се спестят около 60 000 долара, при условие че енергийната ефективност на помпеното оборудване се увеличи с 10%“. Затова и от Shakti инвестират сериозни средства в постигане на висока енергийна ефективност на помпите от серията QF.


Ето и какви други предимства имат потопяемите помпи на индийския производител:


- Лагери с канали за пясък: Всички лагери в конструкцията са смазани и са специално конструктивно изпълнение, така че да не позволяват на пясъчни частици да останат в помпата, заедно с изпомпваната течност;

- Входен филтър: Предвиденият филтър предотвратява навлизането на частици с определена големина в помпата;

- Възвратна клапа: Както при повечето помпи за водоснабдяване, наличието на обратна клапа е почти задължително, за да се предпази оборудването от повреди, в случай на внезапна промяна на налягането или хидравличен удар;

- Система, която предотвратява амортизацията на основния вал на работното колело при сух старт на помпата;

- Спирачен пръстен: Той е проектиран като опорен лагер, така че да ограничава аксиалните движения на вала на помпата. Благодарение на спирачния пръстен, помпата не може да се повреди по време на транспортиране или при стартирането ѝ.


„Основните приложения на помпите от тази серия включват: водоснабдителни и напоителни системи, повишаване на налягането, отводняване при високи подпочвени води, но намират приложение и в индустрията“, поясниха от П и М Груп.


Основни характеристики на потопяемите помпи за чиста вода на Shakti


- Дебит: от 1.2 m3/h до 280 m3/h;

- Максимален напор: 670 m;

- Максимална температура на работната течност: 40 ºС.


Повече информация за фирма П и М Груп, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, бихте могли да намерите в микросайта на компанията в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: П и М Груп, Shakti Pumps

Още от ВиК