Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

Отстранете ефективно седиментите от водата със самопромивните филтри Atlas Filtri Hydra от Аква Системи

14.04.2020 г.


Поредно компактно и надеждно решение за пречистване на вода представи фирма Аква Системи. „С едностепенните самопочистващи се филтри от гамата Hydra на италианския производител Atlas Filtri можете ефективно да отстранявате седиментни частици от водата“, заявиха за Инженер.bg от доказаната българска компания Аква Системи, специализирана в търговията и монтажа на компоненти за сградни ВиК и ОВК инсталации.Самопочистващите се филтри дават възможност за обратна промивка, с която да се гарантира пълното отстраняване на утайки и замърсявания от филтърната кошница. Почистването е бързо и лесно благодарение на интегрираната система за промивка, която може да се активира ръчно или автоматично. „Филтрите Hydra се доставят в комплект с кранче за източване, дренажна фуния и защитно устройство, което блокира обратния поток на изхвърлената вода. По заявка филтрите биха могли да се доставят и окомплектовани с манометри, измерващи входното и изходното налягане на филтъра”, посочиха от Аква Системи.


Самопромивните филтри на Atlas Filtri са изработени от нетоксични материали, подходящи за питейна вода и са оборудвани с перяеми патрони от полипропилен или неръждаема стомана. „Главата на филтъра е изработена от подсилен полипропилен и има прозрачна чаша. Присъединителните резби са от месинг, а O-пръстенът – от специална гума, подходяща за питейни нужди: EPDM“, уточниха от българското дружество.Ето и част от останалите технически характеристики на филтри Hydra:

 - Работно налягане: в диапазона от 1.8 до 8.0 bar;

 - Температура на филтриращата течност: между 4 °C и 45 °C;

 - Дебит: до 10 m3/h;

 - Гамата включва размери 1/2", 3/4", 1", 1.1/4" и 1.1/2".


Филтрите от серията HYDRA могат да бъдат напълно автоматизирани и да се предлагат в комплект с автоматика, включващ магнет вентил и таймер.


Освен стандартната серия, гамата HYDRA включва и следните модели със следните специфики:

Hydra K DP: моделът е с месингови връзки, предназначен за приложения с високо налягане;

Hydra Hot: конструиран за работа с гореща вода;

Hydra DS: отличава се с регулируемост на 360°, което прави филтъра изключително гъвкав и лесен за монтаж.


„Самопромивните филтри HYDRA са сертифицирани от важни международни органи, които свидетелстват за тяхното качество и експлоатационни характеристики, отговарящи на действащите стандарти“, подчертаха в заключение от Аква Системи.


Вижте как работи устройството във видеото долу.


Повече информация за Аква Системи ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Аква Системи, Atlas Filtri, pixabay.com

Още от ВиК