Пазарни акценти / Прегледи

ТермоДизайнТотал: Електронният смесител Legiomix 2.0 на Caleffi предпазва от изгаряне с топла вода и от Легионела

15.09.2017 г.


Хибридният електронен смесител Legiomix 2.0, предназначен да регулира температурата на битовата гореща вода, така че да предпазва от изгаряния, като същевременно гарантира ефективна дезинфекция против заразяване с бактерията Легионела, е сред най-новите продуктови предложения на водещия италиански производител Caleffi, съобщиха за Инженер.bg от фирма ТермоДизайнТотал. Тя предлага продуктите на Caleffi у нас. „За първи път продуктът бе анонсиран по време на провелото се през март т.г. във Франкфурт, Германия, международно специализирано изложение ISH”, допълниха от фирмата.

 


Със смесителя Legiomix 2.0 се регулира температурата на топлата вода, използвана в различни точки от системата. „Това се случва благодарение на наличието на бързо реагиращ сензор в механичния смесителен вентил, чрез който се управлява смесването на топлата и студената вода, за да се постигне зададената температура”, поясниха от ТермоДизайнТотал.

 

Механичният смесител се управлява посредством електронен задвижващ механизъм, който в зависимост от сигнала, получаван от температурните сензори и под контрола на специален регулатор, променя температурата на смесената вода.

 

Електронният регулатор, монтиран на задвижването, дава възможност на потребителя да избере температурата, продължителността и момента, в който да бъде изпълнен дезинфекционният цикъл, предотвратяващ образуването на бактерията Легионела. „В допълнение, Legiomix позволява монтаж във вертикално или хоризонтално положение, благодарение на практичното задвижване. То може да бъде ориентирано, така че да се улесни прочитането на данните и управляващите операции”, заявиха в заключение от ТермоДизанТотал.

 

Повече информация за ТермоДизайнТотал ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: ТермоДизанТотал, Caleffi

Още от ВиК