Пазарни акценти / Прегледи

Хидро-Хикс България: Битовите омекотители на Euraqua подобряват комфорта на живот, пестейки енергия и вода

01.12.2017 г.


Преди водата да потече от крана в нашия дом и офис, тя се подлага на различни видове обработка. Въпреки това твърдата вода с високо съдържание на минерали, калциеви и магнезиеви йони води до отлагания в тръбите, душовете, нагревателите за вода, пералните и съдомиялните машини. „Наслагванията могат да доведат до запушване на тръбите, както и до повреда на домакинските уреди. Решенията на Euraqua за битови нужди подобряват комфорта и пестят пари. Битовите омекотители позволяват да се намали консумацията на вода, пестят перилни препарати и електроенергия, осигурявайки бърза възвръщаемост на инвестицията с цел подобряване качество на живот”, коментираха за Инженер.bg от фирма Хидро-Хикс-България, която предлага продуктите на Euraqua Europe в България.


Monoblock омекотителни инсталацииОмекотителните инсталации Flamingo са комбинация от усъвършенстван дизайн и иновативна технология. „Те се отличават с дълъг експлоатационен живот, благодарение на надеждната конструкция на буталото. Инсталацията изисква малко количество вода за регенерация, тъй като настройката се извършва за всеки регенеративен цикъл. Ефективното използване на солта се осъществява чрез регенерация с противоток и пропорционално дозиране на солта (опция)“, поясниха от Хидро-Хикс-България. Омекотителната инсталация е снабдена с аларма за липса на сол, а дезинфекцията на йонообменната смола се осъществява чрез хидролиза на соления разтвор (б.ред. опционално).Омекотителната инсталация Swan е продукт с иновативна концепция. Изпълнението й се отличава с модерен и изчистен дизайн с плавни контури и различно финишно покритие на повърхността. Подвижният капак улеснява достъпа, а през специален прозорец се вижда електронният дисплей. „Големият набор от типоразмери позволява използването на омекотителната инсталация за различни нужди. Капакът е от качествена пластмаса с дебелина 2.7 mm, който предпазва от повреди при транспортиране и може да бъде напълно рециклиран. Регенерацията обикновено се извършва по време, но опционално е възможно да се направи и по разход“, допълниха от Хидро-Хикс-България.


DuoBlock омекотителни инсталацииОмекотителните инсталации тип DuoBlock са снабдени с електронни вентили, управлявани по време или по разход на вода. Интелигентният електронен CI-контролер дава възможност за програмиране на последователността на регенеративните цикли в съответствие с изискванията на потребителя и качеството на водата. Най-важните техни характеристики са регенерацията с правоток и с противоток, опцията за принудително забавяне на цикъла на регенерация с оптимален разход на сол с двойно противотоково промиване и интелигентно изчисление на резерва. „Информацията от диагностиката и архивните данни дава на техника цялата необходима информация за правилното и бързо извършване на сервизната дейност“, поясниха в заключение от Хидро-Хикс-България.

 

Повече информация за Хидро-Хикс-България ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК.


Източник на снимковия материал: Хидро-Хикс-България, Euraqua Europe

Още от ВиК