Безплатна регистрация за втората балканска конференция за 3D принтиране - Additive days 2020, 20 - 23 февруари, Sofia Tech Park!

Пазарни акценти / Прегледи

 • Акварор – Бояджиев и синове: Вакуумната система за отводняване на покриви PoloUds намалява разходите

  Акварор – Бояджиев и синове: Вакуумната система за отводняване на покриви PoloUds намалява разходите

  „Системата за вакуумно отводняване на покриви PoloUds на австрийския производител Poloplast e надеждно решение, чиито предимства осигуряват сигурност и комфорт на ползвателите на сградите, в които тя е инсталирана”, коментираха за Инженер.bg от българската компания Акварор – Бояджиев и синове, предлагаща продуктите на Poloplast у нас. Разговаряхме със специалистите от дружеството, за да научим повече за добавената стойност на вакуумното отводняване на покривни площи.

 • ТермоДизайнТотал: Електронният смесител Legiomix 2.0 на Caleffi предпазва от изгаряне с топла вода и от Легионела

  ТермоДизайнТотал: Електронният смесител Legiomix 2.0 на Caleffi предпазва от изгаряне с топла вода и от Легионела

  Хибридният електронен смесител Legiomix 2.0, предназначен да регулира температурата на битовата гореща вода, така че да предпазва от изгаряния, като същевременно гарантира ефективна дезинфекция против заразяване с бактерията Легионела, е сред най-новите продуктови предложения на водещия италиански производител Caleffi. За първи път продуктът бе анонсиран по време на провелото се през март т.г. във Франкфурт, Германия, международно специализирано изложение ISH.

 • Чисти ли са водите по черноморските ни курорти?

  Чисти ли са водите по черноморските ни курорти?

  350 млн. лв. са били инвестирани в качеството на канализационните системи и в пречистването на отпадъчните води по българското Черноморие по време на първия програмен период на Оперативна програма „Околна среда“ (ОПОС). Усилията в тази посока продължават и при изпълнението на ОПОС 2014-2020 не само заради строгите европейски изисквания, но и за да можем да се радваме на чисти плажове и адекватни битови условия в черноморските градове и курорти. В края на лятото Инженер.bg ви представя кратък преглед на случилото се.

 • ДМ Арматурен: Hawle Synoflex – една система за присъединяване на всички видове тръби за ВиК

  ДМ Арматурен: Hawle Synoflex – една система за присъединяване на всички видове тръби за ВиК

  Водещият австрийски производител на компоненти за водопроводни и газопроводни мрежи Hawle Armaturenwerke разработи иновативна система за присъединяване на тръби – Hawle Synoflex. „Системата Hawle Synoflex е подходяща за присъединяване на тръби от различни материали, а патентованата й технология дава възможност за осъществяване на корозионно устойчиво и висококачествено присъединяване на тръбите”, съобщиха за Инженер.bg от ДМ Арматурен.

 • ДМ Арматурен: Предлагаме висококачествени ВиК решения от водещи производители

  ДМ Арматурен: Предлагаме висококачествени ВиК решения от водещи производители

  Hawle Armaturenwerke e световно признат австрийски производител на компоненти за водопроводни и газопроводни мрежи. Богатото портфолио на групата обхваща голямо разнообразие от висококачествени продукти, покриващи цялата база от свързващи елементи, които са необходими за изграждането на тръбопроводни мрежи. През 2004 г. фирмата откри дъщерно дружество у нас – Хавле Арматурен ЕООД, което днес оперира под името ДМ Арматурен ЕООД, разказаха за Инженер.bg от компанията.

 • Пъмп Систем помага на младежи в неравностойно положение чрез социалната инициатива „Академия за занаяти”

  Пъмп Систем помага на младежи в неравностойно положение чрез социалната инициатива „Академия за занаяти”

  Българската компания Пъмп Систем насочва усилията си в едно ново социално начинание, което има за цел да подпомага младите хора в неравностойно обществено положение. „Академия за занаяти” е насочена към деца, лишени от родителска грижа, които след напускане на социалните институции нямат нужните подкрепа и опит, за да тръгнат по своя професионален път. Наша мисия е тя да се превърне в работещ механизъм и фактор на трудовия пазар в България”, коментираха от компанията.

 • Евротех: Безопасна дезинфекция на питейни води с мобилна инсталация за хипохлорит Safetychlormix на Lutz-Jesco

  Евротех: Безопасна дезинфекция на питейни води с мобилна инсталация за хипохлорит Safetychlormix на Lutz-Jesco

  Lutz-Jesco е световен лидер в областта на дезинфекцията на отпадъчни и питейни води. Компанията произвежда богата гама от дозаторни помпи, контролно-измервателни уреди, оборудване за дозиране на хлор газ, оборудване за обработката на води от плувни басейни и др. Най-новото попълнение в портфолиото на Lutz-Jesco е мобилната инсталация за производство на разтвор на калциев хипохлорит Safetychlormix за аварийна дезинфекция на питейна вода в случай на техническа повреда.

 • Българският специалист в областта на помпеното оборудване Пъмп Систем посреща 2017 г. с нов обект в столицата

  Българският специалист в областта на помпеното оборудване Пъмп Систем посреща 2017 г. с нов обект в столицата

  Българската фирма Пъмп Систем, специализирана в областта на помпените решения за битово и промишлено водоснабдяване, ще открие свой нов обект в гр. София, в края на месец януари, обявиха за Инженер.bg от компанията. „В новия магазин ще можете да намерите широка гама помпи и помпени системи, както и всичко необходимо за ВиК и ОВК инсталации. Ще ни откриете на адрес ж.к. Дружба 1, блок 185, партер”, съобщи Николай Николов, управител и франчайзоползвател.

 • Евротех: Решения за автоматизация на водоснабдяването и пречистването на отпадъчни води от ASCO Numatics

  Евротех: Решения за автоматизация на водоснабдяването и пречистването на отпадъчни води от ASCO Numatics

  Компанията ASCO Numatics, която е част от Emerson Industrial Automation, предлага цялостни решения за автоматизация на флуиди: елeктромагнитни и пневматични вентили, пропорционални вентили, пилотни вентили, разпределители, пневматика и аксесоари. „Изделията на ASCO Numatics намират отлично приложение при изграждането на нови и при модернизацията на вече съществуващи инсталации", съобщиха за Инженер.bg от фирма Евротех, екслузивен представител на компанията у нас.

 • Pompite.bg: Компактна хидрофорна система DAB Aquajet-Inox с удължена 5 годишна гаранция

  Pompite.bg: Компактна хидрофорна система DAB Aquajet-Inox с удължена 5 годишна гаранция

  Доказаният български доставчик на помпи, помпено оборудване и средства за автоматизация Помпен Офис е подготвил атрактивно предложение за своите клиенти. DAB Aquajet-Inox 82 M-G е едностъпална самозасмукваща (джет) водна помпа за хоризонтален монтаж, оборудвана с мембранен съд за питейна вода, мека връзка между помпата и 20-литровия мембранен хидрофорен съд, както и механичен пресостат. Само сега системата се предлага с удължена петгодишна гаранция.

Още от ВиК