Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

 • Бандени разкрива предимствата на едни от най-ефективните честотни регулатори - VLT HVAC Basic Drive на Danfoss

  Бандени разкрива предимствата на едни от най-ефективните честотни регулатори - VLT HVAC Basic Drive на Danfoss

  VLT HVAC Basic Drive е честотен регулатор, разработен от фирма Danfoss, с вградена функционалност за оптимизиране на разходите и същевременно увеличаване на производителността чрез оптимално управление на помпи и вентилатори. Повече за продукта научихме от утвърденото българско дружество Бандени, чийто основен партньор е датският производител. „Представяме ви най-компактното задвижване в този клас“, съобщиха за Инженер.bg от Бандени.

 • Електра Помп: Помпената система Broysan 4 с подобрени технически параметри и степен на защита IP68

  Електра Помп: Помпената система Broysan 4 с подобрени технически параметри и степен на защита IP68

  Италианската компания Planus е водещ производител на помпени системи с дробилки. Наскоро компанията обяви пазарния дебют на обновена и подобрена версия на помпената система с дробилка за битови отпадни води Broysan 4. В стремежа си да предложи нови и по-добри решения и опирайки се на богатия си опит, Planus преработва изцяло системата Broysan 4. Подобрени са нейната ефективност и надеждност, а също така и електрическата й безопасност. Системата вече е със степен на защита IP 68.

 • Аква Системи обогати гамата си регулатори на налягане с продуктите на немския производител Berluto Armaturen

  Аква Системи обогати гамата си регулатори на налягане с продуктите на немския производител Berluto Armaturen

  Още по-богата гама висококачествени регулатори за понижаване на налягането може да предложи на клиентите си от цялата страна утвърдената българска компания Аква Системи. Новият партньор на българското дружество е немският производител Berluto Armaturen, чиято история започва още в 1920 г. „Уверихме се в качеството на продуктите с марка Berluto и с радост можем да представим техните прецизни регулатори от бронз и неръждаема стомана на българския пазар“, съобщиха от Аква Системи.

 • Хидро-Хикс България: Битовите омекотители на Euraqua подобряват комфорта на живот, пестейки енергия и вода

  Хидро-Хикс България: Битовите омекотители на Euraqua подобряват комфорта на живот, пестейки енергия и вода

  Преди водата да потече от крана в нашия дом и офис, тя се подлага на различни видове обработка. Въпреки това твърдата вода с високо съдържание на минерали, калциеви и магнезиеви йони води до отлагания в тръбите, душовете, нагревателите за вода и уредите. „Наслагванията могат да доведат до запушване на тръбите, както и до повреда на домакинските уреди. Решенията на Euraqua за битови нужди подобряват комфорта и пестят пари”, коментираха от Хидро-Хикс-България.

 • Акварор – Бояджиев и синове: Вакуумната система за отводняване на покриви PoloUds намалява разходите

  Акварор – Бояджиев и синове: Вакуумната система за отводняване на покриви PoloUds намалява разходите

  „Системата за вакуумно отводняване на покриви PoloUds на австрийския производител Poloplast e надеждно решение, чиито предимства осигуряват сигурност и комфорт на ползвателите на сградите, в които тя е инсталирана”, коментираха за Инженер.bg от българската компания Акварор – Бояджиев и синове, предлагаща продуктите на Poloplast у нас. Разговаряхме със специалистите от дружеството, за да научим повече за добавената стойност на вакуумното отводняване на покривни площи.

 • ТермоДизайнТотал: Електронният смесител Legiomix 2.0 на Caleffi предпазва от изгаряне с топла вода и от Легионела

  ТермоДизайнТотал: Електронният смесител Legiomix 2.0 на Caleffi предпазва от изгаряне с топла вода и от Легионела

  Хибридният електронен смесител Legiomix 2.0, предназначен да регулира температурата на битовата гореща вода, така че да предпазва от изгаряния, като същевременно гарантира ефективна дезинфекция против заразяване с бактерията Легионела, е сред най-новите продуктови предложения на водещия италиански производител Caleffi. За първи път продуктът бе анонсиран по време на провелото се през март т.г. във Франкфурт, Германия, международно специализирано изложение ISH.

 • Чисти ли са водите по черноморските ни курорти?

  Чисти ли са водите по черноморските ни курорти?

  350 млн. лв. са били инвестирани в качеството на канализационните системи и в пречистването на отпадъчните води по българското Черноморие по време на първия програмен период на Оперативна програма „Околна среда“ (ОПОС). Усилията в тази посока продължават и при изпълнението на ОПОС 2014-2020 не само заради строгите европейски изисквания, но и за да можем да се радваме на чисти плажове и адекватни битови условия в черноморските градове и курорти. В края на лятото Инженер.bg ви представя кратък преглед на случилото се.

 • ДМ Арматурен: Hawle Synoflex – една система за присъединяване на всички видове тръби за ВиК

  ДМ Арматурен: Hawle Synoflex – една система за присъединяване на всички видове тръби за ВиК

  Водещият австрийски производител на компоненти за водопроводни и газопроводни мрежи Hawle Armaturenwerke разработи иновативна система за присъединяване на тръби – Hawle Synoflex. „Системата Hawle Synoflex е подходяща за присъединяване на тръби от различни материали, а патентованата й технология дава възможност за осъществяване на корозионно устойчиво и висококачествено присъединяване на тръбите”, съобщиха за Инженер.bg от ДМ Арматурен.

 • ДМ Арматурен: Предлагаме висококачествени ВиК решения от водещи производители

  ДМ Арматурен: Предлагаме висококачествени ВиК решения от водещи производители

  Hawle Armaturenwerke e световно признат австрийски производител на компоненти за водопроводни и газопроводни мрежи. Богатото портфолио на групата обхваща голямо разнообразие от висококачествени продукти, покриващи цялата база от свързващи елементи, които са необходими за изграждането на тръбопроводни мрежи. През 2004 г. фирмата откри дъщерно дружество у нас – Хавле Арматурен ЕООД, което днес оперира под името ДМ Арматурен ЕООД, разказаха за Инженер.bg от компанията.

 • Пъмп Систем помага на младежи в неравностойно положение чрез социалната инициатива „Академия за занаяти”

  Пъмп Систем помага на младежи в неравностойно положение чрез социалната инициатива „Академия за занаяти”

  Българската компания Пъмп Систем насочва усилията си в едно ново социално начинание, което има за цел да подпомага младите хора в неравностойно обществено положение. „Академия за занаяти” е насочена към деца, лишени от родителска грижа, които след напускане на социалните институции нямат нужните подкрепа и опит, за да тръгнат по своя професионален път. Наша мисия е тя да се превърне в работещ механизъм и фактор на трудовия пазар в България”, коментираха от компанията.

Още от ВиК