Пазарни акценти / Прегледи

 • Технологията Hydro-X гарантирано и безопасно предотвратява образуването на корозия

  Технологията Hydro-X гарантирано и безопасно предотвратява образуването на корозия

  Фирма Хидро-Хикс-България е създадена преди 25 години и извършва внос, доставка, монтаж, пълна инженерингова и консултантска дейност, сервиз и обучение в областта на водоподготовката за енергетиката и промишлеността. През 1991 г. на българския пазар навлезе технологията Hydro-X на едноименната датска компания, чиято дейност е ориентирана към производството на химикали за почистване и защита на отоплителни, охладителни и климатични инсталации от корозия.

 • Помпен Офис: Високотехнологична бустерна система за повишаване на налягането Hydro MPC на Grundfos

  Помпен Офис: Високотехнологична бустерна система за повишаване на налягането Hydro MPC на Grundfos

  Системите за повишаване на налягането се използват, когато минималното налягане на водата във водопроводната мрежа не е достатъчно да транспортира водата до високо разположени точки. При избора на съвременна система за повишаване на налягането, основен критерий е не само надеждността, но и енергийната ефективност на помпеното оборудване. То трябва да предлага, също така, гъвкавост, лесен монтаж и експлоатация.

 • Електра Помп: Нова помпена система с дробилка за битови отпадни води Broysan Plus от Planus

  Електра Помп: Нова помпена система с дробилка за битови отпадни води Broysan Plus от Planus

  Утвърденият италиански производител на помпени системи с дробилки Planus разшири своето портфолио с новия модел Broysan Plus. „Broysan Plus е проектирана да разреши всички проблеми при отвеждането на отпадните води в едно домакинство. Тя позволява изграждането на допълнителни сервизни помещения, например, на бани, тоалетни, кухни, перални помещения и др., дори те да са отдалечени от събирателния канализационен колектор”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Електра Помп.

 • Инсталация за генериране на натриев хипохлорит Easychlorgen – надеждна и ефективна

  Инсталация за генериране на натриев хипохлорит Easychlorgen – надеждна и ефективна

  Евротех предлага на българския пазар инсталация за генериране на натриев хипохлорит Easychlorgen, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. Инсталацията е производство на утвърдената английска компания Lutz-Jesco, на която Евротех е ексклузивен представител у нас. „Easychlorgen се характеризира с висока безопасност, надеждност и ефективност”, коментираха от българската фирма.

 • Сензори за измерване на електропроводимост от JUMO – надеждно решение при третиране на води

  Сензори за измерване на електропроводимост от JUMO – надеждно решение при третиране на води

  Сензорите за измерване на електропроводимост на водещия австрийски производител на аналитична техника JUMO, намират широко приложение при водоподготовката на питейна вода, третирането на вода в системи за охлаждане и климатизация, вода в плувни басейни или технологична вода в производствени процеси. „Портфолиото на JUMO включва всички видове сензори за измерване на електропроводимост“, съобщиха от ЮМО България.

 • Запознайте се с Wilo EMUport – най-новото решение на Wilo за отпадни води

  Запознайте се с Wilo EMUport – най-новото решение на Wilo за отпадни води

  Искреният стремеж към опазване на водните ресурси неизменно e свързан с предприемането на мерки в посока намаляване потреблението на вода. „Този стремеж логично доведе и до постепенно понижаване на консумацията на питейна вода през последните десетилетия”, коментираха за Инженер.bg от Вило България. Новият продукт на Wilo - иновативна канализационна помпена станция Wilo EMUport, която се предлага в напълно готов за монтаж вид, е логичен израз на този стремеж.

 • Въздуходувки на Kubíček VHS транспортират и компресират неагресивни и взривобезопасни газове

  Въздуходувки на Kubíček VHS транспортират и компресират неагресивни и взривобезопасни газове

  Чешката компания Kubíček VHS е утвърден производител на стандартни и взривозащитени изпълнения на въздуходувни агрегати, отличаващи се с компактна и надеждна конструкция, лесна поддръжка и дълъг експлоатационен живот. „Стандартното изпълнение тип Roots на въздуходувките Kubíček намира широко приложение в пречиствателни станции, в селското стопанство, в енергетиката, в хранително-вкусовата и в строителната промишленост”, съобщиха от фирма Кселекс.

 • Темпа Систем БГ: нов адрес, напълно окомплектовани табла и решения за пречистване на води

  Темпа Систем БГ: нов адрес, напълно окомплектовани табла и решения за пречистване на води

  Отскоро водещата търговска и инженерингова фирма Темпа Систем БГ посреща своите клиенти и партньори на нов адрес. Преместването е отговор на развитието на дейността ни, на стремежа ни да поддържаме по-големи складови наличности и на разширяването на гамата от предлагани продукти с производството на изцяло окомплектовани електрически табла и с решения в областта на пречистването на води.

 • Адара Инженеринг със сериозно пазарно присъствие в Североизточна България

  Адара Инженеринг със сериозно пазарно присъствие в Североизточна България

  За да осигурим на клиентите ни от Североизточната част на страната бързо и високопрофесионално обслужване като откликваме своевременно на клиентските запитвания, от няколко години развиваме регионален офис във Варна, съобщи за Инженер.bg инж. Здравка Атанасова, управител на Адара Инженеринг. Офисът извършва инженерингова и търговска дейност, а от самото му откриване през 2008 г. за неговото развитие отговаря инж. Милен Петков.

 • Стандартни задвижки на Schiebel Antriebstechnik от Аква Джет 2011

  Стандартни задвижки на Schiebel Antriebstechnik от Аква Джет 2011

  Фирма Аква Джет 2011 предлага на българския пазар серията стандартни задвижки АВ на водещия австрийски производител на електрически задвижвания Schiebel Antriebstechnik, на който отскоро е търговски партньор. „Серията АВ обхваща ротционни задвижки, задвижки с линейно задвижване и задвижки с изтласкване, които са подходящи за управление или регулиране на шибъри, вентили, кранове, регулираща и предпазна арматура, както и др.”, съобщиха от Аква Джет 2011.

Още от ВиК