Пазарни акценти / Прегледи

 • Хидро-Хикс: Онлайн решение за мониторинг на Eurowater гарантира високо качество на питейната вода

  Хидро-Хикс: Онлайн решение за мониторинг на Eurowater гарантира високо качество на питейната вода

  Датската компания Eurowater, водещ производител на съоръжения за пречистване на води, в сътрудничество с компанията Hach, разработи специален анализатор за питейна вода. Той е предназначен за онлайн мониторинг на различни параметри на водата, като мътност, съдържание на кислород, pH, температура, електропроводимост и редокс потенциал. Две независими линии за пречистване осигуряват високото качество на водата, която се съхранява в два отделни резервоара за чиста вода.

 • Технологията Hydro-X гарантирано и безопасно предотвратява образуването на корозия

  Технологията Hydro-X гарантирано и безопасно предотвратява образуването на корозия

  Фирма Хидро-Хикс-България е създадена преди 25 години и извършва внос, доставка, монтаж, пълна инженерингова и консултантска дейност, сервиз и обучение в областта на водоподготовката за енергетиката и промишлеността. През 1991 г. на българския пазар навлезе технологията Hydro-X на едноименната датска компания, чиято дейност е ориентирана към производството на химикали за почистване и защита на отоплителни, охладителни и климатични инсталации от корозия.

 • Помпен Офис: Високотехнологична бустерна система за повишаване на налягането Hydro MPC на Grundfos

  Помпен Офис: Високотехнологична бустерна система за повишаване на налягането Hydro MPC на Grundfos

  Системите за повишаване на налягането се използват, когато минималното налягане на водата във водопроводната мрежа не е достатъчно да транспортира водата до високо разположени точки. При избора на съвременна система за повишаване на налягането, основен критерий е не само надеждността, но и енергийната ефективност на помпеното оборудване. То трябва да предлага, също така, гъвкавост, лесен монтаж и експлоатация.

 • Електра Помп: Нова помпена система с дробилка за битови отпадни води Broysan Plus от Planus

  Електра Помп: Нова помпена система с дробилка за битови отпадни води Broysan Plus от Planus

  Утвърденият италиански производител на помпени системи с дробилки Planus разшири своето портфолио с новия модел Broysan Plus. „Broysan Plus е проектирана да разреши всички проблеми при отвеждането на отпадните води в едно домакинство. Тя позволява изграждането на допълнителни сервизни помещения, например, на бани, тоалетни, кухни, перални помещения и др., дори те да са отдалечени от събирателния канализационен колектор”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Електра Помп.

 • Инсталация за генериране на натриев хипохлорит Easychlorgen – надеждна и ефективна

  Инсталация за генериране на натриев хипохлорит Easychlorgen – надеждна и ефективна

  Евротех предлага на българския пазар инсталация за генериране на натриев хипохлорит Easychlorgen, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. Инсталацията е производство на утвърдената английска компания Lutz-Jesco, на която Евротех е ексклузивен представител у нас. „Easychlorgen се характеризира с висока безопасност, надеждност и ефективност”, коментираха от българската фирма.

 • Сензори за измерване на електропроводимост от JUMO – надеждно решение при третиране на води

  Сензори за измерване на електропроводимост от JUMO – надеждно решение при третиране на води

  Сензорите за измерване на електропроводимост на водещия австрийски производител на аналитична техника JUMO, намират широко приложение при водоподготовката на питейна вода, третирането на вода в системи за охлаждане и климатизация, вода в плувни басейни или технологична вода в производствени процеси. „Портфолиото на JUMO включва всички видове сензори за измерване на електропроводимост“, съобщиха от ЮМО България.

 • Запознайте се с Wilo EMUport – най-новото решение на Wilo за отпадни води

  Запознайте се с Wilo EMUport – най-новото решение на Wilo за отпадни води

  Искреният стремеж към опазване на водните ресурси неизменно e свързан с предприемането на мерки в посока намаляване потреблението на вода. „Този стремеж логично доведе и до постепенно понижаване на консумацията на питейна вода през последните десетилетия”, коментираха за Инженер.bg от Вило България. Новият продукт на Wilo - иновативна канализационна помпена станция Wilo EMUport, която се предлага в напълно готов за монтаж вид, е логичен израз на този стремеж.

 • Въздуходувки на Kubíček VHS транспортират и компресират неагресивни и взривобезопасни газове

  Въздуходувки на Kubíček VHS транспортират и компресират неагресивни и взривобезопасни газове

  Чешката компания Kubíček VHS е утвърден производител на стандартни и взривозащитени изпълнения на въздуходувни агрегати, отличаващи се с компактна и надеждна конструкция, лесна поддръжка и дълъг експлоатационен живот. „Стандартното изпълнение тип Roots на въздуходувките Kubíček намира широко приложение в пречиствателни станции, в селското стопанство, в енергетиката, в хранително-вкусовата и в строителната промишленост”, съобщиха от фирма Кселекс.

 • Темпа Систем БГ: нов адрес, напълно окомплектовани табла и решения за пречистване на води

  Темпа Систем БГ: нов адрес, напълно окомплектовани табла и решения за пречистване на води

  Отскоро водещата търговска и инженерингова фирма Темпа Систем БГ посреща своите клиенти и партньори на нов адрес. Преместването е отговор на развитието на дейността ни, на стремежа ни да поддържаме по-големи складови наличности и на разширяването на гамата от предлагани продукти с производството на изцяло окомплектовани електрически табла и с решения в областта на пречистването на води.

 • Адара Инженеринг със сериозно пазарно присъствие в Североизточна България

  Адара Инженеринг със сериозно пазарно присъствие в Североизточна България

  За да осигурим на клиентите ни от Североизточната част на страната бързо и високопрофесионално обслужване като откликваме своевременно на клиентските запитвания, от няколко години развиваме регионален офис във Варна, съобщи за Инженер.bg инж. Здравка Атанасова, управител на Адара Инженеринг. Офисът извършва инженерингова и търговска дейност, а от самото му откриване през 2008 г. за неговото развитие отговаря инж. Милен Петков.

Още от ВиК