Пазарни акценти / Прегледи

 • Евротех: Решения за автоматизация на водоснабдяването и пречистването на отпадъчни води от ASCO Numatics

  Евротех: Решения за автоматизация на водоснабдяването и пречистването на отпадъчни води от ASCO Numatics

  Компанията ASCO Numatics, която е част от Emerson Industrial Automation, предлага цялостни решения за автоматизация на флуиди: елeктромагнитни и пневматични вентили, пропорционални вентили, пилотни вентили, разпределители, пневматика и аксесоари. „Изделията на ASCO Numatics намират отлично приложение при изграждането на нови и при модернизацията на вече съществуващи инсталации", съобщиха за Инженер.bg от фирма Евротех, екслузивен представител на компанията у нас.

 • Pompite.bg: Компактна хидрофорна система DAB Aquajet-Inox с удължена 5 годишна гаранция

  Pompite.bg: Компактна хидрофорна система DAB Aquajet-Inox с удължена 5 годишна гаранция

  Доказаният български доставчик на помпи, помпено оборудване и средства за автоматизация Помпен Офис е подготвил атрактивно предложение за своите клиенти. DAB Aquajet-Inox 82 M-G е едностъпална самозасмукваща (джет) водна помпа за хоризонтален монтаж, оборудвана с мембранен съд за питейна вода, мека връзка между помпата и 20-литровия мембранен хидрофорен съд, както и механичен пресостат. Само сега системата се предлага с удължена петгодишна гаранция.

 • Хидро-Хикс: Онлайн решение за мониторинг на Eurowater гарантира високо качество на питейната вода

  Хидро-Хикс: Онлайн решение за мониторинг на Eurowater гарантира високо качество на питейната вода

  Датската компания Eurowater, водещ производител на съоръжения за пречистване на води, в сътрудничество с компанията Hach, разработи специален анализатор за питейна вода. Той е предназначен за онлайн мониторинг на различни параметри на водата, като мътност, съдържание на кислород, pH, температура, електропроводимост и редокс потенциал. Две независими линии за пречистване осигуряват високото качество на водата, която се съхранява в два отделни резервоара за чиста вода.

 • Технологията Hydro-X гарантирано и безопасно предотвратява образуването на корозия

  Технологията Hydro-X гарантирано и безопасно предотвратява образуването на корозия

  Фирма Хидро-Хикс-България е създадена преди 25 години и извършва внос, доставка, монтаж, пълна инженерингова и консултантска дейност, сервиз и обучение в областта на водоподготовката за енергетиката и промишлеността. През 1991 г. на българския пазар навлезе технологията Hydro-X на едноименната датска компания, чиято дейност е ориентирана към производството на химикали за почистване и защита на отоплителни, охладителни и климатични инсталации от корозия.

 • Помпен Офис: Високотехнологична бустерна система за повишаване на налягането Hydro MPC на Grundfos

  Помпен Офис: Високотехнологична бустерна система за повишаване на налягането Hydro MPC на Grundfos

  Системите за повишаване на налягането се използват, когато минималното налягане на водата във водопроводната мрежа не е достатъчно да транспортира водата до високо разположени точки. При избора на съвременна система за повишаване на налягането, основен критерий е не само надеждността, но и енергийната ефективност на помпеното оборудване. То трябва да предлага, също така, гъвкавост, лесен монтаж и експлоатация.

 • Електра Помп: Нова помпена система с дробилка за битови отпадни води Broysan Plus от Planus

  Електра Помп: Нова помпена система с дробилка за битови отпадни води Broysan Plus от Planus

  Утвърденият италиански производител на помпени системи с дробилки Planus разшири своето портфолио с новия модел Broysan Plus. „Broysan Plus е проектирана да разреши всички проблеми при отвеждането на отпадните води в едно домакинство. Тя позволява изграждането на допълнителни сервизни помещения, например, на бани, тоалетни, кухни, перални помещения и др., дори те да са отдалечени от събирателния канализационен колектор”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Електра Помп.

 • Инсталация за генериране на натриев хипохлорит Easychlorgen – надеждна и ефективна

  Инсталация за генериране на натриев хипохлорит Easychlorgen – надеждна и ефективна

  Евротех предлага на българския пазар инсталация за генериране на натриев хипохлорит Easychlorgen, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. Инсталацията е производство на утвърдената английска компания Lutz-Jesco, на която Евротех е ексклузивен представител у нас. „Easychlorgen се характеризира с висока безопасност, надеждност и ефективност”, коментираха от българската фирма.

 • Сензори за измерване на електропроводимост от JUMO – надеждно решение при третиране на води

  Сензори за измерване на електропроводимост от JUMO – надеждно решение при третиране на води

  Сензорите за измерване на електропроводимост на водещия австрийски производител на аналитична техника JUMO, намират широко приложение при водоподготовката на питейна вода, третирането на вода в системи за охлаждане и климатизация, вода в плувни басейни или технологична вода в производствени процеси. „Портфолиото на JUMO включва всички видове сензори за измерване на електропроводимост“, съобщиха от ЮМО България.

 • Запознайте се с Wilo EMUport – най-новото решение на Wilo за отпадни води

  Запознайте се с Wilo EMUport – най-новото решение на Wilo за отпадни води

  Искреният стремеж към опазване на водните ресурси неизменно e свързан с предприемането на мерки в посока намаляване потреблението на вода. „Този стремеж логично доведе и до постепенно понижаване на консумацията на питейна вода през последните десетилетия”, коментираха за Инженер.bg от Вило България. Новият продукт на Wilo - иновативна канализационна помпена станция Wilo EMUport, която се предлага в напълно готов за монтаж вид, е логичен израз на този стремеж.

 • Въздуходувки на Kubíček VHS транспортират и компресират неагресивни и взривобезопасни газове

  Въздуходувки на Kubíček VHS транспортират и компресират неагресивни и взривобезопасни газове

  Чешката компания Kubíček VHS е утвърден производител на стандартни и взривозащитени изпълнения на въздуходувни агрегати, отличаващи се с компактна и надеждна конструкция, лесна поддръжка и дълъг експлоатационен живот. „Стандартното изпълнение тип Roots на въздуходувките Kubíček намира широко приложение в пречиствателни станции, в селското стопанство, в енергетиката, в хранително-вкусовата и в строителната промишленост”, съобщиха от фирма Кселекс.

Още от ВиК