Пазарни акценти / Прегледи

 • Стандартни задвижки на Schiebel Antriebstechnik от Аква Джет 2011

  Стандартни задвижки на Schiebel Antriebstechnik от Аква Джет 2011

  Фирма Аква Джет 2011 предлага на българския пазар серията стандартни задвижки АВ на водещия австрийски производител на електрически задвижвания Schiebel Antriebstechnik, на който отскоро е търговски партньор. „Серията АВ обхваща ротционни задвижки, задвижки с линейно задвижване и задвижки с изтласкване, които са подходящи за управление или регулиране на шибъри, вентили, кранове, регулираща и предпазна арматура, както и др.”, съобщиха от Аква Джет 2011.

 • Помпени станции за директно полагане сред акцентите на Grundfos

  Помпени станции за директно полагане сред акцентите на Grundfos

  Помпени станции, готови за директно полагане, са сред най-новите предложения на водещия датски производител на помпено Grundfos, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на компанията. „Помпените станции са допълнение към гамата от помпи и помпени системи, което ни позволява да предложим на нашите клиенти цялостно решение, съобразено с техните изисквания”, коментираха от Грундфос България.

 • Виртуална книга ще ви разкаже за проектите на ВИЛО у нас

  Виртуална книга ще ви разкаже за проектите на ВИЛО у нас

  Не една и две компании твърдят, че произвеждат висококачествени, много надеждни и енергийно-ефективни продукти. Каква е истината зад тези думи, обаче, показва и доказва единствено практиката! Затова колегите от българския офис на един от водещите в световен мащаб производители на помпи и помпени системи WILO систематизираха изпълнени от компанията проекти у нас в онлайн референтна книга.

 • Flygt разшири гамата за мониторинг и контрол на съоръжения за водоснабдяване и отпадни води

  Flygt разшири гамата за мониторинг и контрол на съоръжения за водоснабдяване и отпадни води

  На тазгодишното изложение IFAT 2014 за технологични решения и стратегии за околната среда, което се проведе в Мюнхен през май, Xylem показа най-новите технически разработки на продуктите от утвърдената марка Flygt. „По време на изложението Xylem съобщи, че разширява продуктовата гама на Flygt в областта на мониторинга и контрола на съоръжения за водоснабдяване и преработка на отпадни води”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Алмекс-БГ.

 • Високонапорни бутални помпи на Uraca вече и в изпълнение за питейна вода

  Високонапорни бутални помпи на Uraca вече и в изпълнение за питейна вода

  Немската компания Uraca, водещ производител на помпи и помпено оборудване, включи в своето портфолио изпълнение за питейна вода на своите високонапорни бутални помпи. „Високонапорните бутални помпи на Uraca са с висок коефициент на полезно действие в целия номинален диапазон, дори и при частични натоварвания. Повишената ефективност намалява производствените разходи, както и стойностите на изхвърлените в атмосферата емисии CO2“ категорични са от фирма Аква Джет 2011.

 • Филтри за пречистване на питейна вода от Електра Помп

  Филтри за пречистване на питейна вода от Електра Помп

  Често водата, доставяната по водоснабдителната система, съдържа нежелани примеси, сред които твърди частици, химикали, както и редица други вещества, които влияят на вкуса и качеството й. Подходящо решение на проблема са предлаганите от фирма Електра Помп филтри за пречистване на питейна вода за битови и промишлени цели, включително филтърни колони, филтри с висококачествен активен въглен, картриджи от пресован активен въглен, както и от керамична глина.

 • Пречистване и дезинфекция на вода с новата UV-система на Prominent - Dulcodes А

  Пречистване и дезинфекция на вода с новата UV-система на Prominent - Dulcodes А

  Дезинфекцията е един от най-важните етапи в съвременните технологии за обработка на водата. Все по-често за тази цел се използва методът на облъчване на водата с ултравиолетови лъчи, чрез който водата се дезинфекцира без използването на химикали. „Новата система за дезинфекция на ProMinent - UV-инсталация Dulcodes А, е предназначена за намаляване на свързания хлор (хлорамини) във водата на плувни басейни. Използваният метод гарантира висока микробиологична чистота на водата“, коментират от ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ.

 • Адара Инженеринг - дистрибутор на Reflex за българския пазар

  Адара Инженеринг - дистрибутор на Reflex за българския пазар

  "Водени от стремежа да предложим на клиентите ни от цялата страна все по-обхватни технически решения, взехме решение да обогатим гамата от изделия, които предлагаме с продуктите на утвърдения немски производител Reflex", съобщи за Инженер.bg инж. Здравка Атанасова, управител на Адара Инженеринг. Reflex e фамилна немска компания, специализирана в развоя и производството на технически решения за безпроблемна работа на водопревосните системи в сградното строителство.

 • Нови модулни бустерни помпени групи на Lowara за противопожарни приложения

  Нови модулни бустерни помпени групи на Lowara за противопожарни приложения

  Новата серия GEM противопожарни бустерни помпени групи на Lowara се предлага с електрически или с дизелов двигател. Окомплектоват се с нормално засмукващи хоризонтални помпи от чугун или от неръждаема стомана. Те са проектирани специално за нуждите на противопожарните приложения и са разработена в съответствие с изискванията на стандартите EN12845 за автоматични спринклерни системи и UNI10779 за хидрантни системи.

 • Електра Помп търси дистрибутори за 12 града в страната

  Електра Помп търси дистрибутори за 12 града в страната

  Водещата българска фирма, специализирана в търговска и инженерингова дейност с помпи и помпени съоръжения - Електра Помп, търси дистрибутори за градовете София, Велико Търново, Сливен, Ямбол, Габрово, Ловеч, Кърджали, Видин, Враца, Благоевград, Смолян и Сандански. „Дейността ни е насочена както към леката, така и към тежката промишленост. С цел по-добро обслужване на нашите клиенти на територията на цялата страна, търсим партньори в изброените 12 града”, съобщиха за Инженер.bg от Електра Помп.

Още от ВиК