Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Пазарни акценти / Прегледи

 • Запознайте се с Wilo EMUport – най-новото решение на Wilo за отпадни води

  Запознайте се с Wilo EMUport – най-новото решение на Wilo за отпадни води

  Искреният стремеж към опазване на водните ресурси неизменно e свързан с предприемането на мерки в посока намаляване потреблението на вода. „Този стремеж логично доведе и до постепенно понижаване на консумацията на питейна вода през последните десетилетия”, коментираха за Инженер.bg от Вило България. Новият продукт на Wilo - иновативна канализационна помпена станция Wilo EMUport, която се предлага в напълно готов за монтаж вид, е логичен израз на този стремеж.

 • Въздуходувки на Kubíček VHS транспортират и компресират неагресивни и взривобезопасни газове

  Въздуходувки на Kubíček VHS транспортират и компресират неагресивни и взривобезопасни газове

  Чешката компания Kubíček VHS е утвърден производител на стандартни и взривозащитени изпълнения на въздуходувни агрегати, отличаващи се с компактна и надеждна конструкция, лесна поддръжка и дълъг експлоатационен живот. „Стандартното изпълнение тип Roots на въздуходувките Kubíček намира широко приложение в пречиствателни станции, в селското стопанство, в енергетиката, в хранително-вкусовата и в строителната промишленост”, съобщиха от фирма Кселекс.

 • Темпа Систем БГ: нов адрес, напълно окомплектовани табла и решения за пречистване на води

  Темпа Систем БГ: нов адрес, напълно окомплектовани табла и решения за пречистване на води

  Отскоро водещата търговска и инженерингова фирма Темпа Систем БГ посреща своите клиенти и партньори на нов адрес. Преместването е отговор на развитието на дейността ни, на стремежа ни да поддържаме по-големи складови наличности и на разширяването на гамата от предлагани продукти с производството на изцяло окомплектовани електрически табла и с решения в областта на пречистването на води.

 • Адара Инженеринг със сериозно пазарно присъствие в Североизточна България

  Адара Инженеринг със сериозно пазарно присъствие в Североизточна България

  За да осигурим на клиентите ни от Североизточната част на страната бързо и високопрофесионално обслужване като откликваме своевременно на клиентските запитвания, от няколко години развиваме регионален офис във Варна, съобщи за Инженер.bg инж. Здравка Атанасова, управител на Адара Инженеринг. Офисът извършва инженерингова и търговска дейност, а от самото му откриване през 2008 г. за неговото развитие отговаря инж. Милен Петков.

 • Стандартни задвижки на Schiebel Antriebstechnik от Аква Джет 2011

  Стандартни задвижки на Schiebel Antriebstechnik от Аква Джет 2011

  Фирма Аква Джет 2011 предлага на българския пазар серията стандартни задвижки АВ на водещия австрийски производител на електрически задвижвания Schiebel Antriebstechnik, на който отскоро е търговски партньор. „Серията АВ обхваща ротционни задвижки, задвижки с линейно задвижване и задвижки с изтласкване, които са подходящи за управление или регулиране на шибъри, вентили, кранове, регулираща и предпазна арматура, както и др.”, съобщиха от Аква Джет 2011.

 • Помпени станции за директно полагане сред акцентите на Grundfos

  Помпени станции за директно полагане сред акцентите на Grundfos

  Помпени станции, готови за директно полагане, са сред най-новите предложения на водещия датски производител на помпено Grundfos, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на компанията. „Помпените станции са допълнение към гамата от помпи и помпени системи, което ни позволява да предложим на нашите клиенти цялостно решение, съобразено с техните изисквания”, коментираха от Грундфос България.

 • Виртуална книга ще ви разкаже за проектите на ВИЛО у нас

  Виртуална книга ще ви разкаже за проектите на ВИЛО у нас

  Не една и две компании твърдят, че произвеждат висококачествени, много надеждни и енергийно-ефективни продукти. Каква е истината зад тези думи, обаче, показва и доказва единствено практиката! Затова колегите от българския офис на един от водещите в световен мащаб производители на помпи и помпени системи WILO систематизираха изпълнени от компанията проекти у нас в онлайн референтна книга.

 • Flygt разшири гамата за мониторинг и контрол на съоръжения за водоснабдяване и отпадни води

  Flygt разшири гамата за мониторинг и контрол на съоръжения за водоснабдяване и отпадни води

  На тазгодишното изложение IFAT 2014 за технологични решения и стратегии за околната среда, което се проведе в Мюнхен през май, Xylem показа най-новите технически разработки на продуктите от утвърдената марка Flygt. „По време на изложението Xylem съобщи, че разширява продуктовата гама на Flygt в областта на мониторинга и контрола на съоръжения за водоснабдяване и преработка на отпадни води”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Алмекс-БГ.

 • Високонапорни бутални помпи на Uraca вече и в изпълнение за питейна вода

  Високонапорни бутални помпи на Uraca вече и в изпълнение за питейна вода

  Немската компания Uraca, водещ производител на помпи и помпено оборудване, включи в своето портфолио изпълнение за питейна вода на своите високонапорни бутални помпи. „Високонапорните бутални помпи на Uraca са с висок коефициент на полезно действие в целия номинален диапазон, дори и при частични натоварвания. Повишената ефективност намалява производствените разходи, както и стойностите на изхвърлените в атмосферата емисии CO2“ категорични са от фирма Аква Джет 2011.

 • Филтри за пречистване на питейна вода от Електра Помп

  Филтри за пречистване на питейна вода от Електра Помп

  Често водата, доставяната по водоснабдителната система, съдържа нежелани примеси, сред които твърди частици, химикали, както и редица други вещества, които влияят на вкуса и качеството й. Подходящо решение на проблема са предлаганите от фирма Електра Помп филтри за пречистване на питейна вода за битови и промишлени цели, включително филтърни колони, филтри с висококачествен активен въглен, картриджи от пресован активен въглен, както и от керамична глина.

Още от ВиК