Пазарни акценти / Прегледи

 • Надеждна дезинфекция на флуиди с иновативните „InLine” реактори на Berson

  Надеждна дезинфекция на флуиди с иновативните „InLine” реактори на Berson

  Утвърденият холандски производител Berson произвежда т.нар. „InLine” реактори от най-ново технологично поколение, съобщиха за Инженер.bg от фирма Кселекс. InLine” реакторите на Berson са конструирани чрез използването на компютърен флуиден анализ, благодарение на който поведението на молекулите на флуида в реактора и тръбопровода се предсказва и моделира триизмерно. По този начин се изследва и установява точната доза UV радиация, на която трябва да бъдат изложени микроорганизмите с цел надеждното им отстраняване.

 • Бис-Трейд предлага техническите решения на PINECO у нас

  Бис-Трейд предлага техническите решения на PINECO у нас

  От началото на 2013 г. Бис-Трейд разши продуктовата гама, която предлага у нас с технически изделия и услуги за обработване на вода за битови и промишлени нужди, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. Новите технически решения се предлагат на българския пазар благодарение на сътрудничеството между Бис-Трейд и италианската компания PINECO.

 • Акценти от Закона за изменение и допълнение на Закона за водите

  Законът за изменение и допълнение на Закона за водите, който се очаква да бъде приет от Народното събрание, предвижда създаването на координационен съвет по водите. Създава се и единен регистър на всички съоръжения във водния сектор. Контролът на техническото състояние на всички язовири, независимо от собствеността им се поема от министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

 • Модернизация на ВиК мрежата в Бургас

  Модернизация на ВиК мрежата в Бургас

Още от ВиК