Пазарни акценти / Прегледи

 • Нови модулни бустерни помпени групи на Lowara за противопожарни приложения

  Нови модулни бустерни помпени групи на Lowara за противопожарни приложения

  Новата серия GEM противопожарни бустерни помпени групи на Lowara се предлага с електрически или с дизелов двигател. Окомплектоват се с нормално засмукващи хоризонтални помпи от чугун или от неръждаема стомана. Те са проектирани специално за нуждите на противопожарните приложения и са разработена в съответствие с изискванията на стандартите EN12845 за автоматични спринклерни системи и UNI10779 за хидрантни системи.

 • Електра Помп търси дистрибутори за 12 града в страната

  Електра Помп търси дистрибутори за 12 града в страната

  Водещата българска фирма, специализирана в търговска и инженерингова дейност с помпи и помпени съоръжения - Електра Помп, търси дистрибутори за градовете София, Велико Търново, Сливен, Ямбол, Габрово, Ловеч, Кърджали, Видин, Враца, Благоевград, Смолян и Сандански. „Дейността ни е насочена както към леката, така и към тежката промишленост. С цел по-добро обслужване на нашите клиенти на територията на цялата страна, търсим партньори в изброените 12 града”, съобщиха за Инженер.bg от Електра Помп.

 • Надеждна дезинфекция на флуиди с иновативните „InLine” реактори на Berson

  Надеждна дезинфекция на флуиди с иновативните „InLine” реактори на Berson

  Утвърденият холандски производител Berson произвежда т.нар. „InLine” реактори от най-ново технологично поколение, съобщиха за Инженер.bg от фирма Кселекс. InLine” реакторите на Berson са конструирани чрез използването на компютърен флуиден анализ, благодарение на който поведението на молекулите на флуида в реактора и тръбопровода се предсказва и моделира триизмерно. По този начин се изследва и установява точната доза UV радиация, на която трябва да бъдат изложени микроорганизмите с цел надеждното им отстраняване.

 • Бис-Трейд предлага техническите решения на PINECO у нас

  Бис-Трейд предлага техническите решения на PINECO у нас

  От началото на 2013 г. Бис-Трейд разши продуктовата гама, която предлага у нас с технически изделия и услуги за обработване на вода за битови и промишлени нужди, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. Новите технически решения се предлагат на българския пазар благодарение на сътрудничеството между Бис-Трейд и италианската компания PINECO.

 • Акценти от Закона за изменение и допълнение на Закона за водите

  Законът за изменение и допълнение на Закона за водите, който се очаква да бъде приет от Народното събрание, предвижда създаването на координационен съвет по водите. Създава се и единен регистър на всички съоръжения във водния сектор. Контролът на техническото състояние на всички язовири, независимо от собствеността им се поема от министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

 • Модернизация на ВиК мрежата в Бургас

  Модернизация на ВиК мрежата в Бургас

Още от ВиК