Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Акценти

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Новини

 • ТермоДизайнТотал: Многослойните тръби Henco – изключително хигиенно решение за водопровод

  ТермоДизайнТотал: Многослойните тръби Henco – изключително хигиенно решение за водопровод

  „Водата е живот! Ето защо заслужава само най-добрите материали, които да я доведат до домовете ни“, в това вярват експертите от доказаното българско дружество ТермоДизайнТотал, специализирано в областта на ВиК и ОВК решенията. В днешния материал ще ви разкажем за белгийските тръбни системи Henco, чиито официален представител у нас е именно ТермоДизайнТотал. Ето какво прави материалите на Henco уникални и ги нарежда сред най-хигиенните системи за питейна вода на пазара.

 • Вижте безконтактните и интелигентни решения на Grohe за безопасни санитарни помещения – от Юроком 2000

  Вижте безконтактните и интелигентни решения на Grohe за безопасни санитарни помещения – от Юроком 2000

  „Потребителите търсят все по-интелигентни решения за подобряване на хигиената у дома. Ето защо частната и публичната архитектура следва да се насочи към базиран на здравето подход, който да се справя с повишените хигиенни нужди“, коментираха пред Инженер.bg от утвърденото българско дружество Юроком 2000. Фирмата е партньор на световно доказания производител на санитария Grohe, който в последните години разработи специално портфолио за съвременните безконтактни решения за бани и кухни.

 • АкваКом Електроникс: Мароко използва обезсолена морска вода благодарение на инсталациите от inge

  АкваКом Електроникс: Мароко използва обезсолена морска вода благодарение на инсталациите от inge

  „През януари 2019 г. нашият партньор inge, световен лидер в областта на технологиите за ултрафилтрация, спечели една от най-големите поръчки в историята си до сега“, обявиха за Инженер.bg от АкваКом Електроникс, утвърдена българска компания в областта на водообработката. Сделката с inge е за доставка на оборудване за голяма станция за обезсоляване на морска вода, която служи за питейно-битови нужди и напояване в района на град Агадир, Мароко.

 • Вижте защо Люксембург пречиства питейната си вода с помощта на дозиращо оборудване от ProMinent

  Вижте защо Люксембург пречиства питейната си вода с помощта на дозиращо оборудване от ProMinent

  С площ от само 2586.4 кв. км и население 613 894 човека, Великото херцогство Люксембург се нарежда сред най-малките суверенни държави в Европа. Затова пък е наричано „малката Швейцария“ и днес играе важна роля в структурата на Европейския съюз. В днешния материал ще обърнем внимание на това как се третира и пречиства питейната вода в една държава с изключително висок жизнен стандарт, а повече за това ни разказаха от ПроМинент.

Статии и продукти

 • Д-р инж. Ирина Ангелова (УАСГ): Кои са основните показатели, които трябва да се следят при водите за питейно-битови нужди?

  Д-р инж. Ирина Ангелова (УАСГ): Кои са основните показатели, които трябва да се следят при водите за питейно-битови нужди?

  Откъде се добиват водите, които използваме за питейно-битови нужди (ПБН), на какви условия трябва да отговарят те и кога се налага пречистване и допълнителна обработка? Отговор на тези въпроси даваме в днешния, първи материал от специализираната рубрика, която Инженер.bg стартира с помощта на гл.ас. д-р инж. Ирина Ангелова от катедра „Водоснабдяване, канализация и пречистване на води" към Хидротехнически факултет на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ).

 • Вило България: Устойчивите решения за пречистване на питейни води е наша социална отговорност

  Вило България: Устойчивите решения за пречистване на питейни води е наша социална отговорност

  Водата е животворна, а отношението към нея не просто разкрива до каква степен на развитие е достигнало обществото ни. „Ефективното използване на този ценен ресурс е едно от най-големите предизвикателства на нашето време. Ние осъзнаваме своята социална отговорност в тази област и използваме своята експертиза, за да предложим професионални решения за сложни изисквания при водочерпене, транспортиране, пречистване и изпомпване на питейна вода“, заявиха от Вило България.

 • Свежа вода у дома и в офиса с компактните системи Softena от Аква Системи

  Свежа вода у дома и в офиса с компактните системи Softena от Аква Системи

  „Ние, в Аква Системи, искаме да пием чиста и свежа вода у дома. Но искаме да осигурим такава и за нашите клиенти. Ето защо част от портфолиото ни са домашните филтърни системи Softena”, заявиха пред Инженер.bg от утвърденото българско дружество. Уникалните системи за питейна вода са с 1-, 2- или 3-степенна филтрация и са предназначени за монтаж под мивка, като се доставят готови за поставяне, в комплект с всички необходими елементи. Системите Softena са проектирани за бърз монтаж без риск от течове и лесна подмяна на филтърните патрони.

 • Как да гарантираме чиста питейна вода в многофамилна къща с решенията на Oventrop?

  Как да гарантираме чиста питейна вода в многофамилна къща с решенията на Oventrop?

  Качеството на питейната вода е отговорност не само на ВиК операторите, но и на потребителите. И ако водата стига до сградата с най-добрите си параметри, то те трябва да се гарантират и във вътрешната инсталация. „Вследствие на застояване на вода, на стари или преоразмерени резервоари, както и на лошо изолирани тръбопроводи, възникват условия за развитие на вредни патогенни микроби, които могат да застрашат здравето на хората“, коментираха за Инженер.bg от Овентроп.

ПРОМО.bg

 • Газови котли Riello Start Condens

  Газови котли Riello Start Condens

  Подготовката за зимата се прави през лятото! Осигурете си топлина и уют през студените дни от всеки сезон с новото поколение газови котли Riello с енергиен клас А. Сега на специална промоционална цена от Интерметал. 

 • Инструменти Garant и Holex

  Инструменти Garant и Holex

  Търсите качество, надеждност и прецизност в работата с инструменти и измервателна техника? Гарантирайте си всичко това с инструментите Garant и Holex! А сега и при много изгодни условия! От Солтех.

 • Софтуерни решения за проектиране Solid Edge

  Софтуерни решения за проектиране Solid Edge

  Моделирайте бъдещето с пълен пакет от софтуерни инструменти Solid Edge за механичен и електро дизайн и още сега вземете отстъпка до 50% от цената! Ексклузивно от Солтех.

 • Комуникационен модул Vitoconnect OT2

  Комуникационен модул Vitoconnect OT2

  Бонуси и отстъпки от Viessmann за всички ценители на високото немско качество! Закупете комуникационен модул Vitoconnect OT2 и ще получите една година удължена гаранция за котел Vitodens 100-W.