Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Акценти

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Новини

 • ТермоДизайнТотал: Многослойните тръби Henco – изключително хигиенно решение за водопровод

  ТермоДизайнТотал: Многослойните тръби Henco – изключително хигиенно решение за водопровод

  „Водата е живот! Ето защо заслужава само най-добрите материали, които да я доведат до домовете ни“, в това вярват експертите от доказаното българско дружество ТермоДизайнТотал, специализирано в областта на ВиК и ОВК решенията. В днешния материал ще ви разкажем за белгийските тръбни системи Henco, чиито официален представител у нас е именно ТермоДизайнТотал. Ето какво прави материалите на Henco уникални и ги нарежда сред най-хигиенните системи за питейна вода на пазара.

 • Вижте безконтактните и интелигентни решения на Grohe за безопасни санитарни помещения – от Юроком 2000

  Вижте безконтактните и интелигентни решения на Grohe за безопасни санитарни помещения – от Юроком 2000

  „Потребителите търсят все по-интелигентни решения за подобряване на хигиената у дома. Ето защо частната и публичната архитектура следва да се насочи към базиран на здравето подход, който да се справя с повишените хигиенни нужди“, коментираха пред Инженер.bg от утвърденото българско дружество Юроком 2000. Фирмата е партньор на световно доказания производител на санитария Grohe, който в последните години разработи специално портфолио за съвременните безконтактни решения за бани и кухни.

 • АкваКом Електроникс: Мароко използва обезсолена морска вода благодарение на инсталациите от inge

  АкваКом Електроникс: Мароко използва обезсолена морска вода благодарение на инсталациите от inge

  „През януари 2019 г. нашият партньор inge, световен лидер в областта на технологиите за ултрафилтрация, спечели една от най-големите поръчки в историята си до сега“, обявиха за Инженер.bg от АкваКом Електроникс, утвърдена българска компания в областта на водообработката. Сделката с inge е за доставка на оборудване за голяма станция за обезсоляване на морска вода, която служи за питейно-битови нужди и напояване в района на град Агадир, Мароко.

 • Вижте защо Люксембург пречиства питейната си вода с помощта на дозиращо оборудване от ProMinent

  Вижте защо Люксембург пречиства питейната си вода с помощта на дозиращо оборудване от ProMinent

  С площ от само 2586.4 кв. км и население 613 894 човека, Великото херцогство Люксембург се нарежда сред най-малките суверенни държави в Европа. Затова пък е наричано „малката Швейцария“ и днес играе важна роля в структурата на Европейския съюз. В днешния материал ще обърнем внимание на това как се третира и пречиства питейната вода в една държава с изключително висок жизнен стандарт, а повече за това ни разказаха от ПроМинент.

Статии и продукти

 • Данфосс: Ефективна защита от появата на Легионела в инсталациите с надеждна термична дезинфекция

  Данфосс: Ефективна защита от появата на Легионела в инсталациите с надеждна термична дезинфекция

  Дори и в периода на физическа изолация, фирма Данфосс, сегмент Отопление, остана близо до своите партньори, като проведе редица уебинари по актуални теми. Едно от събитията разгледа проблема с Легионелата в сградните инсталации за битова гореща вода (БГВ) и неговите решения, разработени от международния производител на регулиращо оборудване Danfoss. Ето какво научи екипът на Инженер.bg от инж. Гергана Константинова, която бе основен лектор на уебинара.

 • Д-р инж. Ирина Ангелова (УАСГ): Кои са основните показатели, които трябва да се следят при водите за питейно-битови нужди?

  Д-р инж. Ирина Ангелова (УАСГ): Кои са основните показатели, които трябва да се следят при водите за питейно-битови нужди?

  Откъде се добиват водите, които използваме за питейно-битови нужди (ПБН), на какви условия трябва да отговарят те и кога се налага пречистване и допълнителна обработка? Отговор на тези въпроси даваме в днешния, първи материал от специализираната рубрика, която Инженер.bg стартира с помощта на гл.ас. д-р инж. Ирина Ангелова от катедра „Водоснабдяване, канализация и пречистване на води" към Хидротехнически факултет на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ).

 • Вило България: Устойчивите решения за пречистване на питейни води е наша социална отговорност

  Вило България: Устойчивите решения за пречистване на питейни води е наша социална отговорност

  Водата е животворна, а отношението към нея не просто разкрива до каква степен на развитие е достигнало обществото ни. „Ефективното използване на този ценен ресурс е едно от най-големите предизвикателства на нашето време. Ние осъзнаваме своята социална отговорност в тази област и използваме своята експертиза, за да предложим професионални решения за сложни изисквания при водочерпене, транспортиране, пречистване и изпомпване на питейна вода“, заявиха от Вило България.

 • Свежа вода у дома и в офиса с компактните системи Softena от Аква Системи

  Свежа вода у дома и в офиса с компактните системи Softena от Аква Системи

  „Ние, в Аква Системи, искаме да пием чиста и свежа вода у дома. Но искаме да осигурим такава и за нашите клиенти. Ето защо част от портфолиото ни са домашните филтърни системи Softena”, заявиха пред Инженер.bg от утвърденото българско дружество. Уникалните системи за питейна вода са с 1-, 2- или 3-степенна филтрация и са предназначени за монтаж под мивка, като се доставят готови за поставяне, в комплект с всички необходими елементи. Системите Softena са проектирани за бърз монтаж без риск от течове и лесна подмяна на филтърните патрони.

ПРОМО.bg

 • Консултация за регистрация на търговска марка

  Консултация за регистрация на търговска марка

  Имате бизнес в България и искате да се отличаватe на българския и/или европейския пазар. Патентно Бюро „Д-р Емил Бенатов и партньори“ предлага специални условия за експертна консултация. Вижте!

 • Еднофазни UPS Borri

  Еднофазни UPS Borri

  Еднофазни непрекъсваеми източници на захранване (UPS) на доказания производител Borri на специална промоционална цена? Да! Щедрото предложение е от фирма Текра.

 • Онлайн UPS ZS110

  Онлайн UPS ZS110

  ZS110 е онлайн UPS с двойно преобразуване, проектиран за малки и средни IT системи. Разработен е в два модела – 6 kVA и 10 kVA, а от DTS – „Цифрови преносни системи“ сега ви го предлагат на страхотна цена.

 • Мини фотометър за свободен хлор

  Мини фотометър за свободен хлор

  Революционна нова гама мини фотометри, компактни и лесни за употреба, с модерен дизайн. А сега и на изключително добра цена от Хидро-Хикс България. Възползвайте се от офертата!