Статии

 • Как да гарантираме чиста питейна вода в многофамилна къща с решенията на Oventrop?

  Как да гарантираме чиста питейна вода в многофамилна къща с решенията на Oventrop?

  Качеството на питейната вода е отговорност не само на ВиК операторите, но и на потребителите. И ако водата стига до сградата с най-добрите си параметри, то те трябва да се гарантират и във вътрешната инсталация. „Вследствие на застояване на вода, на стари или преоразмерени резервоари, както и на лошо изолирани тръбопроводи, възникват условия за развитие на вредни патогенни микроби, които могат да застрашат здравето на хората“, коментираха за Инженер.bg от Овентроп.

 • Хидро-Хикс България: Водата не е даденост! Необходимо е устойчиво и отговорно управление

  Хидро-Хикс България: Водата не е даденост! Необходимо е устойчиво и отговорно управление

  Знаете ли, че 1 от всеки 10 човека няма достъп до питейна вода? Звучи малко страшно, но такава е действителността. Ето защо, заедно с българското дружество Хидро-Хикс-България, насочваме вниманието ви към този проблем и в днешния наистина специален материал от компанията, специализирана в предоставянето на решения за третиране на вода, ще ни разкажат повече както за проблема, така и за обществените инициативи, поети за неговото решаване.

 • Елате с нас при пловдивските акведукти...

  Елате с нас при пловдивските акведукти...

  43 000 куб.м вода на ден били необходими на древния стохиляден Филипопол, за да бъдат задоволени и жаждата, и прищевките на тогавашното високоцивилизовано общество. Времето на римската империя по нашите земи е оставило доказателства за достолепието си, видими и днес. Отидете в Пловдив - не в центъра. Тръгнете по големите булеварди, които излизат от града. Там, над един от тях, ще видите да се извисява величествено архитектурно и инженерно съоръжение, свидетел на една богата и технологична минала епоха, както и на завидна инженерна мисъл, за която не били необходими нито калкулатори, нито софтуери, нито Internet of Things концепции. Елате с нас при пловдивските акведукти…

 • Оттървете се от котления камък с решение, вдъхновено от дъжда – ситемите Dropson

  Оттървете се от котления камък с решение, вдъхновено от дъжда – ситемите Dropson

  Има ли начин да се вдъхновим от красотата и свежестта на дъжда, за да се преборим с котления камък? Звучи ви несъвместимо? Не и за Dropson. Испанският производител заимства механизмите на изменението на калция във въглеродния баланс на водата в природата, за да създаде своята уникална технология срещу образуването на котлен камък. Повече за характеристиките и принципа на действие на системата разказаха за Инженер.bg от утвърдената българска компания Аква Системи – официален представител на Dropson у нас.

 • Защо Европа обръща толкова сериозно внимание на превенцията от заразяване на водата с Легионела?

  Защо Европа обръща толкова сериозно внимание на превенцията от заразяване на водата с Легионела?

  Забързаното ежедневие ни кара да възприемаме голяма част от „водните“ удобства на съвремието като даденост. В това число попада топлата вода от чешмата. Наясно ли сме обаче дали този комфорт е безопасен за нашето здраве? Потърсихме мнението на специалистите от АкваКом Електроникс – българска компания с дългогодишен опит в решенията за обработка и дезинфекция на води. Една от често срещаните патогенни бактерии, които причиняват сериозни последствия е Легионела“.