Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Статии

Вило България: Устойчивите решения за пречистване на питейни води е наша социална отговорност


Водата е животворна, а отношението към нея не просто разкрива до каква степен на развитие е достигнало обществото ни, а е и решаващо за оцеляването на все по-нарастващото на брой земно население. „Ефективното използване на този ценен ресурс е едно от най-големите предизвикателства на нашето време. Ние осъзнаваме своята социална отговорност в тази област и използваме своята експертиза, за да предложим професионални решения за сложни изисквания при водочерпене, транспортиране, пречистване и изпомпване на питейна вода“, заявиха пред Инженер.bg от Вило България – дъщерно дружество на международния лидер в помпеното оборудване Wilo.Душ, промиване на тоалетните, почистване, напояване – обикновени задачи в ежедневието ни, които сме склонни да приемаме за даденост. Но за безпроблемно водоснабдяване, водопроводите, качеството на водата и всички компоненти на мрежата трябва да бъдат напълно съвместими и оптимално координирани и устойчиви. Замърсявания и варовик във водопроводите например могат да доведат до запушване на тръбите, както и до развитие на опасни бактерии.За съжаление, нарастващите нива на замърсяване на водата се наблюдават по целия свят. Ето защо пречистването ѝ се явява съществен елемент за нейното устойчивото управление. Помпите и системите на Wilo продължават да поставят нови стандарти по отношение на производителност, ефективност и устойчивост. Затова сме разработили специални помпи и компоненти за инсталации за пречистване на вода, които могат да се справят с различни водни състави и степени на твърдост“, обясниха от българското дружество.


Пречистването на питейната вода изисква спазване на многобройни прагови нива и определено качество в състава на водата. В този контекст Wilo разполага с високоефективна технология, предназначена да се използва специално в пречиствателните станции за питейна вода (ПСПВ).В светлината на непрекъснато нарастващото потребление на вода, използването дъждовна вода като допълваща основното водоснабдяване може да бъде отлична алтернатива както в битови, така и в промишлени приложения – концепция, която усилено развиваме“, посочиха от Вило България. „Без значение дали говорим за пречистването на питейна, технологична или дъждовна вода, със своите висококачествените и устойчиви технически решения Wilo е специализиран системен партньор“, коментираха още от компанията.


Повече информация за Вило България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материалВило България, Wilo

Още от Пречистване на питейни води