Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Статии

Свежа вода у дома и в офиса с компактните системи Softena от Аква Системи

   


Ние, в Аква Системи, искаме да пием чиста и свежа вода у дома. Но искаме да осигурим такава и за нашите клиенти. Ето защо част от портфолиото ни са домашните филтърни системи Softena”, заявиха пред Инженер.bg от утвърденото българско дружество. Уникалните системи за питейна вода са с 1-, 2- или 3-степенна филтрация и са предназначени за монтаж под мивка, като се доставят готови за поставяне, в комплект с всички необходими елементи. Системите Softenса проектирани за бърз монтаж без риск от течове и лесна подмяна на филтърните патрони, а това е гарантирано чрез интегрираните Push-Fit връзки и Twist-Lock система със завъртане и заключване.Сред останалите предимства на изделията са:


 - Интегрираните спирателни кранове, благодарение на които отпада нуждата от спирателни кранове извън системата;


 - При подмяна на филтриращите патрони няма контакт с филтриращия елемент и по този начин се избягва риск от замърсяване;


 - Филтърните патрони са с висок капацитет и продължителен живот.


А ето и по какво се различават трите типа филтърни системи:


Softena POU 1 е филтрираща система за питейна вода с 1-степенна филтрация. Тя съдържа блок с активен въглен Carbon Block, който отстранява замърсявания >10μ, химикали (включително хлор) и VOC (б.ред. летливи органични съединения). Освен това подобрява вкуса, цвета и мириса на водата.


Softena POU 2 е 2-степенна филтрираща система. Съставена е от същия блок с активен въглен, както и POU 1, но неговото действие е допълнено от ултра филтрация с кухи влакна. Те премахват примесите >0,1μ, тежки метали и микроорганизми, като вируси и бактерии.


Softena POU 3 е филтрираща система с 3-степенно действие. Разликата с предишните два варианта е, че тя е оборудвана с префилтър, който премахва примесите и предпазва следващите филтриращи патрони от по-едрите замърсители.


„Всички системи от гамата са произведени в Белгия и отговарят на най-строгите санитарни стандарти“, подчертаха от Аква Системи.Повече информация за Аква Системи ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Аква Системи, Softena, pixabay.com

Още от Пречистване на питейни води