Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Статии

Оттървете се от котления камък с решение, вдъхновено от дъжда – ситемите Dropson

 

Има ли начин да се вдъхновим от красотата и свежестта на дъжда, за да се преборим с котления камък? Звучи ви несъвместимо? Не и за Dropson. Испанският производител заимства механизмите на изменението на калция във въглеродния баланс на водата в природата, за да създаде своята уникална технология срещу образуването на котлен камък. Повече за характеристиките и принципа на действие на системата разказаха за Инженер.bg от утвърдената българска компания Аква Системи – официален представител на Dropson у нас.Природата е безкраен източник на идеи за инженерите. Технологията на Dropson е „вдъхновена от дъжда“, или иначе казано – от калциевия карбонат (известен също като котлен камък или варовик), разтворен в дъжда“, обясниха от Аква Системи. Така Dropson разработва иновативни компактни устройства, които предотвратяват отлагането на котлен камък. Подходящи както за битови, така и за промишлени инсталации, системите не изискват консумативи, изискват минимално монтажно пространство и консумират минимално количество електроенергия.


Къде се прилагат системите срещу варовик Dropson:


 - В битови условия ефикасно предотвратяват отлагането на котлен камък, като разтварят и вече образувания;

 - В топлотехниката успешно защитават топлообменници и всякакво термално оборудване;

 - В индустрията ограничават спиранията на производството, като удължават живота на различните елементи, чувствителни към натрупването на котлен камък;

 - В плувните басейни правят водата по-чиста и приятна за плуване, а във фонтаните контролират котления камък и микроводораслите;

 - В земеделието – за оптимизация на развитието на растенията, подобряване на абсорбирането на хранителни вещества, защита на разпръсквачите, вентилите и др.


Кои са предимствата на системата Dropson?


„Отличителни при технологията Dropson E.M.I. са иновативната концепция и високото качество на материалите. Всеки елемент е фабрично калибриран с голяма прецизност. Използва се висококачествена неръждаема стомана, одобрена за използване в хранително-вкусовата промишленост. Срокът за работа на апаратите е над 30 години, а гаранционният им срок е 5 години“, посочиха от Аква Системи.


Ето и част от техническите характеристики на системата:

 - Максимална твърдост на входящата вода в системата: 100 °F (56 °H);

 - Максимално работно налягане: 6 bar;

 - Фабрично тестово налягане: 10 bar;

 - Захранване: 220-240V, 50-60Hz;

 - Степен на защита от външни въздействия: IP54;

 - Максимална температура на входящата вода в системата: 40 °C;

 - Максимална температура на третираната вода в инсталацията: 80 °C.


Какъв е принципът на действие?1. Вход на водата: Kалциевите йони (Cа) и карбонатните йони (CO3), отговорни за формирането на котления камък, са разтворени във водата.

2. Вихров (Vortex) ефект: Ламинарният поток се превръща в турбулентен.

3. Електронен модул: Контролира в мултизони различните генератори на магнитни вълни.

4. Генератор на магнитно въздействие: Вълните имат различни честоти и действат директно върху турбулентния воден поток.

5. Кристализация: Съвкупността на магнитните въздействия и кинетичната енергия на завихрената струя предизвикват кристализация на калциевите и карбонатните йони, разтворени във водата.

6. Микрокристали: Микрокристалите, образувани по този начин, притежават структура, която не позволява отлагането им. Те не могат да се залепят за никаква повърхност, тъй като вече са кристализирали. Така те преминават през инсталацията без да се отложат и ще се изхвърлят през крановете и канализацията.


Само сега системите срещу котлен камък Dropson са на специални цени! Вижте атрактивното предложение на Аква Системи в Промо.bg ТУК.


Повече информация за Аква Системи ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Аква Системи, Dropson, freepik.com

Още от Пречистване на питейни води