Събития

 • Чисти води за индустрията със системите за обратна осмоза на Fluxtek Europe от Хидро-Хикс-България

  Чисти води за индустрията със системите за обратна осмоза на Fluxtek Europe от Хидро-Хикс-България

  Обратната осмоза е процес, при който чрез полупропусклива мембрана се отстраняват йони, молекули или по-големи частици от водата, включително вируси и бактерии. Пречистването по тази технология намира приложения във все повече промишлени отрасли, а най-актуалното ѝ приложение е може би третирането на солена вода, така че да стане годна за питейно-битови или индустриални нужди. Днес ще ви представим индустриалните системи за обратна осмоза на Fluxtek Europe.

 • Как в Циндао, Китай, превръщат отпадъчната вода в питейно-битова отново?

  Как в Циндао, Китай, превръщат отпадъчната вода в питейно-битова отново?

  През 2014 г. международният разработчик на помпени решения Wilo взе участие в иновативен и уникален проект, чиято цел е да даде решение на проблемите, произтичащи от недостига на вода и енергия в мегаполисите. „SEMIZENTRAL е първата в света полудецентрализирана ВиК система. Пилотният проект е имплементиран в китайския пристанищен град Циндао, а Wilo участва както в планирането, така и в изпълнението му, в ролята си на експерт по помпени системни решения и оборудване“, съобщиха за Инженер.bg от Вило България, дъщерно дружество на международния производствен лидер.

 • Можете да предпазите водата от замърсявания в тръбопроводите с иновативната система NANO на HP trend

  Можете да предпазите водата от замърсявания в тръбопроводите с иновативната система NANO на HP trend

  Неведнъж разнищвахме темата за елиминирането и предпазването от Легионела. Специалистите в областта са безкомпромисни – превенция е необходима. Но, наред с температурното и химическото третиране на водите в инсталациите, има ли и друг полезен ход? Отговор на този въпрос дават от фирма Юроком 2000 в лицето на специалната патентована тръбна система NANO на чешкия производител HP trend – партньор на утвърденото българско дружество. Ето какво разказаха пред Инженер.bg от Юроком 2000.

 • Берлин превърна канал в зона за плуване благодарение на UV пречистване от Wedeco

  Берлин превърна канал в зона за плуване благодарение на UV пречистване от Wedeco

  Туптящото културно и икономическо сърце на Европа – Берлин, не спира да ни изненадва в своя неспирен път на развитие. Находчив и иновативен проект предвижда да превърне бивш плавателен канал в центъра на града в градска зона за плуване и отмора. „До началото на 20-ти век р. Шпрее (Spree) е плавателна, а в момента в ход са дейности, които ще превърнат част от нея в плувен басейн. Пречистването на водите за тази цел ще се извършва с UV система на Wedeco, бранд на Xylem”, съобщиха за Инженер.bg от утвърдената българска компания Алмекс-БГ, изключителен представител на Xylem Water Solutions у нас.

 • Надеждна и нежна дезинфекция на питейна вода с Grundfos Oxiperm от Адара Инженеринг

  Надеждна и нежна дезинфекция на питейна вода с Grundfos Oxiperm от Адара Инженеринг

  Хотели, болници, спортни съоръжения, басейни, спа центрове, жилищни и обществени сгради – държим навсякъде водата, която използваме, да е чиста, да отговаря на необходимите хигиенни изисквания и същевременно да е с добър вкус и без мирис и цвят. Как обаче би могло да се постигне това, имайки предвид, че именно водата е най-логичното място за развитие на живи организми. Отговор дава утвърденото българско дружество Адара Инженеринг, специализирано в оборудването за ВиК сектора и индустрията. „Системата за дезинфекция Oxiperm Pro на Grundfos е едновременно ефективно решение, но осигурява и един от най-„нежните“ подходи за обработка на вода. Резултатите по отношение на въздействието ѝ върху бактерията Легионела са забележителни“, заявиха за Инженер.bg от компанията.