Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

Опознайте водния цикъл и управлението на водите с безплатното онлайн обучение на Festo


Нека за малко да извадим от съзнанието си пандемията с коронавируса и да научим нови неща за водата – жизненоважен и изключително ценен природен ресурс. „С този призив Festo дава възможност на всеки, който се интересува от материята или се занимава с изследвания на водата и околната среда, да получи безплатен неограничен достъп до програмата „Водни технологии“ на Festo Didactic до края на юли 2020 г.“, съобщиха за Инженер.bg от Фесто ЕООД.


Водата е източник на живот. Нуждаем от около 2 l на ден, за да може тялото ни да функционира нормално. На пръв поглед изглежда, че водата е неизчерпаем ресурс. Но това далеч не е така. Въпреки че три четвърти от земната повърхност е покрита с вода, само около 0.3% от нея е питейна. Например по-голямата част от сладката вода не е достъпна за директна употреба, тъй като е под формата на полярни ледове и ледници, или е вечно замръзнала. Водата в останалата част на света, около 97.5%, е солена или непригодна за пиене, поради специфичния си химически състав.


Понякога дори не си даваме сметка колко сме зависими от водата. Например, за да си направим само една чашка кафе, е необходимо да бъдат използвани използвани 140 l вода. Тази вода е била необходима за отглеждане на кафето, обработката на кафеените зърна и транспортирането му до потребителя.


Festo Didactic предоставя възможност чрез безплатния достъп до девет модула за електронно обучение да бъдат разгледани различни аспекти от водния цикъл и управлението на водите. Програмата „Водни технологии“ включва следните модули:


 - Модул 1: Въведение;

 - Модул 2: Пречистване на водите;

 - Модул 3: Водоснабдяване;

 - Модул 4: Транспортиране на отпадъчни води;

 - Модул 5: Пречистване на отпадъчни води;

 - Модул 6: Пясъчна филтрация;

 - Модул 7: Мембранна филтрация;

 - Модул 8: Предварителна механична обработка;

 - Модул 9: Адсорбция.Модулите на програмата за водни технологии на Festo Didactic могат да се гледат само в уеб браузър. Те все още не са интегрирани във Festo LX, нито в каквато и да е система за управление на образователно съдържание като Classroom Manager. Данните на посетителите се съхраняват временно по време на учебната сесия, което означава, че след като посетителите затворят браузъра, данните се губят автоматично. „Предоставяме безплатния достъп до това информационно богатство до 31 юли 2020 г.“, поясниха от Фесто ЕООД.


Всички желаещи могат да получат достъп до модулите от ТУК.


Повече информация за Фесто ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!Източник на снимковия материал: Фесто ЕООД

Още от Пречистване на питейни води