Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

Надеждна и нежна дезинфекция на питейна вода с Grundfos Oxiperm от Адара Инженеринг

In Macedonian
Хотели, болници, спортни съоръжения, басейни, спа центрове, жилищни и обществени сгради – държим навсякъде водата, която използваме, да е чиста, да отговаря на необходимите хигиенни изисквания и същевременно да е с добър вкус и без мирис и цвят. Как обаче би могло да се постигне това, имайки предвид, че именно водата е най-логичното място за развитие на живи организми. Отговор дава утвърденото българско дружество Адара Инженеринг, специализирано в оборудването за ВиК сектора и индустрията. „Системата за дезинфекция Oxiperm Pro на Grundfos е едновременно ефективно решение, но осигурява и един от най-„нежните“ подходи за обработка на вода. Резултатите по отношение на въздействието ѝ върху бактерията Легионела са забележителни“, заявиха за Инженер.bg от компанията.Легионерската болест е сред най-разпространените опасности за човешкото здраве, които можем да си навлечем от водоснабдителната система. Тя може да премине изключително тежко, дори с фатален край, особено за засегнатите със слаба имунна система. Някои данни сочат, че легионелозата е отговорна за 15 до 20 хиляди смъртни случая на година в Европа.


Един от големите проблеми при борбата с бактерията Легионела, причиняваща тежкия вид пневмония, е, че е силно резистентна към повечето методи за дезинфекция на водите. „Oxiperm Pro работи с хлорен диоксид, като по този начин елиминира Легионелата, бори се с натрупването на биофилм по вътрешните стени на тръбите и осигурява остатъчен ефект, дори в мъртвите участъци от мрежата или когато потреблението на вода е нулево или ниско“, посочиха от Адара Инженеринг, оторизиран дистрибутор на Grundfos у нас. Системата на датския производител носи и всички предимства на хлорния диоксид пред останалите химични методи за обеззаразяване – ефективен е в широки граници на pH и не променя вкуса, мириса и цвета на водата.


Oxiperm Pro е с компактен дизайн, който включва:


 - Резервоари за натриев хлорид и хлороводород, от които се получава активният газ;

 - Дигитална система за дозиране, наличието на която фактически елиминира риска от предозиране;

 - Система за мониторинг и измерване на остатъчния хлор.Три са вариантите, в които се предлага Oxiperm Pro:


OCD-162: Хлорният диоксид се произвежда от разредени разтвори на натриев хлорид (7.5%) и солна киселина (9%). Налични са четири нива на мощност, произвеждащи съответно 5, 10, 30 или 60 g/h ClO2. Този капацитет е достатъчен за третиране до 150 m3/при максимално допустима концентрация от 0.4 mg/ClO2.


OCD-164 и ODD-164: Използват се разредени разтвори на натриев хлорит (NaClO2) и солна киселина (HCl). Системата се предлага с различни капацитети: от 120 g/h до 10 kg/h ClO2.


OCG-166: За производството на хлорен диоксид се използва хлорен газ (Cl2) и разреден натриев хлорит (NaClO2). Предлага се с производителност до 10 kg/h ClO2.Следете и следващите материали на Инженер.bg по темата, в които от Адара Инженеринг ще ни разкажат за конкретни приложения, в които са интегрирани системите Oxiperm Pro.


Повече информация за Адара Инженеринг ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Адара Инженеринг, pixabay.com

Още от Пречистване на питейни води