Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

Чисти води за индустрията със системите за обратна осмоза на Fluxtek Europe от Хидро-Хикс-България


Обратната осмоза е процес, при който чрез полупропусклива мембрана се отстраняват йони, молекули или по-големи частици от водата, включително вируси и бактерии. Пречистването по тази технология намира приложения във все повече промишлени отрасли, а най-актуалното ѝ приложение е може би третирането на солена вода, така че да стане годна за питейно-битови или индустриални нужди. Днес ще ви представим индустриалните системи за обратна осмоза на европейския производител Fluxtek Europe, които са и част от портфолиото на Хидро-Хикс-България. Ето какво научи Инженер.bg за тях от българската компания.„Инсталациите за обратна осмоза от серия В на нашия партньор Fluxtek Europe са подходящи за добив на вода както за питейно-битово водоснабдяване, така и за индустриални и/или полуиндустриални процеси, а производителността им е от 200 l/h до 8000 l/h“, заявиха от Хидро-Хикс-България.


Моделът B-LP е предназначен за обработка на води с ниска соленост, докато моделите B-HP и B-MP са проектирани за пречистване на вода със соленост съответно до 3000 ppm и до 1500 ppm. Мембраната на B-LP и на B-MP може да бъде с размер 2.5" или 4", а на B-HP – 4" или 8".


Ето и кои са основните компоненти на системите за обратна осмоза от серия В:

 - Модул за микрофилтрация на частици с големина над 5 µ;

 - Превключвател за минимално налягане;

 - Вертикална помпа за високо налягане от неръждаема стомана;

 - Месингов входящ соленоид;

 - Месингово соленоидно задвижване;

 - Манометър на входящото налягане;

 - Манометър на помпата;

 - Уред за измерване на отхвърлените соли;

 - Дебитомер за пречистеното количество вода;

 - Дебитомер за непропуснатото водно количество;

 - Дебитомер за рециркулиращата вода;

 - Уред за измерване на проводимостта на пречистената вода;

 - Регулатор на потока на непропуснатата вода;

 - Електрически програматор модел RO-HW2;

 - Старт/стоп контролна кутия;

 - Конструкция за инсталацията от неръждаема стомана.В инсталациите са вградени и тръбопроводи за ниско (PVC-PN16) и високо налягане (неръждаема стомана от тип 316). Освен това е възможно моделите да бъдат оборудвани и с допълнителни опции като: система за промиване; система за смесване; PLC UNITRONICS M91 автоматичен програматор; измерване на проводимостта, редокс потенциала и РН на входящата вода“, посочиха от Хидро-Хикс-България.


Повече информация за Хидро-Хикс-България ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Fluxtek Europe, pixabay.com

Още от Пречистване на питейни води