Новини

 • Чиста вода за гостите на райския остров Мавриций с оборудване на ProMinent

  Чиста вода за гостите на райския остров Мавриций с оборудване на ProMinent

  Мултикултурен, демократичен, пъстър – Мавриций е наричан райския остров, а пред целия свят той е олицетворение на африканската история на успеха. Разбира се, туризмът на острова цъфти, като предлага несравними екзотични и луксозни изживявания. А доволни клиенти се печелят освен с природа и с високо качество на услугите. Ето защо едно от предпочитаните места за настаняване – The Trou aux Biches Resort & Spa, се доверява на оборудването на ProMinent, за да осигури чиста вода за басейните и стаите на своите гости.

 • Дезинфекцията е финалният и най-важният етап при третирането на питейни води

  Дезинфекцията е финалният и най-важният етап при третирането на питейни води

  Френска поговорка гласи: „Ние откриваме колко ценна е водата, чак когато кладенецът е празен“. И в съвремието ни тя все повече затвърждава истинността си. Ето защо отговорното отношение към безценния ресурс е от значение във всяка област на дейност. Решенията включват съвместими помежду си компоненти за дозиране на хлор и устройства за анализ и предупреждение. Повече за дезинфекцията като последен етап от обработката, Инженер.bg коментира с експертите от Вентех – специализирана българска инженерингова компания в сферата на водообработката.

 • Унгарският парламент разчита на чиста питейна вода благодарение на оборудване от Oventrop

  Унгарският парламент разчита на чиста питейна вода благодарение на оборудване от Oventrop

  Столицата на Унгария – Будапеща, е една от най-интересните и красиви европейски столици. Разделена на две от река Дунав, тя обединява два исторически града, разположени върху двата бряга на реката – хълмистия Буда и равнинния Пеща. Те са свързани с верижен мост от 19 век, от който се разкрива чудесна гледка към величествената сграда на унгарския парламент. Една постройка в неоготически стил, която респектира със своите размери и изящна архитектура. При изграждането на сградата, още от самото начало е заложено не само на визия, но и на внедряването на актуални за времето технически решения, които постепенно са обновявани. При една от последните модернизации на водоснабдителната система на парламента, сред избраните продукти са и регулиращите вентили Aquastrom C и T plus на доказания европейски производител Oventrop.

 • San Alfonso del Mar – най-големият плувен басейн в света се намира в Чили. Вижте как се пречиства водата му

  San Alfonso del Mar – най-големият плувен басейн в света се намира в Чили. Вижте как се пречиства водата му

  Свежест и мирис на сол... Усетихте ли го вече – морския бриз, който примамливо ви кани към тюркоазените води? Но можем ли да получим едновременно простора на морската шир и сигурността и удобството на плувния басейн? Да – вече можем, благодарение на уникална, иновативна и екосъобразна технология за изграждане на изкуствени водни басейни – плод на пионерите от Crystal Lagoon. Днес ви разказваме за най-големия плувен басейн в света – San Alfonso del Mar, който се намира в гр. Алгоробо, Чили.