Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

 • ТермоДизайнТотал: Многослойните тръби Henco – изключително хигиенно решение за водопровод

  ТермоДизайнТотал: Многослойните тръби Henco – изключително хигиенно решение за водопровод

  „Водата е живот! Ето защо заслужава само най-добрите материали, които да я доведат до домовете ни“, в това вярват експертите от доказаното българско дружество ТермоДизайнТотал, специализирано в областта на ВиК и ОВК решенията. В днешния материал ще ви разкажем за белгийските тръбни системи Henco, чиито официален представител у нас е именно ТермоДизайнТотал. Ето какво прави материалите на Henco уникални и ги нарежда сред най-хигиенните системи за питейна вода на пазара.

 • Вижте безконтактните и интелигентни решения на Grohe за безопасни санитарни помещения – от Юроком 2000

  Вижте безконтактните и интелигентни решения на Grohe за безопасни санитарни помещения – от Юроком 2000

  „Потребителите търсят все по-интелигентни решения за подобряване на хигиената у дома. Ето защо частната и публичната архитектура следва да се насочи към базиран на здравето подход, който да се справя с повишените хигиенни нужди“, коментираха пред Инженер.bg от утвърденото българско дружество Юроком 2000. Фирмата е партньор на световно доказания производител на санитария Grohe, който в последните години разработи специално портфолио за съвременните безконтактни решения за бани и кухни.

 • АкваКом Електроникс: Мароко използва обезсолена морска вода благодарение на инсталациите от inge

  АкваКом Електроникс: Мароко използва обезсолена морска вода благодарение на инсталациите от inge

  „През януари 2019 г. нашият партньор inge, световен лидер в областта на технологиите за ултрафилтрация, спечели една от най-големите поръчки в историята си до сега“, обявиха за Инженер.bg от АкваКом Електроникс, утвърдена българска компания в областта на водообработката. Сделката с inge е за доставка на оборудване за голяма станция за обезсоляване на морска вода, която служи за питейно-битови нужди и напояване в района на град Агадир, Мароко.

 • Вижте защо Люксембург пречиства питейната си вода с помощта на дозиращо оборудване от ProMinent

  Вижте защо Люксембург пречиства питейната си вода с помощта на дозиращо оборудване от ProMinent

  С площ от само 2586.4 кв. км и население 613 894 човека, Великото херцогство Люксембург се нарежда сред най-малките суверенни държави в Европа. Затова пък е наричано „малката Швейцария“ и днес играе важна роля в структурата на Европейския съюз. В днешния материал ще обърнем внимание на това как се третира и пречиства питейната вода в една държава с изключително висок жизнен стандарт, а повече за това ни разказаха от ПроМинент.

 • Хидро-Хикс-България: Град в Дания се довери на UV инсталации за пречистване на вода от Eurowater

  Хидро-Хикс-България: Град в Дания се довери на UV инсталации за пречистване на вода от Eurowater

  В много от страните от Европейския съюз, а и по целия свят се изискват две независими една от друга хигиенни бариери, които да осигурят качеството на питейната вода, подавана във водоснабдителните мрежи. Често това се налага при наличие на специфично микробиологично замърсяване. Ето защо днес ще Ви запознаем с едно от възможните решения в подобна ситуация – цялостните UV системи за пречистване на Silhorko-Eurowater.

 • Чиста вода за гостите на райския остров Мавриций с оборудване на ProMinent

  Чиста вода за гостите на райския остров Мавриций с оборудване на ProMinent

  Мултикултурен, демократичен, пъстър – Мавриций е наричан райския остров, а пред целия свят той е олицетворение на африканската история на успеха. Разбира се, туризмът на острова цъфти, като предлага несравними екзотични и луксозни изживявания. А доволни клиенти се печелят освен с природа и с високо качество на услугите. Ето защо едно от предпочитаните места за настаняване – The Trou aux Biches Resort & Spa, се доверява на оборудването на ProMinent, за да осигури чиста вода за басейните и стаите на своите гости.

 • Дезинфекцията е финалният и най-важният етап при третирането на питейни води

  Дезинфекцията е финалният и най-важният етап при третирането на питейни води

  Френска поговорка гласи: „Ние откриваме колко ценна е водата, чак когато кладенецът е празен“. И в съвремието ни тя все повече затвърждава истинността си. Ето защо отговорното отношение към безценния ресурс е от значение във всяка област на дейност. Решенията включват съвместими помежду си компоненти за дозиране на хлор и устройства за анализ и предупреждение. Повече за дезинфекцията като последен етап от обработката, Инженер.bg коментира с експертите от Вентех – специализирана българска инженерингова компания в сферата на водообработката.

 • Унгарският парламент разчита на чиста питейна вода благодарение на оборудване от Oventrop

  Унгарският парламент разчита на чиста питейна вода благодарение на оборудване от Oventrop

  Столицата на Унгария – Будапеща, е една от най-интересните и красиви европейски столици. Разделена на две от река Дунав, тя обединява два исторически града, разположени върху двата бряга на реката – хълмистия Буда и равнинния Пеща. Те са свързани с верижен мост от 19 век, от който се разкрива чудесна гледка към величествената сграда на унгарския парламент. Една постройка в неоготически стил, която респектира със своите размери и изящна архитектура. При изграждането на сградата, още от самото начало е заложено не само на визия, но и на внедряването на актуални за времето технически решения, които постепенно са обновявани. При една от последните модернизации на водоснабдителната система на парламента, сред избраните продукти са и регулиращите вентили Aquastrom C и T plus на доказания европейски производител Oventrop.

 • San Alfonso del Mar – най-големият плувен басейн в света се намира в Чили. Вижте как се пречиства водата му

  San Alfonso del Mar – най-големият плувен басейн в света се намира в Чили. Вижте как се пречиства водата му

  Свежест и мирис на сол... Усетихте ли го вече – морския бриз, който примамливо ви кани към тюркоазените води? Но можем ли да получим едновременно простора на морската шир и сигурността и удобството на плувния басейн? Да – вече можем, благодарение на уникална, иновативна и екосъобразна технология за изграждане на изкуствени водни басейни – плод на пионерите от Crystal Lagoon. Днес ви разказваме за най-големия плувен басейн в света – San Alfonso del Mar, който се намира в гр. Алгоробо, Чили.

Още от Пречистване на питейни води