Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Вижте защо Люксембург пречиства питейната си вода с помощта на дозиращо оборудване от ProMinent

 

      


С площ от само 2586.4 km² и население 613 894 човека, Великото херцогство Люксембург се нарежда сред най-малките суверенни държави в Европа. Затова пък е наричано „малката Швейцария“ и днес играе важна роля в структурата на Европейския съюз. В днешния материал ще обърнем внимание на това как се третира и пречиства питейната вода в една държава с изключително висок жизнен стандарт, а повече за това ни разказаха от ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ, част от лидера в дозиращото оборудване ProMinent.

 

 

Разположен в сърцето на Западна Европа, Люксембург е мултикултурна и мултиезична страна, която съчетава в перфектна симбиоза традиции и история с най-модерното от съвременния свят. Над 35% от населението са чужденци, най-многобройни от които са португалците, следвани от французи, италианци, белгийци и германци. Официалните езици са цели три – люксембургски, френски и немски, но се говорят също английски и португалски. Люксембург, заедно с Брюксел и Страсбург, са ключовите локации за европейската общност. Именно тук са Европейският съд, Европейската сметна палата, Секретариатът на Европейския парламент, Европейската инвестиционна банка, Европейският инвестиционен фонд и Европейският механизъм за стабилност.

 

Името на Люксембург първоначално било Lucilinburhuc – в превод „Малка крепост“. Днес страната привлича туристи с многобройните си замъци и крепости.


Люксембург е една от най-богатите държави в света, която предлага и високи доходи. Това е причина много хора да работят в нея, живеейки в съседните страни и пътувайки ежедневно. Данъчните облекчения от своя страна са причина редица големи международни компании да избират Люксембург за свое седалище. Нарастващото население означава и растящи количества вода за питейно-битови нужди. 


Още през 50-те години на миналия век в местността над люксембургския град Esch-sur-Sûre е построен воден резервоар, който да обезпечава питейните нужди на част от миниатюрната държава. Съоръжението е с водно огледало 3.8 km² и събира вода от водосборна площ 428 km². Чрез резервоара се захранва 80% от населението на Люксембург. Местният оператор SEBES има задачата да преработва водата така, че тя да е годна за употреба, а избраната технология включва филтриране и дезинфекция с натриево-калциев хипохлорит.


„Предизвикателството в тази дейност идва с нуждата от непрекъснато дозиране на малки количества от този агресивен и газообразен химикал при налягане от 25 bar, при условие, че повечето помпи, подходящи за такова приложение, издържат на налягане до 16 bar”, обясниха от ПроМинент. „Ето как SEBES се доверява на електромагнитната дозираща помпа ProMinent delta® – единствената помпа в този ценови сегмент, която отговаря на всички зададени критерии“, посочиха още от ПроМинент.


 


За електромагнитната дозираща помпа ProMinent delta


Благодарение на електромагнитното задвижване optoDrive® и интегрираната функция за наблюдение optoGuard®, моделът може да поддържа постоянно и прецизно дозиране на опасния химикал от 3 l/h. Образуването на мехурчета може да бъде потиснато с бавен смукателен ход без нужда от допълнителни аксесоари, като се регулират прецизно смукателния и нагнетателния поток чрез управлението optoDrive®, като по този начин се осигурява защита от кавитация. Системата за управление optoGuard® осигурява автоматично откриване и елиминиране на въздушни мехурчета.


 

Дозировъчната глава е изработена от плексиглас, устойчив на натриево-калциев хипохлорит.


Повече информация за ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: ProMinentpixabay.com

Още от Пречистване на питейни води