Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Хидро-Хикс-България: Град в Дания се довери на UV инсталации за пречистване на вода от Eurowater

 


В много от страните от Европейския съюз, а и по целия свят се изискват две независими една от друга хигиенни бариери, които да осигурят качеството на питейната вода, подавана във водоснабдителните мрежи. Често това се налага при наличие на специфично микробиологично замърсяване. Ето защо днес ще Ви запознаем с едно от възможните решения в подобна ситуация – цялостните UV системи за пречистване на Silhorko-Eurowater. Повече за тях разказаха пред Инженер.bg от утвърденото българско дружество Хидро-Хикс-България, което е и дългогодишен партньор на производителя у нас.Проектът, на който ще се спрем, е реализиран в гр. Одензе, Дания. Ултравиолетовите инсталации за пречистване на води там са предвидени за общо 11 обекта с чисто превантивен характер. „Всяка година повече от 9 млн. куб.м. чиста питейна вода се доставят на 171 000 потребители. Silhorko-Eurowater е доставила и монтирала всички UV инсталации и е сключила дългосрочно споразумение за поддръжка“, поясниха от Хидро-Хикс-България.

 

UV системите са от тип Spektron – с лампи с ниско налягане. Техен производител е немската компания Wedeco, един от световните лидери в този тип оборудване. „UV лампите с ниско налягане Ecoray® се отличават с ниска консумация на енергия и 14 000 часа гаранция за работа. Консумацията на енергия е адаптирана към текущия поток с помощта на контрол на интензивността Optidose“, посочиха още от българското дружество.


 

Инсталираните системи за UV пречистване в датския град са оборудвани с автоматична система за почистване, която осигурява доброто състояние на кварцовите тръби. Управлението им се извършва с контролен панел с удобен за употреба сензорен екран и комуникация чрез Profibus DP.

 

Освен на Silhorko-Eurowater, Хидро-Хикс-България е единствен оторизиран представител за българския пазар и на Hydro-X A/S. Фирмата е още официален дистрибутор и на Euraqua Europe, част от Pollet Water Group, и Etatron D.S. Доказаното българско дружество е специализирано във внос, доставка, шеф-монтаж, пълна инженерингова и консултантска дейност, сервиз и обучение в областта на водообработката за енергийния сектор и промишлеността.


 

Повече информация за Хидро-Хикс-България ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: eurowater.com, Хидро-Хикс-България

Още от Пречистване на питейни води