Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Чиста вода за гостите на райския остров Мавриций с оборудване на ProMinent


Мултикултурен, демократичен, пъстър – Мавриций е наричан райския остров, а пред целия свят той е олицетворение на африканската история на успеха. Разбира се, туризмът на острова цъфти, като предлага несравними екзотични и луксозни изживявания. А доволни клиенти се печелят освен с природа и с високо качество на услугите. Ето защо едно от предпочитаните места за настаняване – The Trou aux Biches Resort & Spa, се доверява на оборудването на ProMinent, за да осигури чиста вода за басейните и стаите на своите гости. „Проблеми като натрупване на биофилм, Легионела и други органични замърсявания във водоснабдителната система не съществуват, благодарение на комплексния подход на ProMinent”, съобщиха за Инженер.bg от ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ.


 

Trou aux Biches Resort & Spa се намира на северозападния бряг на Мавриций, до един от най-красивите плажове в света. Гостите могат да избират между 240 шале-апартамента във формата на полумесец, 27 частни вили насред буйна тропическа градина и 66 апартамента на плажа отпред. „По време на мащабно обновяване преди няколко години, хотелските системи бяха модифицирани и няколко басейна бяха разширени. Вярвате или не – в момента в комплекса функционират 110 басейна и девет езера“, разказаха от дружеството на ProMinent, опериращо у нас.


Безопасната работа на толкова голям брой басейни е един от решаващите фактори за успеха на целия хотел. Именно затова ръководството на Trou aux Biches разчита на усъвършенстваната технология за обработка и дезинфекция на водата на ProMinent. В края на реновацията на комплекса всички басейни и водоеми вече са снабдявани с кристално чиста вода, отговаряща на високите хигиенни изисквания, характерни за такъв тип съоръжения.


Официалните езици на остров Мавриций са английски и френски, но се говорят и маврицийски креолски, бихари, хинди и тамилски.


Държавната независимост на острова е обявена на 12 март 1968 г.

 

Обхватът на доставката на ProMinent включва различни системи, които служат за обезсоляване на морска вода, пречистване на водата във водопроводната мрежа, мониторинг и контрол на параметрите на водата в спа съоръженията и басейните. Компанията е произвела и внедрила:


 - 200 броя дозиращи помпи Beta и 14 броя дозиращи помпи gamma/L;

 - 2 броя обезсоляващи системи, всяка от които може да се справи с 250 m³ на ден;

 - 4 системи с хлорен диоксид Bello Zon CDVc;

 - По една от системите за електролиза от моделите CHLORINSITU III и CHLORINSITU IV;

 - 6 измервателни и контролни системи DULCOMARIN II;

 - Сензори, клапани, инжектори и разходомери.


„Bello Zon CDVc е решението, което предпазва водата в луксозния хотел от замърсявания. Този модел е подходящ за обработка на средноголеми обеми вода, като осигурява надеждна, постоянна и безопасна дезинфекция с хлорен диоксид“, посочиха от ПроМинент. А ето и какви са останалите предимства на системата:


- Максимална експлоатационна безопасност и чистота на CIO2, благодарение на реакторите от PVDF и помпи с мониторинг на дължината на хода;

- Интегрирана технология за измерване и контрол;

- Интегрирано съхранение на всички работни параметри и измерени стойности;

- Автоматичен мониторинг на работните параметри и интервалите за поддръжка

 - Лесна и безопасна работа, благодарение на ясната навигация.


„В резултат на проекта е повишено цялостното ниво на хотела. Безопасността на плуващите е повишена, тъй като съдържанието на хлор е минимизирано, благодарение на прецизни измервателни, мониторингови и контролни системи. Допълнително, изключително усъвършенстваната система за разпределение на натриево-калциевия хипохлорит в отделните басейни елиминира риска от натрупване на хлорен гранулат и намалява риска за служителите“, коментираха още от българското дружество.


Мавриций е бил дом на изчезналата птица додо. 

Видът  е достигал височина 1 m, тегло от 18-20 kg и не е можел да лети. Птицата додо снасяла само по 1 яйце годишно.

Повече информация за ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: ProMinent, Trou aux Biches Resort & Spa, pixabay.com

Още от Пречистване на питейни води