Създайте свой онлайн магазин в MerchantPro и продавайте успешно и със стил!

Статии

Имате визия за бъдещето? С ВСУ „Любен Каравелов“ ще споделяме възможности за реализация

29.04.2020 г.

Имате собствена  визия за бъдещето на заобикалящата ни среда? Мечтаете за свобода и възможност да изразите своята креативност, характер и стил? Искате да работите по обществено значими проекти и да оставите траен отпечатък върху архитектурното ни наследство? Заедно с Висше строително училище (ВСУ) „Любен Каравелов” ще споделяме възможности за кариера в областта на строителството и архитектурата. ВСУ е поредното утвърдено учебно заведение, което се присъедини към Академична борса на Борса.bg. За дългогодишната му история и възможностите за реализация, които предлага, ще Ви разкажем в следващите редове…ВСУ „Любен Каравелов“ е наследник на специализираното военно инженерно строително училище, създадено през далечната 1938 г. с указ на Цар Борис III. По онова време подготовката на учениците се е извършвала по учебен план, който е включвал цели 33 учебни дисциплини с хорариум от 834 часа, групирани в няколко учебни цикъла: военна, инженерна, трудово-техническа и специална подготовка.

 

През годините учебното заведение е преминало през различни периоди и форми на съществуване – школа, средно, полувисше и висше учебно заведение. В наши дни ВСУ „Любен Каравелов” подготвя висококвалифицирани строителни кадри от всички образователно-квалификационни степени – професионален бакалавър, бакалавър, магистър и доктор.

 

Какви са възможностите за обучение в учебното заведение?


Желаещите да се обучават във ВСУ „Любен Каравелов“ могат да избират между разнообразни специалности. Учебното заведение предлага бакалавърски програми по специалностите „Строителство на сгради и съоръжения“, „Строителен мениджмънт“, „Строително инженерство“, Строителство и архитектура на сгради и съоръжения“, както и „Защита на населението (Строителна, пожарна и аварийна безопасност)“.

 


ВСУ  предлага да надградите своите знания в множество магистърски програми, сред които „Строителни конструкции“, „Технология на строителните производства“, „Управление на инвестиционни проекти“, „Технология и управление на строителството“, „Архитектура“, „Опазване на архитектурното наследство“, „Дизайн“, „Урбанизъм“, „Ландшафтна архитектура“, „Управление на недвижимости“ и „Защита на населението (Строителна, пожарна и аварийна безопасност)“.

 

Учебното заведение притежава лицензиран Центърът за професионално обучение. В него можете да получите професионално обучение в областта на строителството с придобиване на степен на професионална квалификация по цели 10 професии и 29 специалности.


ВСУ „Любен Каравелов“ вече стартира своята кандидат-студентска кампания онлайн. Изпитите ще се провеждат в периода от април до септември 2020 г. Започнете да градите своето бъдеще сега! Заявете своята кандидатура като попълните онлайн формуляра ТУК

 

Висшето строително училище притежава богата учебно-материална, информационна и спортна база, благодарение на която може да предложи висококачествена подготовка на своите възпитаници и всичко необходимо за техните нужди по време на следването.


 

Учебното заведение развива партньорства за устойчиви резултати с престижни компании и институции от България и Европа, което позволява обмена на добри практики и стандарти в областта на обучението и професионалното развитие на студентите.

 

Радваме се, че Инженер.БГ също е част от партньорите на учебното заведение. Екипът ни пожелава успешна кандидат-студентска кампания и ползотворни бъдещи съвместни инициативи!


Повече информация за Висше строително училище (ВСУ) „Любен Каравелов”, както и за новите проекти и инициативи на учебното заведение, бихте могли да намерите в микросайта в Борса.bg.


Ако искате да изградим микросайт и на вашия университет/гимназия и да информираме бъдещите инженери и средни техници за вашите инициативи, нови специалности и програми за дуално обучение, ще се радваме да ни пишете на info.engineer.bg@gmail.com или да ни се обадите на 0886 12 65 20. Очакваме ви!


Източник на снимковия материал: ВСУ „Любен Каравелов”

Новини

 • Содибул: Създавайте сложни шприцформи със серията OPM на Sodick, обединяваща 3D принтер и високоскоростна фреза

  Содибул: Създавайте сложни шприцформи със серията OPM на Sodick, обединяваща 3D принтер и високоскоростна фреза

  Разработвайки машините OPM250L и OPM350L, които съчетават в себе си 3D принтер и високоскоростна фреза, японската компания Sodick предостави на потребителите завършено технологично решение тип „всичко в едно“. „Серията OPM включва иновативни производствени системи, способни да създават метални шприцформи за отливки от пластмаса, състоящи се само от една част, като съществено променя начина на тяхното производство“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Содибул.

 • AquaThermica – термопомпен бойлер с автоматичен цикъл против Легионела и самодиагностична система на Теси

  AquaThermica – термопомпен бойлер с автоматичен цикъл против Легионела и самодиагностична система на Теси

  Термопомпените системи могат ефективно да осигурят както отопление, така и битова гореща вода (БГВ). За да задоволи нуждите от висококачествено решение и в тази пазарна ниша, доказаният български производител на отоплителна техника Теси включи в продуктовото си портфолио специални модели, разработени именно за това конкретно приложение. AquaThermica e термопомпен бойлер от тип „въздух-вода“ с възможност за работа с възобновяеми източници на енергия.

 • ETI: Как се свързват импулсните релета MR-41 и MR-42?

  ETI: Как се свързват импулсните релета MR-41 и MR-42?

  Импулсните релета с функция „памет” се използват за управление на различно оборудване чрез импулсни сигнали. Те намират приложение в промишлеността, при автоматизация на процесите, а също така и в битови електрически инсталации. „Релетата са с модулен дизайн за монтаж върху DIN шина. Предлагат се в две изпълнения: за универсално захранване от 12 V до 240 VAC/DC и за монофазно захранване 230 VAC”, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на утвърдения производител на електрооборудване ETI Elektroelement.

Интервю

 • Инж. Цветелина Чобанова от Юроком 2000: Искам да съм част от проекти, с които да се гордеем като компания

  Инж. Цветелина Чобанова от Юроком 2000: Искам да съм част от проекти, с които да се гордеем като компания

  „Никога не съм съжалявала за избора си да стана инженер. Техническото обучение ми даде точен и прецизен поглед. Също така ме научи да разсъждавам логически и взаимосвързано“, коментира пред Инженер.bg една дама, която държи на думата си и обича да следва „случайностите на съдбата – Цветелина Чобанова от Юроком 2000. А какви са били детските ѝ мечти и как духът на тийнейджър-бунтар я е накарал все пак да избере Техническия университет, можете да научите в днешния материал.