Дискусии / Позиции

ИМИ Сърбия – шест месеца след официалния старт на производството

23.05.2019 г.

In Serbian На 28 септември 2018 г. в Ниш, Сърбия, бе открита третата бизнес единица (БЕ) на Интегрейтид Микро-Електроникс България (IMI България), част от глобалния производител на електронни модули за автомобилната индустрия Integrated Micro-Electronics (IMI). „Само за шест месеца ние успяхме да изградим отличен екип и да постигнем 100% успеваемост при валидизиране от страна на нашите клиенти: Valeo, Brose и Al. Бих искал да изкажа и специални благодарности към колегите от IMIБългария, които взеха активно участие в стартирането на новото подразделение и допринесоха много със своите знания и подкрепа“, коментира за Инженер.bg г-н Радослав Георгиев, ръководител БЕ ИМИ Ниш.Месец след откриването успешно премина сертификацията по ISO 14001, след което производството в Ниш стартира директно с масово производство. „ИМИ Сърбия получи официална похвала от страна на Valeo за първия съвместен и отлично реализиран в срок проект за BMW F54. Също така, успешно беше трансфериран проект от ИМИ 2 за управление на чистачки отново с клиент Valeo“, разказва г-н Георгиев.


Първите шест месеца ИМИ Ниш постигна 96% навременни доставки към всички клиенти. „Това показва спечелено доверие от страна на клиентите и достигането на високо ниво на клиентска удовлетвореност. Бизнес подразделението е изградило и поддържа отлични взаимоотношения със сръбските власти. Не на последно място, в неговата дейност е и успешното внедряване на QRQC методологията на всички нива в организацията на производството. През 2019 г. подразделението в Ниш очаква да достигне оборот от 10 милиона евро, като прогнозите за 2020 г. са за 30 милиона евро“, коментираха от Интегрейтид Микро-Електроникс България.


„Такъв ръст в продажбите неизменно крие редица рискове, свързани с качеството на продукцията, спазването на сроковете на доставка и други, като основна роля за успеха ще изиграят служителите на компанията. Към момента екипът на ИМИ Сърбия наброява 100 човека, но през следващите 12 месеца очакваме техният брой да се увеличи на 250, а до 2028 г. да бъде около 1250 човека“, казва още г-н Георгиев.Служителите са най-важният елемент на всяка организация, затова успехът неизменно се крепи на правилния подбор на персонала и на създаването на оптимална фирмена култура. „През следващите 12 месеца ще бъде сформиран ръководният състав на ИМИ 3. През второто тримесечие стартира и масовото производство на AL VW30, като успешната реализация на проекта е от първостепенно значение за ИМИ Сърбия, тъй като прогнозите са AL да стане един от ключовите клиенти на компанията“, споделя Радослав Георгиев.


В плановете на бизнес единицата фигурира и внедряването в производството на спирачки за камиони за Haldex, която е нов клиент за ИМИ. „Това е продукт, с който ще навлезем в системите за безопасност, където постигането на производство с 0% дефекти вече не е само цел, а задължително условие“, добавя г-н Георгиев.През 2019 г. се очаква и стартирането на проекти за Brose – клиент, който има решаваща роля за ръста на ИМИ България през последните години.


Повече информация за Интегрейтид Микро-Електроникс България, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Интегрейтид Микро-Електроникс България

Още от Електротехника