Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Събития

ТУ-София отвори врати за среща на младите специалисти с водещи работодатели от цялата страна

29.10.2018 г.

За тринадесета поредна година Технически университет – София се превърна в проводник за кариерно израстване и реализация на студентите и младите специалисти, осигурявайки им директен контакт с едни от най-изявените и конкурентни производители у нас. Традиционното изложение за работодатели „Дни на кариерата“ се състоя в три поредни дни – 23-ти и 24-ти октомври в ТУ-София, а на 25-ти октомври във филиалите на университета в гр. Пловдив и гр. Сливен. Инженер.БГ бе сред основните медийни партньори на събитието и традиционно се включи с изложбен щанд. Как мина изложението през погледа на екипа ни вижте в следващите редове...


 

Началото на тазгодишното изложение бе дадено от г-жа Силвия Янева-Стоянова, директор на Център „Кариера и възпитаници (Алумни)“ на ТУ-София. „Традиция стана студентите на ТУ-София да правят първите си стъпки в кариерата именно от тази среща на образованието с бизнеса“, коментира г-жа Янева.


 

Приветствие към гостите отправи и член-кореспондент проф. д.т.н. Георги Михов, ректор на ТУ-София. „Преди 13 години „Дни на кариерата“ започна с около 20-на работодатели и шепа студенти. Днес броят на участниците е рекорден – близо 150, а изложението се провежда и във филиалите на ТУ-София в Пловдив и Сливен,“ заяви по време на откриването проф. Михов.


 

В „Дни на кариерата“ се включиха близо 150 представители от различни бизнес сектори, сред които: АББ България, Айгер Инженеринг, Бер-Хелла Термоконтрол, Интегрейтид Микро-Електроникс България, Киттнер Анлаген унд Машиненбау, Костал, Либхер-Хаусгерете Марица, Луфтханза Техник София, Мелексис, Метал Технолоджи Груп, ММ Механикс ГрупМонтюпе, Мултивак България Продакшън, РАИС, Райхле и Де-Масари България Пръдакшън, Сенсата Технолоджис България, Солтех, Стомана Индъстри, Строително оборудване, Фесто Производство, ЧЕЗ.

 

Възможности за професионална реализация представиха и Балев Корпорейшън, Бултек, EVN, Евромаркет, Zobele Group, Либхер Транспортейшън Системс Марица, MM Solutions, New Energy Pro, Сентера Тракия, Шнайдер Електрик и др.

 

Екипът на Инженер.БГ традиционно участва със свой изложбен щанд в градовете София и Пловдив, за да представи на студентите възможностите за стаж, работа и обучение, които могат да открият в Борса.bg. Представихме на специалистите по „Човешки ресурси“ и най-новия ни проект в BalkanEngineer.com, а именно специализирано приложение за обяви за работа, целящо привличането на добре подготвени технически специалисти от съседните държави – Сърбия и Македония, при това говорейки на родния им език.

 


Сърдечно благодарим на Център „Кариера и възпитаници (АЛУМНИ)“, и по-специално на г-жа Силвия Янева-Стоянова за възможността да се включим в тази чудесна инициатива, както и за прекрасното партньорство!

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от Електротехника