Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Събития

B2N: Вече можете да се регистрирате за второто издание на Балканската конференция за 3D принтиране Additive Days

21.08.2019 г.

In Macedonian   In Serbian


 

 


Регистрацията за второто издание на балканската конференция за 3D принтиране Additive Days вече е активна! Събитието ще се проведе между 4-ти и 6-ти октомври т.г. в Sofia Tech Park и си поставя за цел да опровергае представите за „научно-фантастичните“ характеристики на 3D технологията, които често ѝ приписват. „През последните години чухме много истории за това как 3D принтирането променя света. Все още обаче, липсва знание за това как да впрегнем тези възможности. Именно тези теми искаме да засегнем и да се впуснем заедно в последните реални приложения на технологиите по света и у нас“, коментираха за Инженер.bg от компанията-организатор на събитието B2N.


 

Все още ли 3D технологиите са толкова вълнуваща тема или вече отдавна са се превърнали в „Приказки от 1001 нощ“? Продължават ли историите за 3D принтирани къщи и сърца да звучат като научна фантастика? Да си принтираш каквото и да е с натискането на един бутон определено звучи вълнуващо, но и твърде невероятно, нали? 3D принтирането има истински полезни приложения и може би вече е време да се заемем с тях, но дали не е твърде рано да говорим за ползите за обикновения потребител?


 

Такива въпроси стоят пред организаторите на Additive Days. Събитието ще се проведе между 4 и 6 октомври под мотото „Beyond the hype“ в Sofia Tech Park. То ще е разделено в няколко отделни формата, насочени към различни аудитории, така че всеки – от представителите на бизнеса до феновете на технологиите – да получи информацията и отговорите, които го вълнуват.

 

Ако и вие с интерес следите 3D технологиите, не забравяйте да заявите своя безплатен достъп ОТТУК.

 

Лекционната част на конференцията ще се проведе на 4 и 5 октомври и ще представи лектори от цял свят, които ще споделят последните тенденции в технологиите, както и реални практически приложения. Изложбата ще продължи и на 6-ти октомври т.г.


 

Организаторите отново залагат на изложбен и демонстрационен панел, който заедно с уъркшоп занимания с водещи експерти от балканския полуостров, да доведе потребителите по-близо до приложенията на 3D принтирането.

 

„Тази технология ни дава възможност да произвеждаме само това, от което имаме нужда, но и по-важно: там, където имаме нужда, и когато имаме нужда“, споделя г-н Боян Пехливанов, управител на B2N, компанията-организатор на събитието.


 

Като тематика тази година конференцията се фокусира върху 4 ключови индустрии:

 - Инженерство – където 3D принтирането е водещ фактор за иновации още от самото си появяване;

 - Медицина – в която 3D принтирането прави здравеопазването достъпно във всяко кътче от света;

 - Дизайн – при който компании и университети комбинират иновативни технологии с традиционни материали, за да създават устойчиви конструкции и сгради;

 - Образование – в което 3D принтирането трансформира начина, по който студентите учат и работят заедно.

 

Детайлна информация за програмата и лекторите на събитието очаквайте скоро, а дотогава не пропускайте да се регистрирате за Additive Days 2019 ТУК.

 

Регистрацията е безплатна, но задължителна.

 

Актуална и подробна информация и новини за „Additive Days 2019: Beyond the Hype“ следете на уебсайта и фейсбук страницата на събитието.


Повече информация за B2N Ltd. / Би Ту Ен ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: B2N, Additive Days

Още от Електротехника