Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Внедрявания

Цялостно изпълнение на части „Електро“ и „Автоматизация“ в Холсим България – сред успешно изпълнените от САТ проекти

11.01.2019 г.

In SerbianСистеми Автоматика Технологии – САТ е утвърдена българска инженерингова компания с многогодишен опит в индустриалната автоматизация и множество успешно реализирани проекти у нас и в чужбина. Един от тях включва обновяване на електроинсталациите и автоматизиране на процесите в завода на Холсим България, който е част от световния лидер за производство на цимент, инертни материали и бетон LafargeHolcim, компания създадена чрез сливането на Holcim и Lafarge през юли 2015 г. „Горди сме, че успяхме да отговорим на високите изисквания на швейцарската група и независимо от кратките срокове и големия обем работа да изпълним всичко в предварително договорения срок“, информираха за Инженер.bg от САТ.„Благодарни сме на САТ за чудесно свършената работа в завода на Holcim в България. При изпълнението на проекта екипът на компанията успя да отговори изцяло на нашите стандарти за високо качество на изпълнение и показа висок професионализъм при въвеждането на цялата електросистема в експлоатация“, коментираха от LafargeHolcim.


Сред извършените от САТ дейности в завода на Холсим България са:

 - Проектиране и изграждане на разпределителна мрежа ниско напрежение (НН), в т.ч. окабеляване, инсталиране и въвеждане в експлоатация;

 - Проектиране и изграждане на система за автоматизация, базирана на компоненти на Siemens (Siemens S7 и WinCC);

 - Разработване на стандартен софтуер в съответствие със спецификацията на Holcim за системите на Siemens;

 - Интеграция на електрическо и механично оборудване в обща система;

 - Внедряване на дозиращи системи за суровия материал и за циментовите мелници;

 - Автоматизация на системата за смилане на въглища и обновяване на съществуващия повдигач/насипвач на въглища;

 - Автоматизация на захранващата система на пещта;

 - Автоматизация на циментово-разпределителната система;

 - Автоматизация на системата за смилане на цимент;

 - Автоматизация на системата за транспортиране на шлаката;

 - Автоматизация на оборудване за мониторинг на емисии;

 - Автоматизация на системата за впръскване на вода в охладителната кула.„Системи Автоматика Технологии – САТ ни доказаха, че са надеждният партньор, който може да изпълни цялостен инженеринг, проектиране, производство, програмиране, обучение, eлектроинсталация, супервизия, тестване и въвеждане в експлоатация на проекти „под ключ“ за автоматизация на различни процеси, машини, цехове и цели производствени линии“, отбелязаха в заключение от LafargeHolcim.


Повече информация за САТ ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: САТ, Holcim, Siemens

Още от Електротехника