Новини

Телетек Електроникс: Адресируемите мини модули SensoIRIS MINP M вече са с обогатени функционални възможности

11.12.2018 г.


Утвърденият български производител на сигнално-охранителна и пожароизвестителна техника Телетек Електроникс разшири функционалните възможности на адресируемите мини модули с един вход за свързване на външни устройства за управление SensoIRIS MINP M, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Отсега нататък нашите клиенти ще могат да се възползват от няколко допълнителни функции, които подобряват и разширяват приложението на тези модули“, допълниха от Телетек Електроникс.


SensoIRIS MINP са компактни модули с един вход/ключ. Тяхната роля е да следят и предават на контролния панел информация за състоянието на този вход – включен или изключен. „С добавените нови функции модулите SensoIRIS MINP M вече ще са в състояние да следят за прекъсване на връзката на входа и за настъпило късо съединение. Допълнително предимство е и добавеният EOL (End-of-Life) компонент“, поясниха от Телетек Електроникс.
 
Модулите SensoIRIS MINP са предназначени за вграждане в монтажните кутии на устройствата, при което те стават част от пожароизвестителна адресируема система, която поддържа комуникационен протокол ТТЕ.

 
В зависимост от приложението, SensoIRIS MINP може да бъде програмиран да се задейства при следните събития: детекция на газ, при свързването му към газ детектори; пожар – когато модулът е монтиран към пожарни детектори или други устройства за детекция на топлина и дим; паника – при свързване на модула към паник бутони или други сигнализиращи устройства, например в хотели, болници и др. Мини модулът може да бъде използван и само като вход, за което не се изисква допълнително програмиране. В този случай той се използва за управление на външни устройства.
 
Технически спецификации на SensoIRIS MINP:
 - Максимална консумация: 100 μA@27Vdc;
 - Максимално сечение на кабела: 2.5 mm²;
 - Размери: 43x25 mm;
 - Тегло: 12 g.

 
Повече информация за Телетек Електроникс АД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 
Източник на снимковия материал: Телетек Електроникс

Още от Електротехника