Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

B2N: Да посрещнем S5 Pro Bundle – най-новия член в семейството на холандския производител на 3D принтери Ultimaker

01.10.2019 г.

In Macedonian   In Romanian   In Serbian

Как бихте могли да увеличите осезаемо производителността и сигурността в 3D печата? С Ultimaker S5 Pro Bundle – коментират от фирма B2N. „3D принтерът на производителя Ultimaker е уникално производствено решение, което намира отговор на затрудненията в 3D печата при използване на разширен набор от материали. По този начин инженерите и дизайнерите получават повече свобода да се съсредоточат върху своята работа“, поясниха за Инженер.bg от българската компания, която е официален партньор на холандския производител у нас.


 

Ultimaker S5 Pro Bundle представлява конфигурация от три устройства, които са интегрирани за безпроблемно преодоляване на общите предизвикателства, свързани с обработката и съхранението на FFF (Fused Filament Fabrication) материали. Иновативният принтер прави по-лесно боравенето с приложенията за 3D печат, изискващи намесата на специалисти, и така осигурява реална бизнес стойност.

 

За да направи работния процес в 3D принтирането по-лесен и по-ефективен, Ultimaker S5 Pro Bundle разполага с:


 - Ultimaker S5 – настолен 3D принтер с голям работен обем, който възпроизвежда промишлени детайли с висока точност. Ultimaker S5 е цялостно професионално решение за 3D печат с висока производителност и надеждно двойно екструдиране;

 

 - Станция за материали с 6 клетки за макари и контролер, който автоматично превключва между материалите;

 

 - Air Manager – покривен корпус с адаптивен към материала EPA филтър.

 

Повече материали, по-безпроблемна обработка – с Ultimaker S5 Pro Bundle


Проектирано и тествано като автоматична машина за доставка на материали, устройството е оборудвано с 6 клетки за макари, които дават огромен капацитет за по-големи детайли, по-голям брой малки партиди или по-висока гъвкавост при настройката, което означава повече време за работа и по-малко ръчни операции.


Всяка клетка разполага с NFC и е съвместима с всички Ultimaker влакна (освен 350-грамовите), както и всички материали на други водещи марки с предварително зададени настройки в Ultimaker Cura Marketplace, включително стъклени или подсилени с въглерод материали. Приложими са и всички други нишки с дебелина 2.85 mm.


„Зареждането на материали за 3D печат се осъществява в 5 лесни стъпки. Тази задача, която преди отнемаше минути, сега се изпълнява за няколко секунди. А най-трудната част от зареждането на материала – намирането на края на нишката – се осъществява възможно най-просто и интуитивно“, посочиха от B2N.


 

С Ultimaker S5 Material Station времето, необходимо за работа с материали, намалява значително и позволява на специалистите да се захванат с по-важни задачи.

 

3D принтерът се грижи за всяка смяна на макарата преди, след и дори по време на задание за печат, така че да не е нужно да го извършва човешка ръка. „Той дори намалява разходите за консумативи, като може да започне да печата с използвана макара, без да създава притеснения дали тя ще бъде сменена в точното време. Резултатът? Безпрецедентна гъвкавост за най-широк спектър от приложения и 3D печат в режим 24/7, благодарение на материалната станция Ultimaker S5, която е проектирана, така че, дори да остане без надзор, сама да продължи своята работа“, добавиха в заключение от B2N.


 

Повече информация за B2N Ltd. / Би Ту Ен ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: B2N, Ultimaker

Още от Електротехника