Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

DTS – „Цифрови преносни системи“: Нови мултифункционални измерватели DIRIS A-40 за среда на IoT от Socomec

07.08.2019 г.

Socomec разработи нови многофункционални анализиращи устройства на параметрите на нисковолтови и високоволтови електрически мрежи. DIRIS A-40 са предвидени за панелен монтаж и са предназначени за измерване, мониторинг и отчитане на данните за консумираната енергия. „DIRIS A-40 са мултифункционални измерватели, които осигуряват на потребителя достъп до всички измерени величини, необходими за осъществяване на проекти за енергийна ефективност. Цялата тази информация може да бъде анализирана и дистанционно посредством използването на софтуера VERTELIS“, съобщиха за Инженер.bg от фирма DTS – „Цифрови преносни системи“, ексклузивен дистрибутор и сервизен център на Socomec за България.Новите устройства DIRIS A-40 предлагат набор от функции за измерване на напрежение, ток, мощност, електроенергия и качество на електроенергията. Те могат да извършват анализ както на еднофазен, така и на трифазен товар. Серията включва изпълнения, съвместими с IoT за автоматичен експорт на данни.Предимства на анализиращите устройства DIRIS A-40


Асистирана конфигурация


Помощникът за настройка ръководи потребителя стъпка по стъпка. Той открива и коригира също така грешки в конфигурацията. „Това съкращава наполовина от необходимото време за въвеждане в експлоатация и винаги осигурява надежден резултат“, поясниха от DTS – „Цифрови преносни системи“.


Интелигентни сензори


Интеграцията на DIRIS A-40 в нови и съществуващи електрически инсталации е възможна чрез три различни типа токови сензори – проходни токови сензори ТЕ, токови сензори с делимо ядро TR и гъвкави (Роговски) токови сензори TF.


Свързване с облак

Серията включва изпълнения, съвместими с IoT, които позволяват автоматично експортиране на данни за дистанционна обработка без ограничение във времето, разстоянието и срока за съхранение.


Съответствие със стандарта IEC 61557-12


„Референтният стандарт за устройства за измерване и мониторинг на работни характеристики (PMD) IEC 61557-12 гарантира високо ниво на производителността и удовлетворителни работни показатели на PMD в условията на околна среда, характерна за промишлена експлоатация и търговско отчитане на електроенергията“, допълниха от DTS – „Цифрови преносни системи“.


Дистанционен мониторинг на електрическа инсталация


Вграденото в серията DIRIS A-40 решение WEBVIEW-S позволява:


Измерване: 
 - Измерване на активна, реактивна и привидна енергия;
 - Архивен запис на направените измервания;
 - Графики на месечна, седмична, дневна или почасова база;
 - Автоматичен експорт на данни чрез FTPS във формат CSV.


Аларми:
 - Показване на аларми;
 - История на алармите.


Мониторинг:
 - Измерване на електрически показатели в реално време;
 - Преглед на данните като графики или таблици;
 - Анализ на качеството на електроенергията.Повече информация за DTS – Цифрови Преносни Системи ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: DTS – „Цифрови преносни системи“, Socomec

Още от Електротехника