Анализи / Техн. решения

Термомагнитни моторни прекъсвачи на Schneider Electric за управление и защита на електродвигатели от Филкаб

04.07.2017 г.

In Macedonian.   In Romanian.   In Serbian.Фирма Филкаб предлага инженерингови услуги и извършва комплексно обслужване, включително проектиране, изработване, доставка, монтаж и пуск на електрообзавеждане и автоматизация на обекти, линии и съоръжения за индустрията, строителството и др. Като част от разнообразното си портфолио, дружеството предлага на пазара у нас триполюсни термомагнитни автоматични прекъсвачи, специално проектирани за управление и защита на електродвигатели. „Устройствата са разработени от утвърдения международен производител Schneider Electric в съответствие с европейските норми 2ЕС 947-2 и 2ЕС 947-4-1“, коментираха за Инженер.bg от доказаната българска компания.

 

Свързване на моторните прекъсвачи

 

Моторните защити от тип GV2, GV3 и GV7 на Schneider Electric са проектирани за свързване посредством винтови клеми. „Прекъсвачите GV2-ME могат да бъдат доставени с пружинни клеми за свързване на кабелите, които осигуряват сигурна, постоянна и трайна връзка, устойчива на тежки условия на експлоатация, на вибрации и удари. Всяка от клемите може да поеме по два кабела, а също е много подходяща за кабели с износени краища“, обясниха от Филкаб.

 


Управление и защита на двигатели

 

Принципът на управление на устройствата е чрез бутони (за модели GV2-ME и GV3-ME), въртяща ръкохватка (GV2-P) или плъзгаща ръкохватка (GV7-R). Работният ток на електродвигателя се задава посредством градуиран ключ. За осигуряване на автоматично и дистанционно управление, термомагнитните прекъсвачи могат да се съчетаят с контактор. Елементите за термична защита (претоварване) включват автоматична компенсация при промени в околната температура. За безопасността на работещия персонал всички части под напрежение на устройството са защитени срещу пряк допир.

 

Този тип открити прекъсвачи за електродвигатели се характеризират с лесна инсталация във всякакви конфигурации, благодарение на универсалната си система за монтаж, посредством винтове или щипки за монтаж на симетрична, асиметрична или комбинирана шина. „При възникване на въпроси относно спецификата на предлаганите продукти, клиентите ни могат да се обърнат към нашия екип от висококвалифицирани специалисти, занимаващи се с проекто-конструкторска, инженерингова и консултантска дейност“, споделиха от българското дружество.

 

Повече информация за Филкаб АД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Филкаб

Още от Енергетика (ВЕИ)