Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

АББ България от изложението „Стажове“: „Технологичното ни семейство очаква своите млади колеги и стажанти през 2018 г.“

30.04.2018 г.

Технологичното семейство на AББ България отваря вратите си за студенти и млади специалисти, които имат желание да се включат в стажантската програма на компанията. „2018 г. е третата поредна година, през която приемаме стажанти. В ход е и приемът на документи за нашата стипендиантска инициатива „Юрген Дорман“. АББ България предлага разнообразни възможности за старт на кариерата и професионално израстване в международно утвърдена корпоративна среда“, заявиха за Инженер.bg от дружеството, което е част от ABB Group – световен лидер в дигиталните технологии за промишлеността.„През 2017 г. повече от 70 стажанти преминаха през програмата ни в цялата страна. Истински комплимент за нас е, че много от студентите, които веднъж са се включили със стаж при нас, се връщат за втора, дори за трета година“, коментираха от АББ България.


Стажантската програма на компанията включва трудов договор, работа с опитен ментор, който поставя задачите и напътства тяхното изпълнение, както и редица социални придобивки, включително транспорт от и до работното място. „Нашите стажанти могат да се възползват и от безплатен онлайн курс по английски език“, добавиха от компанията.


Стажантски позиции в различни отдели се предлагат в клон Раковски, клон Севлиево, клон Петрич и клон София на АББ България. Желаещите могат да кандидатстват целогодишно, като изпратят автобиография на bg-careers@abb.com.


„Освен за младите колеги, които тепърва изграждат своя професионален път, ABB се грижи изключително за развитието и на своите постоянни служители“, разказаха от българското дружество и продължиха: „Имаме специална система за оценка на кадрите, която дава информация за силните и слаби страни на даден служител, за нивото му в йерархията, за неговите технически умения и лични качества. По този начин добиваме ясна представа за посоката на неговото израстване“. На базата на изготвените преценки всички служители преминават различни обучения както за технически умения, така и за софтскилс.В пакета от социални придобивки за работещите в АББ България са включени още ваучери за храна, допълнителен платен отпуск, карти за спорт на преференциални цени и др.


„До 31 май 2018 г. приемаме и документи от студентите, които искат да станат наши стипендианти по програмата „Юрген Дорман“. Тя също е традиционна за корпорацията, като в България всяка година избираме по трима младежи, които изучават технически дисциплини, но изпитват финансови затруднения“, посочиха още от дружеството у нас. Условията, на които трябва да отговарят участниците, включват минимален успех от зимния семестър на академичната 2017/2018 г. „Много добър“ (4.50), както и максимален брутен доход на двамата родители 2 720 лв.


Повече информация за АББ България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от Енергетика (ВЕИ)