Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Филкаб разраства дейността си във ВЕИ-сектора в Турция

21.11.2017 г.

In Macedonian.   In Romanian.   In Serbian.


Филкаб е утвърдена у нас производствена, инженерингова и търговска компания, която развива дейност в областта на електротехниката, автоматизацията и енергетиката. Компетенциите на дружеството в областта на търговията и дистрибуцията с електроапаратура и средства за автоматизация постепенно се разрастват с производство и монтаж на електротабла, КРУ и БКТП, обособявайки дъщерното дружество Инженеринг ЕАД. Опитът, натрупан с изпълнението на проекти в сектора на възобновяемите енергийни източници, води до трансформирането на направление „ВЕИ“ в самостоятелна компания – Филкаб Солар ООД. Фирмата оперира със собствени компании и в съседките ни Македония, Сърбия и Румъния, а най-ново учреденото дружество в рамките на групата носи името Filkab Solar Enerji A.S. и я представлява за територията на Република Турция.Турската ни фирма е основана през 2014 г. Компанията започна да се развива бързо, особено след като през 2015 г. стартирахме партньорството си с EPC, подразделение на концерна Hanwha Q Cells. Съвместната ни работа с тях се изразява в изграждането на фотоволтаични инсталации, като Filkab Solar Enerji A.S. е подизпълнител в електрочастта на проектите“, коментираха за Инженер.bg от Филкаб.


За кратката си история дружеството може да се похвали с множество успешно реализирани проекти. „През 2015 г. бе изцяло изградена фотоволтаичната централа Maras 01 с мощност 8 MWp. През 2016 г. в района на Yozgat бяха завършени и тридруги обекта с обща мощност 13 Mwp – Yozgat 01, Yozgat 02 и Yozgat 03. През 2017 г. компаниятавече работи по 4 нови проекта с много по-големи мощности. Това са фотоволтаични централи в района на Sivas – Sivas 01 с мощност 3.5 Mwp, Sivas 02 – с 3.5 Mwp и Sivas 03 – с 4.7 Mwp, както и фотоволтаична централа Elazig 01 – 34.0 MWp“, заявиха от българската фирма. „Очакваме всички тези обекти да бъдат завършени до края на годината, тъй като разполагаме с ресурси и организация, позволяващи работа едновременно на няколко площадки“, уточниха те.

 

Filkab Solar Enerji A.S. е сред кандидатите за подизпълнител на втория в света гигаватов проект за фотоволтаичен парк, разположен на територията на Турция, като дружеството очаква да спечели участие в електромонтажните дейности. Главен изпълнител на обекта ще бъде консорциум между Hanwha Q Cells и турската строителна компания Kalyon Enerji.

 

„За избора за подизпълнител в този мегапроект Filkab Solar Enerji A.S. ще разчита на свои доказани във времето конкурентни предимства, като опит в изграждането на фотоволтаични паркове в и извън Турция, изпълнение на договорите в срок, гарантираното качество на работата според изискванията на клиентите и др.“, посочиха в заключение от Филкаб.

 

Повече информация за Филкаб АД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!Източник на снимковия материал: Филкаб

Още от Енергетика (ВЕИ)