Внедрявания

Иновативно решение за автоматизирано комисиониране интегрира ЛогиСофт в склад на израелската компания Plasson

29.11.2018 г.

In SerbianВодещата българска инженерингова компания ЛогиСофт за пореден път доказа своята висока класа, пускайки в действие иновативен проект за автоматизирано комисиониране за израелската фирма Plasson. Проектът е реализиран в изключително кратки срокове и без възможност за предварително тестване в заводски условия, в партньорство с глобалния лидер в интралогистиката Gebhardt Fördertechnik.


„Нашата задача бе свързана с интегриране на управление на транспортно-разпределителна система, изградена на базата на 24-волтови моторни ролки, както и на високоскоростен трансманипулатор“, обясниха за Инженер.bg от ЛогиСофт.Ролята на транспортно-разпределителната система е да свърже зоната за съхранение с четирите операторски работни места, както и да осъществи връзката с входните, изходните и контролните секции. Баркод скенери, разположени на ключови позиции, отговарят за контрола на движещите се товари. Трансманипулаторът включва товароносещо устройство, благодарение на което е възможно едновременното транспортиране на две товарни единици – кашони или касетки, поради което и обслужваните от машината стелажни блокове са с двойна дълбочина.

 

„Управлението и на двете системи е базирано на последно поколение техника за индустриална автоматизация на Siemens, включително надеждни контролери Simatic S7-1500. Задвижването на машината е базирано на серво управления Sinamics S120“, уточниха от ЛогиСофт. „Основната комуникацията се осъществява чрез ProfiNet с PROFIdrive и PROFIsafe протоколи, a връзката с моторните ролки – посредством индустриален интерфейс AS-Interface през главните модули ET200SP. Двете PLC управляващи системи са подчинени на складова система за управление, разработена от израелски партньор на Gebhardt Fördertechnik – фирма Transtech Systems“, допълниха те.


И това решение за автоматизирано комисиониране, интегрирано от висококвалифицираните специалисти на ЛогиСофт, се отличава с максимална сигурност в управляващите софтуерни модули, както и възможност за прецизна диагностика. „Крайният клиент получава перфектна немска механика, управлявана от качествен български TIA Portal PLC софтуер, и то на конкурентна цена. А спокойствието при експлоатацията, инвестиционната сигурност, гъвкавостта при бъдещи разширения и надеждността при работа са само още една малка част от предимствата на системата“, подчертаха от българската фирма.

 

„Това е едно ново начало за ЛогиСофт, при което фирмата излиза от зоната на ретрофита и смело се впуска в сферата на механичните решения от най-ново поколение за съвременни интралогистични комплекси“, заявиха в заключение от Логисофт.

 

Повече информация за ЛогиСофт ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: ЛогиСофт, Siemens

Още от КИП и А