Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Интервю

Инж. Георгиев: Фирма Индустриални роботи вече е ексклузивен представител на Han’s Robot за България и Македония

17.07.2018 г.

In Macedonian


Пътят към автоматизацията на производствените процеси е сигурен и неизбежен. „Човекът се стреми към развитие и мисловна дейност, ето защо еднообразните, скучни и повторяеми операции все повече и повече се възлагат на роботизирани системи“, заяви пред Инженер.bg инж. Николай Георгиев, управител на фирма Индустриални роботи. Дейността на дружеството включва продажба, инсталация, програмиране и поддръжка на нови и употребявани роботи. От юни 2018 г. Индустриални роботи е ексклузивен представител за България и Македония на колаборативните роботи Elfin на Han’s Group, лидер в производството на роботи, сервомотори и лазерни системи.Господин Георгиев, какво включва новата гама роботи, която предлагате на българския пазар?


Elfin са 6-осеви колаборативни роботи, разработени за малки товари. Налични са в три варианта на товароносимост – 3, 5 и 10 kg. Трите разновидности притежават обхват съответно от 590, 800 и 1000 mm.


Тези колоборативни роботи се отличават с много добра производителност, както и с компактен дизайн, което ги прави лесни за транспортиране. Гъвкавостта им е причина да са подходящи за почти всеки вид операция, която би могла да се роботизира. Собственото им тегло е съответно 17, 23 и 40 kg.


Всяка от осите извършва 360° движения, като скоростта на операциите е 90 °/s – за колаборативен робот това е много добра скорост.Какво отличава в технически аспект роботите на Elfin от останалите продукти на пазара от същия клас?


Коботите на Han’s Robot са висококачествени машини, които отговарят на всички европейски стандарти. Моделът е разработен през 2015 г.


Предимството при тях е, че всички мотори са разположени в една линия. По този начин точките на сингуларност са много по-малко отколкото при другите подобни роботи.


Ако трябва да сравним пазарните цени на този вид роботи, къде се нарежда Elfin?


Цените на Elfin са изключително атрактивни и конкурентни, особено за безкомпромисното качество, което предлага компанията. В сравнение с други широкоразпространени марки роботи у нас, цената им е около 30% по-ниска. А, ако ги съпоставим с най-високия клас роботи на световно утвърдени, традиционни производители, то разликата е близо 50%.Кажете ни повече за производителя Han’s Robot.


Han’s Robot е притежание на Han's Laser Technology Group и Han's Motor, които са високотехнологични компании, позиционирани в Китай. Han's Motor е един от най-големите поризводители на задвижвания в световен мащаб.


Освен коботи, Han’s Robot произвежда и делта роботи, малки индустриални роботи, системи с безпилотна навигация и др. Компанията работи с официален дистрибутор за Европа, чиято локация е Испания, а ние сме ексклузивен представител за България и Македония.


Повече информация за Индустриални Роботи ЕООД , марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg, Индустриални роботи, Han’s Robot

Още от КИП и А