Дискусии / Позиции

Индустриални роботи: Коботите Elfin са компактно, гъвкаво и рентабилно решение за вашето производство

14.12.2018 г.

In MacedonianОт средата на 2018 г. българската компания Индустриални роботи е ексклузивен представител на китайските коботи Elfin за България и Македония. Със своята функционалност, компактност и ценово предимство, колаборативните роботи на Han’s Robot, част от Han’s Group, са ефективно и рентабилно решение, предлагано на пазара. Повече за характеристиките и предимствата на Elfin за Инженер.bg разказа инж. Николай Георгиев, управител на Индустриални роботи.Шестосовите колаборативни роботи Elfin са подходящи за малки товари, като са налични в три размера – с товароносимост съответно 3, 5 и 10 kg. Обхватът им е съответно 590, 800 и 1000 mm, а собственото тегло – 17, 23 и 40 kg. „Всяка от осите е с 360° работен обхват, а скоростта на операциите е 90 °/s. Това им гарантира висока производителност и гъвкавост и ги прави приложими за почти всеки вид операция“, обясни г-н Георгиев.


В работната ръка на Elfin компактно са интегрирани двигател, синхронизирана скоростна кутия, спирачки, сензори за обратна връзка, задвижвания и окабеляване. Експлоатационният им живот е 35 000 ч. Сред основните предимства на модела е това, че всички мотори са разположени в една линия. По този начин точките на сингуларност са много по-малко, в сравнение с други роботи от същия клас.Коботите на Han’s Robot се отличават с иновативна архитектура, базирана на двукомпонентен модул. Той включва мотор, нисковолтово задвижване с прав ток, синхронизатор, спирачка и т.н., които съответстват на гъвкавите и компактни характеристики на робота“, посочи още управителят на Индустриални роботи. Краят на работната ръка предлага 24-волтово захранване, аналогов вход, дигитален старт/стоп, ModBus и пневматичен конектор.

 

Коботите Elfin работят с лицензирания софтуер за контрол Actin на Energid. Това е лесна за използване контролна и симулационна структура, която дава възможност за мощен контрол на движенията, които могат да се адаптират в реално време. „Патентованата архитектура за управление на Actin осигурява гладко, плавно движение, дори за най-сложните роботизирани системи с елементарен потребителски интерфейс“, допълни г-н Георгиев.


Софтуерът Actin осигурява 3 степени на безопасност срещу сблъсъци, за да може роботът да работи като колаборативен, а именно избягване, допускане и откриване. Чрез заснемане на изходящия въртящ момент или движението на обратните връзки, Actin може да открие потенциални сблъсъци и да ги предотврати.


„Han’s Robot разработва своя първи колаборативен робот през 2015 г. Elfin са висококачествени машини, които отговарят на всички европейски стандарти“, заяви в заключение г-н Георгиев.


Повече информация за Индустриални Роботи ЕООД , марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Инженер.bg, Индустриални роботи, Han’s Robot

Още от Машини, мех. системи