Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

Адара Инженеринг от Месомания 2018: Невъзможно е хранителната индустрия да се развива без специални помпени решения

06.12.2018 г.

In Serbian


Мек като кадифе млечен крем, ароматни прясно изпечени бисквити, захарни изкушения в причудливи форми – това бяха само част от произведенията, с които гостите на Интерфуд & Дринк 2018 поглезиха небцето си. Но биха ли били възможни кулинарните постижения без необходимото оборудване? Отговор открихме на щанда на Адара Инженеринг – българска компания, специализирана в областта на помпените решения и официален дистрибутор на лидери в бранша, сред които Argal, Busch, Gea Hilge, Grundfos, Hermag и др.От 7 до 11 ноември 2018 г. паралелно се проведоха специализираните изложения, посветени на хранително-вкусовата промишленост, Интерфуд & Дринк, Светът на млякото, Салон на виното, Сихре, Булпек и Месомания. Именно в рамките на Месомания 2018 Адара Инженеринг представи богатото си разнообразие от помпени решения и системи, подходящи за производството и обработката на хранителни продукти.„Ние сме официален представител за България на немската фирма Busch. Като лидер във вакуумното оборудване, компанията предлага системи за създаване и поддържане както на индустриален вакуум, така и на фин вакуум“, посочиха от българското дружество. Продуктите на Busch се отличават с разнообразни конструкции – маслени, с воден пръстен, палцеви, лобови, сухи и др. R5, Dolphin, Samos, Mink, Merlin са само част от сериите, които намират широко приложение в хранително-вкусовата, пивоварната, химическата и мн.др. промишлености.


На щанда си Адара Инженеринг представи и италианските помпи Argal, специално разработени за химическата промишленост. Продуктите на Argal са изработени от композитни материали, които ги правят устойчиви на агресивни химични вещества. Подходящи са за работа със силни киселини, основи и соли, както и за гъсти и абразивни флуиди и суспензии. Гамата помпи е с максимален дебит до 1200 m3/h и напор до 150 m при работна температура в границите от -40 °С до 120 °С.


В представянето на българската компания присъстваше и името на още един световен лидер в областта на храните и фармацевтиката. „Помпите GEA Hilge са дългосрочна висококачествена инвестиция, желана от всеки специалист. Те са предпочитани за пренос на високовискозни продукти, абразивни каши и продукти, изискващи т.нар. „мек“ пренос“, поясниха от Адара Инженеринг.


Посетителите на шанда на българската компания видяха и помпени предложения от Jessberger, автоматизация и контрол от Schneider electric, кактои управления и честотни инвертори Italtecnica.


Повече информация за Адара Инженеринг ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от Машини, мех. системи