Събития

Вертикален обработващ център М450 сред експонатите на РАИС по време на изложението ЕМО 2019

22.07.2019 г.

In Romanian   In Serbian


Българската машиностроителна компания РАИС ще вземе участие в тазгодишното изложение ЕМО 2019, което ще се проведе от 16 до 21 септември 2019 г. в гр. Хановер, Германия. „За поредна година нашата фирма ще изложи свои изделия в рамките на този голям световен форум за металообработващи и металорежещи машини. Изложението ще премине под мотото. „Smart technologies driving tomorrow’s production!“ или „Интелигентни технологии управляват производството на утрешния ден!. На нашия щанд посетителите ще могат да видят вертикален център VMC350, струг Т250, вертикален обработващ център М450 и мерителна машина ЕЛБО ХАТОР НИККЕН“, информираха за Инженер.bg от фирма РАИС.Вертикалният обработващ център М450 на РАИС е предназначен за разнообразни металорежещи операции на малки детайли и форми, които се изпълняват с висока скорост на рязане и точност на позициониране при изключителна надеждност на процеса.


„Машината се отличава с оптимална конструкция и минимални топлинни деформации, като гарантира отсъствие на вибрации в процеса на работа и висока геометрична прецизност на обработката“, поясниха от фирма РАИС.


Директно задвижваният шпинделен възел и лагерите с висок клас на прецизност осигуряват минимално биене на конуса, повишават плавността на работа при високи скорости на обработка и увеличават експлоатационния живот на инструмента.


„Линейните направляващи по трите оси са 25-ти размер, с нулев луфт. Машината предлага стабилен процес на рязане при пълно натоварване и минимално триене при движение. Нейни отличителни характеристики са високата точност и скорост без регулиране в процеса на експлоатация“, допълниха от фирма РАИС.


Всички сачмено-винтови двойки са с прецизен Р3 клас Ø32 mm, с двойна гайка за минимален луфт. Това гарантира висока точност на позициониране и плавност на работа.


Машината е с автоматично обдухване при смяна на инструмента.


„Телескопични защити на трите оси осигуряват дълъг живот на сачмено-винтовите двойки и линейните направляващи, както и бързо и ефективно отстраняване на стружките“, продължиха с представянето на машината от фирма РАИС.


Машината е с напълно затворена защита на работната зона и с подвижен панел на ЦПУ системата. Директно куплирани към сачмено-винтовите двойки асинхронни серводвигатели по всички оси гарантират отлична точност при интерполация.


Машината е с висококачествени отлети корпуси от сив чугун. Оптимално оребрените основа, колона и шпинделна кутия гарантират максимална коравина и минимално огъване при натоварване.


Вертикалният обработващ център се предлага опционално с:


 - 4-та ос, диаметър на масата Ø125, Ø170 mm;

 - Датчик за измерване на инструмента;

 - Датчик за измерване на детайли;

 - Стружков транспортьор;

 - Инструментален магазин 24 инструмента с автооператор;

 - Вретено 15000 rpm;

 - Охлаждане през вретеното с агрегат 20 bar.


Всички посетители на ЕМО 2019 могат да се запознаят с машините на РАИС в зала 027, щанд С09.


Повече информация за РАИС ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: РАИС

Още от Машини, мех. системи