Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Интервю

За инж. Димитрова от Строително оборудване, Husqvarna, работата като машинен инженер е повод за гордост

02.07.2019 г.

На 23 юни отбелязахме Международния ден на жените-инженери. И за да подчертаем още веднъж колко важна част са те от света на техниката и технологиите, днес ще ви срещнем с едно младо и вдъхновено момиче от екипа на Строително оборудване ЕООД, част от групата на Husqvarna. Герой в рубриката „Един работен ден на...“ е Ина Димитрова, инженер в отдел „Конструктивен“ в русенското предприятие, за която работата е повод за истинска гордост.


Здравейте, инж. Димитрова! Бихте ли се представили се пред читателите на Инженер.bg.


Казвам се Ина Димитрова и съм завършила Технически университет – Варна. Вече 6 години работя в Строително оборудване, в отдел „Конструктивен“, като машинен инженер. Започнах в компанията веднага, след като завърших и нямах почти никакъв предишен професионален опит.


Как започва Вашият работен ден?


Всяка сутрин ставам в 6 ч., за да мога в 8 да съм на работното си място. В офиса си правя огромна доза кафе, която да ми стигне за целия ден.


Кои са основните задачи и дейности, които изпълнявате ежедневно?


През последната година дейностите ни са свързани с адаптиране към стратегията на новия ни собственик – Husqvarna. Обръщаме чертежите от една CAD програма в друга.


Лично аз се занимавам и с процеса по ребрандиране на самите машини, включително и с етикетирането им. Външният вид на продуктите е важен за Husqvarna – нашите машини, освен че са функционални, са и изключително красиви, което е важно за мен като жена.


Друга моя задача е контролът върху т.нар. Technical Data Files, или техническата документация. Проследявам дали всяка машина отговаря на изискванията, регламентирани от стандартите, както и дали предоставяме на клиентите точната и коректна информация.

 

Как е организирана работата в отдела Ви?


Конструктивен отдел е разделен на 4 звена от по 5 – 6 човека, като всяко звено има тийм лидер. Той отговаря за разпределението на задачите в съответния екип.


Правим план за 8 седмици напред и всеки получава задача с определена тежест и срок за изпълнение. Когато приключиш с всички твои задачи в срок, си избираш от т.нар. общи задачи, които са дългосрочни и нямат определен изпълнител. Този модел въведе новият собственик и на мен доста ми допада. Работата върви по-бързо и по-гладко, едновременно си помагаме и целият процес е по-ефективен и продуктивен.Защо харесвате работата си и длъжността, която заемате?


Ще дам конкретни примери – задачата с ребрандирането на машините например, ми харесва, защото в крайна сметка първото, което клиентът ще види е точно това, което аз съм направила по машината.


Преди време бях проектирала една количка за трамбовка. На много от вътрешнофирмените обучения и срещи колегите обясняваха колко е удобна за използване, колко е лека и компактна, без да знаят, че аз съм я проектирала. Почувствах се супер горда от резултата, който съм постигнала.


Изобщо, няма как да не харесваш работата си, когато знаеш, че това, което си сътворил, ще стигне до другите и ще им помогне по някакъв начин.


Като цяло, нашата компания ми дава възможност да се развивам според моите очаквания за самата себе си. Винаги мога да участвам в повече проекти на фирмата, винаги мога да съм по-активна и по-любознателна.


Какво си казвате в края на работния ден?


Че утре мога да свърша повече работа.


Повече информация за Строително оборудване ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от Машини, мех. системи