Събития

Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

03.04.2018 г.

Здравейте, колеги! През последната седмица на март ви информирахме за нови стажантски програми и проекти в академичния свят, както и за инвестиции в изграждане и модернизация на редица предприятия. Част от  инвеститорите са утвърдената българска леярна за центробежно леене Центромет АД, австрийската петролна и газова компания OMV, китайската минна група Zijin и мн. др. Още новини за развитието на бизнеса  у нас, на Балканите и новостите от сферата на образованието можете да намерите на www.борса.bg. Сега е време да ви оставим с новинарската ни рубрика „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”.


 

Новини от България:

 

За най-успешен инфраструктурен проект на десетилетието за периода 2007 – 2017 г. бе обявен „Изграждане и развитие на Софийското метро”.

 

Испанската компания за производство на апаратура за естетична медицина, Cocoon Medical обяви своите планове за изграждането на собствен производствен център в София.

 

На 29 март 2018 г. се проведе форумът за технологични иновации „Индустрии на бъдещето”.

 

Утвърдената българска леярна за центробежно леене Центромет АД, гр. Враца, предприе инициатива по подобряване на енергийната ефективност и разширяване на производствения капацитет.

 

Нов завод за производството на безшевни опаковъчни туби беше открит в индустриалната зона на гр. Габрово.

 


Академични новини:

 

Българското дружество на Magna International обяви прием за планираната от тях лятна стажантска кампания за 2018 г.

 

На 28 март 2018 г., катедра Софтуерни и интернет технологии към Техниески университет – Варна проведе тренировъчна олимпиада по програмиране.

 

През март и април 2018 г. Университетът по архитектура, строителство и геодезия организира дни на отворените врати.

 

Община Враца и Висшето училище по телекомуникации и пощи ще работят съвместно в посока развитие на ИТ сектора в града.

 

На 3 април 2018 г. в Нов български университет, София, се провежда специализирана работилница за BIM проектиране, организирана от Немечек България и Идеал Стандарт.

 

Факултетът по електронна техника и технологии при ТУ-София организира двумесечен курс по теория и проектиране на аналогови филтри.


 

BalkanEngineer.com информира:

 

Компанията за преработка и добив на индустриални минерали Каолин започва приготовленията на новата си фабрика в гр. Дулово.

 

Китайската минна група Zijin заяви, че проявява интерес към инвестиция в сръбската държавна компания за добив и преработка на мед RTB Bor.

 

Австрийската петролна и газова компания OMV планира да инвестира сумата от 1 млрд. евро за модернизация на три от своите рафинерии, една от които е Petrobazi в Румъния.

 

От 13 март 2018 г. eдин от кварталите на Скопие вече разполага с нова мобилна станция за измерване качеството на въздуха в града.

 

Не забравяйте да посетите и нашата „Инженерна борса” за свободни работни места, както и да търсите продукти и решения в „Инженеринговата борса”.

 

Актуална информация за вашето обучение, стаж и професионално развитие ще намерите в „Академична борса“.

 

Още много новини от света на техниката и бизнеса бихте могли да прочетете в Борса.bg.

 

Заповядайте!

 

Източник на снимковия материал: Борса.bg

Още от ОВК